EUROBASKET

Εκτός Ευρωμπάσκετ 2017 η Σλοβενία

Εκτός Ευρωμπάσκετ 2017 η Σλοβενία

Η FIBA ενημέρωσε τη Σλοβενία ότι χάνει το δικαίωμα να συμμετάσχει στις διεθνείς διοργανώσεις μετά την απόφαση των ομάδων της να ταχθούν στο πλευρό της Euroleague Basketball (PHOTOS)!

H διαμάχη ανάμεσα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και την Euroleague κορυφώνεται αφού η FIBA απέστειλε επιστολή στην ομοσπονδία της Σλοβενίας, με την οποία την ενημερώνει ότι χάνει το δικαίωμα να συμμετάσχει στις διεθνείς διοργανώσεις!

Αιτία; Η απόφαση των ομάδων της Σλοβενίας να μην αγωνιστούν στο νεοσύστατο FIBA Champions League αλλά να ταχθούν στο πλευρό της Euroleague Basketball, δηλώνοντας συμμετοχή στο Eurocup.

Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα: "Ως αντίδραση στις πράξεις της Euroleague, το συμβούλιο της FIBA Europe πήρε την απόφαση. Η απόφαση έχει γίνει τελική και αναφέρει: Κάθε ομοσπονδία που υποστηρίζει τις παράνομες πρακτικές της Euorleague επιτρέποντας στις ομάδες να υπογράψουν συμφωνία μαζί τους ή συνδέονται άμεσα ή έμμεσα μαζί τους, θα χάνουν αυτομάτως το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εθνικές διοργανώσεις που οργανώνονται από την FIBA Europe.

Η ομοσπονδία σας έχει χάσει το δικαίωμα να συμμετάσχει στις εθνικές διοργανώσεις ανδρών που οργανώνονται από τη FIBA, όπως το Ευρωμπάσκετ 2017. Σε περίπτωση που η ομοσπονδία σάς έχει αποδείξει πως τα προαναφερθέντα δεν είναι αληθή, καλείται να υποβάλλει την διαφωνία της στην FIBA Europe μέχρι την Τετάρτη, 20 Απριλίου".

Παράλληλα, γίνεται λόγος για επιστολές που έχουν αποσταλεί και στις ομοσπονδίες άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων η Κροατία, η Βοσνία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια, η Ισπανία και η Ρωσία.

Στο μεταξύ, η Mundo Deportivo επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη επιστολή έφτασε και στην FEB (ισπανική ομοσπονδία) .

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ