EUROBASKET

Αταμάν: "Ελλάδα για χρυσό μετάλλιο!"

Αταμάν: "Ελλάδα για χρυσό μετάλλιο!"

Ο Εργκίν Αταμάν εξήγησε στο Sport24.gr τους λόγους που η Ελλάδα μπορεί να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής στο Eurobasket και ξεκαθάρισε πως "κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει την Τουρκία!", στέλνοντας μήνυμα στη Φενέρμπαχτσε.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, για τον Εργκίν Αταμάν, την εθνική ομάδα και το... ασυμβίβαστο του 49χρονου προπονητή προκάλεσαν αναστάτωση την προετοιμασία της Τουρκίας.

Βλέπετε, το αφεντικό της Φενέρ εξήγησε ορθά κοφτά πως "τηλεφώνησα στον πρόεδρο της ομοσπονδίας και του είπα πως αν συνεχίσει στην εθνική ο Αταμάν, θα αποσύρω τους παίκτες της ομάδας μου " . Έτσι, λοιπόν, τα φιλικά προετοιμασίας των Τούρκων ολοκληρώθηκαν χθες (29/8) στο ΟΑΚΑ, μέσα σε αυτή την... ωραία ατμόσφαιρα απέναντι στην αξιόμαχη Ολλανδία.

Οι Τούρκοι συμμετέχουν στον "όμιλο του θανάτου", αντιμετωπίζοντας διαδοχικά τις Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Σερβία και την Ισλανδία, με τον προπονητή της Γαλατάσαραϊ και εθνικό κόουτς των Τούρκων να παραδέχεται πως "στόχος της ομάδας είναι το μετάλλιο και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες!". Έστω κι αν ο σέντερ των Pelicans, Ομέρ Ασίκ, συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή όμως δεν θα ενισχύσει την εθνική ομάδα λόγω των προβλημάτων στη μέση.

O Εργκίν Αταμάν μίλησε στο Sport24.gr για την παρουσία της Τουρκίας στο Eurobasket, την Εθνική Ελλάδας και την κόντρα της Φενέρμπαχτσε με την ομοσπονδία της χώρας.

Η Τουρκία ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας της στο τουρνουά "Ακρόπολις". Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται ενόψει Eurobasket;

"Είμαστε 100% έτοιμοι! Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, έχουμε μόνο μια εβδομάδα μπροστά μας (γέλια). Σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας βάλαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας ενώ παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ στα δυο πρώτα ματς του τουρνουά (σ.σ. με Λιθουανία, Ελλάδα). Στο τελευταίο μας παιχνίδι με την Ολλανδία προτίμησα να ξεκουράσω τους βασικούς μου. Δεν υπάρχει ζήτημα, θεωρώ ότι η Τουρκία θα είναι 100% έτοιμη σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα".

Η Τουρκία συμμετέχει στον Β' όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει ορισμένα από τα φαβορί σε αυτό το Eurobasket. Πόσο εύκολη, λοιπόν, είναι η υπέρβαση και η διάκριση όταν θα αντιμετωπίσει αρχικά ομάδες όπως η Ισπανία, η Σερβία και η Ιταλία;

"Σίγουρα... Σκέψου, όμως, ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα όχι μόνο για εμάς αλλά και για όσους βρεθούν απέναντί μας. Κάθε παιχνίδι σε αυτό το γκρουπ θα είναι σαν προημιτελικός ή τελικός Eurobasket!!! Αρχικά θα σκεφτούμε το πρώτο παιχνίδι (σ.σ. 05/09 κόντρα στην Ιταλία). Μετά το δεύτερο. Φυσικά, θα είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος και για τις έξι ομάδες".

Επομένως, ποιοι είναι οι στόχοι της Τουρκίας στη διοργάνωση; Με δεδομένο, μάλιστα, ότι πρόκειται για μια νέα ομάδα που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο.

"Το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο. Έχουμε στη διάθεσή μας τη νέα γενιά του τούρκικου μπάσκετ, είμαστε νέα ομάδα ενώ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και των φιλικών αγώνων, προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε την επιθετική άμυνα. Σίγουρα, θα είναι δύσκολα αφού έχουμε απέναντί μας πολύ έμπειρες ομάδες. Όχι μόνο τη Γαλλία, τη Σερβία, την Ισπανία ή την Ελλάδα και την Κροατία...Θέλουμε να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Να τερματίσουμε σε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις του Β' ομίλου, ώστε να αποφύγουμε τη Γαλλία στο πρώτο νοκ άουτ".

Αταμάν: "Ελλάδα για χρυσό μετάλλιο!"

Η απουσία του Ομέρ Ασίκ επηρεάζει τις πιθανότητες της Τουρκίας σε αυτό το Eurobasket;

"Εννοείται. Ο Ομέρ Ασίκ ήταν παίκτης-κλειδί για την Τουρκία στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο! Θα μας λείψει, σίγουρα, όμως με τον Αλντεμίρ και τον Σαβάς, μπορούμε να προστατεύσουμε τη ρακέτα μας".

Η γνώμη σας για την Εθνικής Ελλάδας, με βάσει την εικόνα που σχηματίσατε στο φιλικό της Κωνσταντινούπολης και το τουρνουά "Ακρόπολις";

"Η ελληνική Εθνική ομάδα είναι ένα από τα φαβορί, για μένα. Είναι μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, ένα πολύ έμπειρο σύνολο, με έμπειρα παιδιά που θα επηρεάσουν σίγουρα τη ροή του αγώνα στα κρίσιμα σημεία. Είναι διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρσι, με μεγάλο potential. Νομίζω ότι θα κάνει πολύ καλή πορεία στο Eurobasket".

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζετε ως προπονητής στο παιχνίδι της Εθνικής; Η άμυνα; Κάποιος συγκεκριμένος παίκτης της Ελλάδας;

"Δεν νομίζω ότι η άμυνα αποτελεί το μοναδικό σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της Ελλάδας. Έχουν, επίσης, σημαντικούς παίκτες στην επίθεση όπως ο Σπανούλης, ο Περπέρογλου, ο Σλούκας, ο Πρίντεζης, ο Μπουρούσης... Όλοι αυτοί οι παίκτες έχουν σημαντικό ρόλο στις ομάδες τους στην Euroleague, πολλοί από αυτούς έχουν κατακτήσει τον τίτλο τα τελευταία χρόνια επομένως θεωρώ ότι η Εθνική σας είναι καλή και στις δυο πλευρές του γηπέδου".

Τι ακριβώς συμβαίνει με τη Φενέρμπαχτσε και την κόντρα με την ομοσπονδία της Τουρκίας;

"Νομίζω ότι είναι μια ιστορία που οι Έλληνες φίλαθλοι ξέρουν τι συμβαίνει. Δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό για εμάς. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και σκεφτόμαστε μόνο να πετύχουμε τους στόχους μας στο Eurobasket. Κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει τη χημεία μας και την ομάδα μου! Κανείς! Είτε μέσα από την εθνική ομάδα, είτε εκτός εθνικής!".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ