EUROBASKET

Δυσαρεστημένοι οι Βέλγοι με τον Λοτζέσκι

Δυσαρεστημένοι οι Βέλγοι με τον Λοτζέσκι

Χωρίς δυο βασικούς παίκτες θα παρουσιαστεί η εθνική Βελγίου στα προκριματικά, για το Ευρωμπάσκετ του 2015, με τους ιθύνοντες να εξηγούν τι έγινε με τους Ματ Λοτζέσκι και Σαμ Βαν Ρόσομ.

Η επίσημη ιστοσελίδα της FIBA Europe φιλοξένησε άρθρο για την εθνική Βελγίου, εξηγώντας ποιος είναι ο στόχος από τα προκριματικά για το Eurobasket 2015, μολονότι θα υπάρχουν σημαντικές απουσίες: αυτές των Ματ Λοτζέσκι και Σαμ Βαν Ρόσομ.

To σχετικό άρθρο αναφέρει πως "όταν ο Βέλγιο τοποθετήθηκε σε όμιλο, στα προκριματικά, το moto ήταν "Go for three" και ήταν γενική η πεποίθηση ότι όλοι οι συνήθεις ύποπτοι θα είναι στο ρόστερ, σε αυτό το ταξίδι για την τρίτη διαδοχική συμμετοχή της χώρας σε Εurobasket. Η πραγματικότητα ήταν διαφορετική, γιατί το Βέλγιο θα ξεκινήσει το ταξίδι στο δεύτερο προκριματικό γύρο (ξεκινά στις 10/8, με το εκτός έδρας ματς εναντίον της ΠΓΔΜ), χωρίς αρκετούς πρωτοκλασάτους "επιβάτες", εκ των οποίων οι δύο αποτέλεσαν έκπληξη.

Ο κόουτς της ομάδας, Έντι Καστίλς και ο μάνατζερ Ζακ Λεντούρ εξέπληξαν πολλούς την Πέμπτη όταν ανακοίνωσαν την 12άδα και δεν υπήρχαν τα ονόματα των Σαμ βαν Ρόσομ και Ματ Λοτζέσκι, οι οποίοι αρχικά αναμενόταν να εμφανιστούν στην προετοιμασία.

Ο Βαν Ρόσομ, ο οποίος έγινε διεθνής το 2004 και είχε εκπροσωπήσει τη χώρα του χωρίς διάλειμμα έκτοτε, ζήτησε να ξεκουραστεί αυτό το καλοκαίρι, εν όψει των υψηλών απαιτήσεων που θα έχει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στη Euroleague και τη Liga Endesa.

Ο 28χρονος πόιντ γκαρντ έρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, καθώς ως παίκτης της Βαλένθια πήρε τον τίτλο του Eurocup και έφτασε ένα βήμα από τους τελικούς της Ισπανίας. Από την άλλη πλευρά, η βελγική ομοσπονδία εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την απουσία του Λοτζέσκι, ο οποίος ενημέρωσε ότι δεν είχε σκοπό να παίξει αυτό το καλοκαίρι, με το Βέλγιο.

Ο γεννημένος στην Αμερική, σουτέρ, ο οποίος πήρε τη βελγική υπηκοότητα πέρυσι, αλλά τραυματίστηκε στην προετοιμασία και έχασε το Eurobasket στη Σλοβενία, δεν έχει προβλήματα τραυματισμών.

"Δεν κλείνουμε την πόρτα σε αυτούς τους δύο παίκτες, αλλά είναι σαφές ότι ξεκινάμε με την αίσθηση ότι δεν θα συμμετάσχουν αυτή την προσπάθεια. Θα είναι δύσκολο [αυτό το καλοκαίρι], αλλά όλοι μας, οι παίκτες και το προσωπικό, είναι αισιόδοξοι και θέλουν να πάμε για το τρίτη συμμετοχή σε Ευρωμπάσκετ", σχολίασε ο τιμ μάνατζερ, Ζακ Λεντούρ".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ