EUROBASKET

Έκανε "σεφτέ" η Πολωνία

Έκανε "σεφτέ" η Πολωνία

Η Πολωνία δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Ισλανδία (91-61) για τη δεύτερη αγωνιστική μέρα του Α' Ομίλου, διατηρώντας τις όποιες ελπίδες της για πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ του Eurobasket.

Κάτι παραπάνω από ένα δεκάλεπτο κράτησε η αντίσταση της Ισλανδίας στο παιχνίδι με την Πολωνία. Οι "κόκκινοι" άφησαν πίσω τους το κακό ξεκίνημα, βελτίωσαν τα ποσοστά τους στη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν με άνεση στη νίκη (91-61), που τους διατηρεί στο κόλπο για πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του Eurobasket.

Για να φτάσουν βέβαια μέχρι τους "16" (προερχόμενοι από τον Α' Όμιλο) θα χρειαστεί να κάνουν μία μεγάλη νίκη στα εναπομείναντα παιχνίδια, κάτι που πάντως δεν έχουν δείξει ικανοί να πετύχουν μέχρι στιγμής.

Ο MVP

Ο Ματέους Πόνιτκα είναι ο κινητήριος μοχλός της πολωνικής ομάδας σε αυτή τη διοργάνωση, λειτουργώντας είτε ως εκτελεστής είτε ως δημιουργός. Ο ηγέτης της ομάδας του Μάικ Τέιλορ είχε 8 πόντους (με 2/7 δίπ., 4/4 βολ.), 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος στα 19'14'' που χρησιμοποιήθηκε, με τον προπονητή του να τον προφυλάσσει στο μεγαλύτερο μέρος του β' μέρους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στις περισσότερες επιθετικές επιλογές της Πολωνίας, η οποία είδε όλους τους παίκτες της δωδεκάδας να σκοράρουν. Από την άλλη, υπήρχαν μόνο οι Χόρντουρ Βίλιαλμσον (14π.) και Μάρτιν Χέρμανσον (16π.) να παλεύουν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Ισλανδία είναι η πιο κοντή ομάδα, κάτι που αποτυπώθηκε στο κομμάτι των ριμπάουντ. Η Πολωνία είχε +20 (53 έναντι 33), με τα επιθετικά να είναι ένας από τους λόγους που τη βοήθησαν να ξεφύγει στο σκορ στο γ' δεκάλεπτο και να "καθαρίσει" το παιχνίδι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξε ικανή η Ισλανδία να βάλει δύσκολα στην Πολωνία. Με όπλο τον γρήγορο ρυθμό και τους αιφνιδιασμούς, οι παίκτες του Κρεγκ Πέντερσεν είχαν τον τρόπο να προβληματίσουν τους αντιπάλους τους, εν μέσω πολλών άστοχων περιφερειακών σουτ από τις δύο ομάδες (16-14 στο 10').

Από το β' δεκάλεπτο κι έπειτα όμως, άρχισαν να αλλάζουν (σταδιακά) τα πράγματα. Με τους Άνταμ Βαζίνσκι και Έι Τζέι Σλότερ να παίρνουν πρωτοβουλίες, η Πολωνία έβαλε τις βάσεις της επικράτησής της. Ακόμη κι όταν οι δυο τους δεν έβρισκαν τον στόχο, οι ψηλοί έκαναν τη δουλειά στη ρακέτα (κατά κύριο λόγο μετά από επιθετικά ριμπάουντ), για να δημιουργηθεί το +12 (41-29) του ημιχρόνου.

Όποιες ελπίδες είχε η Ισλανδία για ανατροπή, έμειναν... στο περίμενε στη γ' περίοδο. Η αστοχία των "μπλε" από την περιφέρεια ήταν τέτοια που δεν τους έδινε το δικαίωμα να πιστεύουν πως θα γυρίσουν το παιχνίδι, την ώρα που η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +23 (60-37) με την ολοκλήρωση.

Το παιχνίδι είχε πάρει τον... δρόμο του, με τα τελευταία δέκα λεπτά να έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Πολωνία έφτασε στην πρώτη της νίκη στον Α' Όμιλο (91-61), παραμένοντας στο κόλπο για την πρόκριση στους "16" του Eurobasket, την ώρα που

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 41-29, 60-37, 91-61.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Τέιλορ): Σοκολόφσκι 5, Τσελ 7 (1), Σλότερ 12 (1/5 τρίπ.), Κούλιγκ 7 (2/10 σουτ), Ζαμοΐσκι 3 (1), Πόνιτκα 8 (10 ριμπ.), Βαζίνσκι 15 (2), Κόζαρεκ 9 (2), Γκιέλο 8 (2), Καρνόφσκι 10, Γκρουζέφσκι 5 (1), Χρίτσανιουκ 2.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Πέντερσεν): Χέρμανσον 14 (1/6 τρίπ.), Στέιναρσον, Άκοξ 4, Μπέρινγκσον 6 (1), Στέφανσον 2 (1/11 σουτ), Φρίντρικσον, Βίλιαλμσον 16 (2), Γκούναρσον 3 (1), Ερμολίνσκι 3, Πάλσον 3 (1/10 σουτ), Χλίνασον 4, Μπιόρνσον 6 (2).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ