EUROBASKET

Έκαναν "πλάκα" οι Σλοβένοι με σούπερ Ντόντσιτς- Ράντολφ

Έκαναν "πλάκα" οι Σλοβένοι με σούπερ Ντόντσιτς- Ράντολφ

Μια... χαψιά έκανε την Ουκρανία η Σλοβενία, καθώς τη συνέτριψε 79-55 και προκρίθηκε δια περιπάτου στους "8" του Eurobasket. Τα έκανε όλα ο Λούκα Ντόντσιτς, μεγάλη εμφάνιση από τον Αντονι Ράντολφ.

Η Σλοβενία δεν αναδείχθηκε τυχαία πρώτη σε έναν από τους δυσκολότερους ομίλους του Eurobasket. Δεν είναι συμπτωματικά μαζί με την Ισπανία οι μόνες αήττητες ομάδες μέχρι στιγμής στο τουρνουά. Η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοβ πήγε στην Κωνσταντινούπολη με μοναδικό στόχο ένα μετάλλιο και καταπώς φαίνεται, έχει όλα τα φόντα για να το κατακτήσει.

Οι Σλοβένοι το απέδειξαν γι' άλλη μια φορά στον πρώτο αγώνα για τη φάση των "16" με την Ουκρανία, την οποία διέλυσαν 79-55, έχοντας φτάσει προηγουμένως τη διαφορά ακόμα και στους 29 πόντους στην τέταρτη περίοδο. Πλέον, περιμένουν το νικητή του αγώνα Λετονία-Μαυροβούνιο (Κυριακή 10/9, 12:30) για να μάθουν ποιο θα είναι το επόμενο εμπόδιο στο δρόμο προς το μετάλλιο.

O MVP

Ο Αντονι Ράντολφ (21π., 8/10σ.) έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της Εθνικής Σλοβενίας, ωστόσο ο παίκτης που έκανε τη διαφορά στο ματς ήταν ο Λούκα Ντόντσιτς. Ο 18χρονος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ηγετική εμφάνιση κόντρα στην Ουκρανία, καθώς έβαλε τους πρώτους επτά πόντους της Σλοβενίας και τελείωσε το παιχνίδι με 14 (πόντους), 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε μόλις 23'53'' συμμετοχής.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι Σλοβένοι σκόραραν όπως ήθελαν στο γήπεδο. Το μεγαλύτερο “όπλο” τους, πάντως, ήταν η άμυνα. Η ομάδα του Κοκόσκοβ κράτησε τους Ουκρανούς στο 32,2% στο πρώτο ημίχρονο (10/31 σουτ) και στο 34,9% συνολικά, ένα ποσοστό που θα μπορούσε να είναι πολύ χαμηλότερο εάν δεν χαλάρωνε στα τελευταία 5-6 λεπτά της αναμέτρησης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Σλοβενία κέρδισε δια περιπάτου έναν αγώνα στον οποίον ο Γκόραν Ντράγκιτς είχε 5 πόντους με 2/12 σουτ και 1/2 βολές! Όχι, δεν είναι λάθος της στατιστικής. Τόσο κακός ήταν ο σούπερ σταρ της σλοβενικής ομάδας, η οποία απέδειξε σήμερα ότι μπορεί να κερδίσει με εμφατικό τρόπο ακόμα και με τον “Ντράγκον” ωσεί παρόντα στο γήπεδο...

Έκαναν "πλάκα" οι Σλοβένοι με σούπερ Ντόντσιτς- Ράντολφ

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Ουκρανία μπήκε τελευταία στους “16” του Eurobasket και... βγήκε πρώτη πρώτη! Χωρίς τον Μίσουλα στο γήπεδο και με τους Πούστοβι – Κραβτσόβ να μοιάζουν απενεργοποιημένοι (είχαν 0/7 σουτ στο πρώτο ημίχρονο και 3/13 συνολικά) απέναντι στην άριστα διαβασμένη σλοβενική άμυνα, η ομάδα του Γιεβγκέν Μούρζιν δεν άντεξε ούτε ένα πεντάλεπτο στο παιχνίδι. Δεν προηγήθηκε άλλωστε ούτε στιγμή, αφού οι Σλοβένοι ξέφυγαν νωρίς νωρίς με 19-7 (στο 7') και διεύρυναν τη διαφορά μέχρι το +17 λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Η παρέα του Ντόντσιτς, βέβαια, δεν έμεινε εκεί... Έχοντας το γκάζι πατημένο επί 34-35 λεπτά και με τον 18χρονο άσο της Ρεάλ Μαδρίτης να κρατάει στα μαεστρικά στα χέρια του τη μπαγκέτα της ομάδας, οι Σλοβένοι ξέφυγαν με +25 στο 27' (59-34), διαφορά που ανέβασαν μέχρι και το +29 στην τέταρτη περίοδο. Από εκεί και πέρα μπόρεσαν να χαλαρώσουν, σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε εύκολη υπόθεση γι' αυτούς. Προφανώς ο επόμενος αντίπαλος (η Λετονία ή το Μαυροβούνιο) θα αποτελέσει μεγαλύτερη πρόκληση για τον Ντράγκιτς, τον Ντόντσιτς και την παρέα τους...

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 42-27, 68-43, 79-55

Σλοβενία (Κοκόσκοβ): Ράντολφ 21 (8/10σ.), Ρέμπετς, Ντράγκιτς 5 (2/12σ., 4ρ., 4ασ.), Νίκολιτς 4, Πρέπελιτς 14, Μούριτς 2, Μπλάζιτς 8 (4/4σ.), Βίντμαρ 8, Ζάγκορατς, Ντίμετς, Τσάντσαρ 3, Ντόντσιτς 14 (10ρ., 6ασ.).

Ουκρανία (Μούρζιν): Πουστοζβόνοβ 11, Κολτσένκο 4, Λουκάσοβ 9 (4ρ., 4ασ., 3κλ.), Οτβερτσένκο, Λίποβι 6, Κορνιγιένκο 2, Μπομπρόβ 8, Ζάιτσεβ 5, Κραβτσόβ 4, Πούστοβι 4 (10ρ.), Κόνιεβ 2.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ