EUROBASKET

"Έκοψε" οκτώ παίκτες ο Κολέ

"Έκοψε" οκτώ παίκτες ο Κολέ

Ο Βενσάν Κολέ ανακοίνωσε την απόφασή του να πορευτεί με δεκαέξι (16) παίκτες στην προετοιμασία της Γαλλίας για το φετινό Eurobasket. Απόφαση - σοκ από τον Έντουιν Τζάκσον.

Το τελικό ρόστερ με το οποίο θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Γαλλίας εν όψει του φετινού Eurobasket ανακοίνωσε ο Βενσάν Κολέ, σε press conference που πραγματοποιήθηκε σήμερα (25/6) στα γραφεία της γαλλικής ομοσπονδίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να αναπροσαρμόσει τα αρχικά πλάνα του, "κόβοντας" από την προεπιλογή οκτώ παίκτες . Με τους υπόλοιπους δεκαέξι (16) λοιπόν θα δουλέψει από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, την 20ή Ιουλίου. Οι "τρικολόρ" θα δώσουν σειρά φιλικών αγώνων, ενώ ως επί το πλείστον θα προπονούνται εντός των συνόρων, αφού τα μοναδικά ταξίδια που θα κάνουν θα είναι σε Σερβία (από 11 έως 13 Αυγούστου) και Γερμανία (από 29 έως 30 Αυγούστου).

Μέσα σε όλα όμως, ο Έντουιν Τζάκσον (που πάντως δεν βρισκόταν στην τελική προεπιλογή) ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Ο 25χρονος γκαρντ ενημέρωσε -μέσω twitter- πως το κεφάλαιο "εθνική ομάδα" έκλεισε για τον ίδιο, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όσους αγωνιστούν στο Eurobasket. " Ευχαριστώ την εθνική ομάδα για τις όμορφες στιγμές. Θέλω να ανακοινώσω πως σήμερα αποσύρομαι. Καλή τύχη σε όλους όσοι έχουν επιλεγεί, βασίζομαι πάνω τους για να φέρουν το χρυσό μετάλλιο".

"Έκοψε" οκτώ παίκτες ο Κολέ

Αναλυτικά οι παίκτες που θα έχει μαζί του ο Βενσάν Κολέ

Όνομα Ύψος Θέση Ομάδα
Αλεξίς Αζινσά 2μ14 Σέντερ Νιού Ορλίν Πέλικανς
Νικολά Μπατούμ 2μ03 Φόργουορντ Σάρλοτ Χόρνετς
Φαμπιάν Κοζέρ 1μ95 Γκαρντ Λαμποράλ Κούτσα
Νάντο Ντε Κολό 1μ95 Γκαρντ ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπορίς Ντιό 2μ03 Φόργουορντ Σαν Αντόνιο Σπερς
Αντουάν Ντιό 1μ90 Γκαρντ Στρασμπούρ
Εβάν Φουρνιέ 1μ99 Γκαρντ Ορλάντο Μάτζικ
Μικαέλ Ζελαμπάλ 2μ00 Φόργουορντ Λιμόζ
Ρούντι Γκομπέρ 2μ17 Σέντερ Γιούτα Τζαζ
Τομά Ερτέλ 1μ90 Γκαρντ Αναντολού Εφές
Μαμαντού Τζαϊτέ 2μ09 Σέντερ Ναντέρ
Τσαρλς Καουντί 1μ99 Γκαρντ Λε Μαν
Τζόφρι Λοβέρν 2μ11 Σέντερ Ντένβερ Νάγκετς
Τόνι Πάρκερ 1μ85 Γκαρντ Σαν Αντόνιο Σπερς
Φλοράν Πιετρούς 2μ01 Φόργουορντ Νανσί
Κιμ Τιγί 2μ11 Σέντερ Λαμποράλ Κούτσα
TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ