EUROBASKET

Έτσι πάει Ρίο η Εθνική μπάσκετ

Έτσι πάει Ρίο η Εθνική μπάσκετ

Αν παίξει στον τελικό πάει κατευθείαν, διαφορετικά θα πρέπει να μπει στην πρώτη εξάδα, έτσι ώστε η Εθνική μπάσκετ να διεκδικήσει το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο

H Eθνική Ομάδα βαδίζει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της, το Ευρωμπάσκετ αρχίζει και μπαίνει σιγά-σιγά στη ζωή μας, με την FIBA να οριστικοποιεί την απευθείας συμμετοχή της Βραζιλίας στο ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο. Τι σχέση έχει, θα ρωτήσετε, το Ευρωμπάσκετ με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κριτήριο. Για την απευθείας πρόκριση (περνάνε οι δυο πρώτοι) ή για τα εισιτήρια μέσω του προολυμπιακού.

Όπως λέει, ο "δρόμος για το Ρίο" απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκρίνονται ο πρώτος και ο δεύτερος του Ευρωμπάσκετ. Αυτοί, δηλαδή, που θα παίξουν στον τελικό στις 20/9 στη Λιλ. Οι τέσσερις ομάδες που θα συμπληρώσουν την πρώτη εξάδα, έχουν την δεύτερη ευκαιρία μέσω του προολυμπιακού τουρνουά, που θα διεξαχθεί 4-10 Ιουλίου. Ένα μήνα, δηλαδή, πριν αρχίσουν οι Ολυμπιακοί στο Ρίο (5-21/8)

Για να παίξει η Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε θα πρέπει να βρεθεί στους φιναλίστ του τελικού, είτε μέσα στην εξάδα. Αυτό σημαίνει ότι στους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 5-8, οι πρώτοι αγώνες (ανάμεσα στους ηττημένους των προημιτελικών) έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι δυο ομάδες που θα νικήσουν θα πάρουν το εισιτήριο για το προολυμπιακό.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά, για να δούμε πως θα συγκροτηθεί η 12άδα των ομάδων του ολυμπιακού τουρνουά:

Απευθείας παίζουν οι ΗΠΑ (παγκόσμια πρωταθλήτρια) και η Βραζιλία (διοργανώτρια), για την οποία αποφάσισε πρόσφατα το κεντρικό Γραφείο της FIBA, να παίξει απευθείας στο ολυμπιακό τουρνουά, καθώς η βραζιλιάνικη ομοσπονδία εγγυήθηκε ότι θα εμφανίσει μια όσο το δυνατόν καλύτερη και ανταγωνιστική ομάδα.

Τις υπόλοιπες δέκα θέσεις θα συμπληρώσουν οι:

Οι δυο πρώτοι του Ευρωμπάσκετ (5-20/9)

Ο νικητής του Oceania Basket (δηλαδή των δυο αγώνων ανάμεσα σε Αυστραλία-Ν.Ζηλανδία, που θα γίνουν 15 και 18/8)

Ο νικητής του FIBA Asia (23/9-3/10)

Οι δυο πρώτοι του FIBA Americas (31/8-12/9)

Και ο νικητής του Afrobasket 2015 (19-30/8)

Και οι τρεις πρώτοι του προολυμπιακού τουρνουά (4-10/7) στο οποίο θα πάρουν μέρος 12 ομάδες: 4 από το Ευρωμπάσκετ (οι ομάδες που θα καταταγούν από την 3η έως την 6η θέση), 1 από την Ωκεανία (ο ηττημένος του Ν.Ζηλανδία-Αυστραλία), δυο από το FIBA Asia (ο 2ος και ο 3ος), τρεις από το Fiba Americas (oι ομάδες από την 3η μέχρι την 5η θέση) και δυο από το Afrobasket (ο 2ος και ο 3ος)

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ