EUROBASKET

Εκεχειρία για χάρη της Τουρκίας

Aziz Yildirim, Chairman of Fenerbahce Sport Club.
Aziz Yildirim, Chairman of Fenerbahce Sport Club. CIHAN

Η διαμάχη της Φενέρμπαχτσε με τον Εργκίν Αταμάν λίγο έλειψε να "βάλει φωτιά" στην εθνική ομάδα της Τουρκίας, στο φινάλε της προετοιμασίας για το Eurobasket. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έλυσε όμως τον "γόρδιο δεσμό", βάζοντας τέλος στην παραφιλολογία.

Τις τελευταίες ημέρες (κι ενώ η Τουρκία συμμετείχε στο "Ακρόπολις") είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε δεν πρόκειται να ενισχύσουν την εθνική ομάδα της Τουρκίας. Φημολογία, η οποία επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη, με τον πρόεδρο της τουρκικής ομάδας, Αζίζ Γιλντιρίμ, να μιλά για... ασυμβίβαστο .

Με αποδέκτη φυσικά τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Εργκίν Αταμάν, που παράλληλα εργάζεται στη Γαλατάσαραϊ. Ο ίδιος δεν έδειξε να αγχώνεται πάντως απ όσα ακούγονταν αφού - μιλώντας στο Sport24.gr - κατέστησε σαφές πως " κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει τη χημεία μας και την ομάδα μου! Κανείς! Είτε μέσα από την εθνική ομάδα, είτε εκτός εθνικής".

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως οδηγούν σε αδιέξοδο, προέκυψε η (σωτήρια) επέμβαση του Χαρούν Ερντενάι. Ο νέος πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας είχε συνάντηση με τον ομόλογό του στη Φενέρμπαχτσε, με σκοπό να βρεθεί μια λύση. Όπερ και εγένετο, με τον "ισχυρό άνδρα" της τουρκικής ομάδας να κάνει πίσω και να επισημαίνει πως δεν πρόκειται να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην Τουρκία. Παρεμπιπτόντως, θυμίζουμε πως οι γείτονες βρίσκονται στον β' όμιλο του Eurobasket, μαζί με την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Σερβία και την Ισλανδία.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ