EUROBASKET

"Δώρο" από την Σλοβενία στην Εθνική Εφήβων

"Δώρο" από την Σλοβενία στην Εθνική Εφήβων

Η Σλοβενία έκανε την έκπληξη απέναντι στη Φινλανδία (90-80), αποτέλεσμα που φέρνει την Εθνική Εφήβων στην πρώτη δυάδα του Γ' Ομίλου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο παιχνίδι με τη Λιθουανία (1/8, 21:15).

Ποιος να το περίμενε! Η Σλοβενία έκανε μεγάλη εμφάνιση απέναντι στη Φινλανδία και πήρε τη νίκη (90-80) στο τελευταίο της παιχνίδι στη φάση των ομίλων του EuroBasket U18. Ένα αποτέλεσμα που ενδιέφερε άμεσα την Εθνική Εφήβων, αφού λειτούργησε ως... δωράκι, λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης με τη Λιθουανία (1/8, 21:15).

Κι αυτό γιατί πλέον, η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου δεν κινδυνεύει να χάσει τη θέση της στην πρώτη δυάδα του Γ' Ομίλου, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει απέναντι στη "λιέτουβα". Πριν αρχίσουν οι αγώνες της τελευταίας ημέρας της α' φάσης, η Ελλάδα ήθελε νίκη για να τερματίσει πρώτη ή ήττα μέχρι -11 για να μην πέσει κάτω από τη δυάδα. Η νίκη της Σλοβενίας έκανε πολύ πιο απλά τα πράγματα, αφού νίκη σημαίνει κορυφή στον Γ' Όμιλο και η ήττα συνεπάγεται τη δεύτερη θέση. Ήτοι, πιο βατό αντίπαλο στο πρώτο νοκ άουτ παιχνίδι (την Τετάρτη, 2/8).

Την ίδια ώρα βέβαια, η Λιθουανία βλέπει μια τεράστια ευκαιρία μπροστά της για κάτι που έμοιαζε απίθανο μετά τη συντριβή της στην πρεμιέρα από τη Φινλανδία (82-62), αφού η νίκη της δίνει την πρωτιά. Αν τώρα, η Ελλάδα πάρει τη νίκη, τότε η "λιέτουβα" θα είναι τρίτη στον όμιλο -με τη Φινλανδία να είναι δεύτερη και την Σλοβενία στην τελευταία θέση. Κι αυτό γιατί σε αυτό το ενδεχόμενο, θα μετρήσουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα.

Όσο για τα πιθανά ζευγάρια στη φάση των "16"; Είναι πολύ δύσκολο να ειπωθεί κάτι με σιγουριά από αυτή την ώρα, αφού είχαμε έκπληξη και στον Δ' Όμιλο, με τη Λετονία να επικρατεί της Βοσνίας (79-74).

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ