EUROBASKET

BuzzerBeater νίκη για τους Βέλγους!

BuzzerBeater νίκη για τους Βέλγους!

Με ένα BuzzerBeater φόλοου του Λοτζέσκι, ύστερα από μπάσιμο του Βαν Ρόσομ, το Βέλγιο σημείωσε μεγάλη νίκη, καθώς κέρδισε τους Λιθουανούς με σκορ 74-76. Εκπληκτικός ο παίκτης του Ολυμπιακού (20π, 5ασ, 3ρ).

Την δεύτερη του νίκη (και μάλιστα συνεχόμενη) στο Ευρωμπάσκετ σημείωσε το Βέλγιο στη Ρίγα, το οποίο σε ένα ματς που είχε συγκλονιστική εξέλιξη κέρδισε τους Λιθουανούς με σκορ 74-76. Με το σκορ στο 74-74, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης, οι Λιθουανοί είχαν στην κατοχή τους την μπάλα. Ο Καλνιέτις έκανε αρκετές ντρίμπλες, πήρε πάνω του ένα... τραβηγμένο σουτ, στο οποίο και αστόχησε.

Ο Βαν Ρόσομ πήρε το ριμπάουντ, έκανε το coast-to-coast στα 5'' πριν το τέλος, βρήκε διάδρομο, έκανε το μπάσιμο με δεξί ντράιβ, το σουτ δεν ήταν καλό, αλλά ο... ηρωικός Λοτζέσκι (προλαβαίνοντας τον Βαλαντσίουνας στον άερα) με φόλοου σημείωσε το νικητήριο καλάθι της αναμέτρησης.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους Λιθουανούς στον όμιλο τους. Η φάση ήταν οριακή, καθώς οι Λιθουανοί διαμαρτυρήθηκαν πως το καλάθι ήταν εκπρόθεσμο, αλλά ύστερα από πέντε λεπτά και με τη βοήθεια του instant replay, οι διαιτητές μέτρησαν το καλάθι, με τους Βέλγους να αποθεώνουν τον φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες του EUROBASKET 2015

BuzzerBeater νίκη για τους Βέλγους!

O MVP

Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν ο MVP της αναμέτρησης. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν "καυτός" στην επίθεση, καθώς ολοκλήρωσε το ματς μετρώντας 20 πόντους (2/4τρ, 7/10δ), 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Πέρα απ' όλα αυτά, σημείωσε και το νικητήριο καλάθι της αναμέτρησης με εκείνο το BuzzerBeater άγγιγμα του.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Τα πάντα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Ο Βέλγος γκαρντ, Βαν Ρόσομ, πήρε την μπάλα στα χέρια του όταν εκείνη "έκαιγε". Έκανε το coast-to-coast, βρήκε χώρο στον δεξί διάδρομο και έκανε το μπάσιμο απέναντι στον Καλνιέτις. Το σουτ δεν ήταν καλό, αλλά ενστικτωδώς ο κορυφαίος της αναμέτρησης, Ματ Λοτζέσκι, με φόλοου σε νεκρό χρόνο, προλαβαίνοντας στον αέρα τον (εξαιρετικό στο ματς) Βαλαντσίουνας (25π, 12ρ), σημείωσε το νικητήριο καλάθι του παιχνιδιού.

BuzzerBeater νίκη για τους Βέλγους!

Το στατιστικό που ξεχώρισε

Το Βέλγιο είχε εξαιρετικό ποσοστό από την περιφέρεια, καθώς σημείωσε 11/26 τρίποντα (42%), σε αντίθεση με τους Λιθουανούς που... τα έσπασαν από τα 6.75 μέτρα, σημειώνοντας 1/13 (8%).

BuzzerBeater νίκη για τους Βέλγους!

Ο αγώνας

Οι Λιθουανοί ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, έχοντας για πρωταγωνιστές τους εξαιρετικούς Βαλαντσίουνας και Σαμπόνις, οι οποίοι ήταν ασταμάτητοι μέσα στη ρακέτα, με την πρώτη περίοδο να βρίσκει τους Λιθουανούς να προηγούνται με 20-12 στο σκορ.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Λιθουανία έφτασε στο +13 (30-17), αλλά ο "καυτός" Λοτζέσκι με μεγάλα σουτ από την περιφέρεια, με το βελγικό σερί να φτάνει το 9-0, έριξε την διαφορά, μειώνοντας στον πόντο (34-33), με το 35-35 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λοτζέσκι έπαιζε με αυτοπεποίθηση, συνεχίζοντας να σκοράρει σε κάθε ευκαιρία, με το Βέλγιο να προηγείται στο 25' με σκορ 49-55 και τον παίκτη του Ολυμπιακού να έχει φτάσει τους 17 πόντους στο ματς, με το 54-57 να είναι το σκορ στο 30' για τους "κόκκινους διαβόλους".

Στη τελευταία περίοδο η Λιθουανία επέστρεψε στην απόδοση που είχε στην πρώτη περίοδο, βασιζόμενη στην ποιότητα του εξαιρετικού Βαλαντσίουνας μέσα στη ρακέτα (25π, 12ρ), παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με 74-68 στο 38'. Εκεί όμως οι Βέλγοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν (74-74) με τρίποντο του Ταμπού. Η συνέχεια έχει ένα... τραβηγμένο σουτ από τον Καλνιέτις, ριμπάουντ στα 5'' πριν το τέλος από τον Βαν Ρόσομ, ο οποίος έκανε το coast-to-coast στον αιφνιδιασμό. Το σουτ δεν ήταν καλό, αλλά ο κορυφαίος Λοτζέσκι, σαν από μηχανής θεός, με το "βελούδινο άγγιγμα του", με αυτό το φόλοου-BuzzerBeater (δείτε το βίντεο), έδωσε τη νίκη στο Βέλγιο.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 35-35, 54-57, 74-76

Ανά δεκάλεπτο: 20-12, 15-23, 19-22, 20-19

Λιθουανία (Καζλάουσκας): Καλνιέτις 7π, Γκαΐλιους , Ματσιούλις 4π, Σεϊμπούτις 4π, Καβαλιάουσκας , Γιανκούνας 13π, Βαλαντσιούνας 25π, Κουζμίνσκας 7π, Λεκαβίτσιους 2π.

Βέλγιο (Κάστεελς): Μπόσκο 2π, Βαν Ρόσομ 13π , Ερβέλ 11π , Εμουεμά 10π, Ταμπού 16π, Σέρον, Μουκουμπού, Ζιλέ 2, Ντε Ζέου , Τουμπά 2, Σαλουμού, Λοτζέσκι 20π.

Αναλυτικά τα στατιστικά της Λιθουανίας στο ματς

BuzzerBeater νίκη για τους Βέλγους!

Αναλυτικά τα στατιστικά του Βελγίου στο ματς

BuzzerBeater νίκη για τους Βέλγους!

Τα highlights της αναμέτρησης

Σε βίντεο τα δραματικά τελευταία δευτερόλεπτα του ματς

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ