EUROBASKET

Εκτός εθνικής Ισραήλ δύο παίκτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Εκτός εθνικής Ισραήλ δύο παίκτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ομοσπονδία του Ισραήλ, οι Καράμ Μασούρ και Τζέικ Κόεν της Μακάμπι δεν θα αγωνιστούν στο Ευρωμπάσκετ για πειθαρχικούς λόγους. Για παρόμοιο λόγο είχε αποβληθεί και - ο συμπαίκτης τους στη Μακάμπι - Ιτάι Σέγκεβ.

Να είναι σύμπτωση; Αν ναι, τότε σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα σύμπτωση. Κι αυτό γιατί, όπως έγινε γνωστό, οι Καράμ Κασούρ και Τζέικ Κόεν δεν θα αγωνιστούν στο προσεχές Ευρωμπάσκετ με το Ισραήλ - που είναι εκ των συνδιοργανωτών του τουρνουά - για πειθαρχικούς λόγους.

Όπως έγινε γνωστό, αμφότεροι ήταν αδικαιολογήτως απόντες από τις πρώτες συγκεντρώσεις της ομάδας, με τον πρώτο να επικαλείται τραυματισμό και τον δεύτερο να αρνείται επειδή ξέρει ότι θα "κοπεί" από την αποστολή. Ο λόγος; Καταλαμβάνει θέση νατουραλιζέ και αποτελεί απλώς... εναλλακτική λύση για την περίπτωση που κάτι συμβεί στον Ρίτσαρντ Χάουελ της Χαποέλ Ιερουσαλήμ!

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης βέβαια είναι ότι πριν μερικές ημέρες είχε αποβληθεί ακόμα ένας παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο λόγος για τον Ιτάι Σεγκέβ, ο οποίος είχε αρνηθεί να προπονηθεί μέχρι να είναι σίγουρος ότι η Ομοσπονδία τον έχει ασφαλίσει! Κοινώς, οι τρεις παίκτες με τους οποίους δημιουργήθηκε πρόβλημα ανήκουν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, κάτι που κατά πολλούς δεν αποτελεί ακριβώς... σύμπτωση και σχετίζεται με την κόντρα του τεχνικού της εθνικής, Ερέζ Ενταλστάιν (ο οποίος κάθισε για ένα διάστημα στον πάγκο της Μακάμπι την φετινή σεζόν) με τη Μακάμπι και τον τιμ μάνατζερ του συλλόγου, Νίκολα Βούισιτς.

Αν δεν αλλάξει μάλιστα κάτι, τότε το Ισραήλ θα παραταχθεί για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του χωρίς παίκτη της Μακάμπι σε μία μεγάλη διοργάνωση, αφού η "ομάδα του λαού" επέλεξε να λύσει τα συμβόλαια των Οχαγιόν, Πνίνι και Μέκελ πριν τις κλήσεις της εθνικής! Όπως και να έχει, η εξέλιξη αυτή έχει από μόνη της το δικό της ενδιαφέρον.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ