EUROBASKET

''Άρωμα'' από Βαλκάνια

''Άρωμα'' από Βαλκάνια
INTIME SPORTS

Τρεις χώρες από τα Βαλκάνια (Κροατία, Σλοβενία, Σκόπια), η Γεωργία και η Ολλανδία είναι οι αντίπαλοι της Ελλάδας στον Γ' όμιλο του EuroBasket 2015 που θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ! Πρεμιέρα με Σκόπια.

Η Disneyland φιλοξένησε σήμερα (08/12) ένα διαφορετικό event: την κλήρωση του Eurobasket 2015. Του πρώτου (και ενδεχομένως του τελευταίου) που θα διεξαχθεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες.

Η κλήρωση για τον καταρτισμό των ομίλων πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα και, συγκεκριμένα, σε μια από τις διασημότερες τουριστικές ατραξιόν της Ευρώπης, τη Disneyland του Παρισιού.

Το EuroBasket 2015 θα διεξαχθεί το διάστημα 5-20 Σεπτεμβρίου ενώ θα δώσει τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο κάτοχος του τίτλου και ο φιναλίστ θα αγωνιστούν απευθείας στους Αγώνες της Βραζιλίας ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6, θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί στο Βερολίνο (Γερμανία), τη Μονπελιέ (Γαλλία), τη Ρίγα (Λετονία) και το Ζάγκρεμπ (Κροατία) ενώ η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στη Λιλ (Γαλλία), όπου για πρώτη φορά ποδοσφαιρικό γήπεδο θα... εξελιχθεί σε γήπεδο μπάσκετ !

Σήμερα, λοιπόν, οι ομάδες έμαθαν τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση της διοργάνωσης. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι λόγω του ιδιαίτερου συστήματος διεξαγωγής (σ.σ. το EuroBasket 2015 θα διοργανωθεί από κοινού σε τέσσερις χώρες), οι διοργανώτριες ομάδες "επέλεξαν" την μια ομάδα του γκρουπ, για λόγους εισιτηρίων. Έτσι η Γαλλία θα είναι μαζί με τη Φινλανδία, η Γερμανία μαζί με την Τουρκία, η Κροατία μαζί με τη Σλοβενία και η Λετονία μαζί με τη Λιθουανία. Αυτό σημαίνει ότι τα γκρουπ δυναμικότητας και η κλήρωση επηρεάστηκαν από προκαθoρισμένα κριτήρια, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Euroleague.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε με τους Ντέγιαν Μποντίρογκα, Πάτρικ Φέμερλινγκ, Γκόρνταν Γκίριτσεκ, Ράσο Νεστέροβιτς, Γκούντα Μπασκό και Αντουάν Ριγκοντό επί σκηνής.

Οι όμιλοι του EuroBasket 2015

Α' όμιλος Β' όμιλος Γ' όμιλος Δ' όμιλος
Γαλλία Ισπανία Κροατία Λιθουανία
Φινλανδία Σερβία Σλοβενία Λετονία
Βοσνία/Ερζεγοβίνη Γερμανία Ελλάδα Ουκρανία
Πολωνία Τουρκία Σκόπια Βέλγιο
Ισραήλ Ισλανδία Γεωργία Τσεχία
Ρωσία Ιταλία Ολλανδία Εσθονία

Έτσι, λοιπόν, η Ελλάδα επιστρέφει στο Ζάγκρεμπ για πρώτη φορά μετά το EuroBasket 1989, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό με τη Γιουγκοσλαβία. Οι αγώνες της Εθνικής θα διεξαχθούν στη ''Zagreb Arena'', χωρητικότητας 15.000 θεατών.

- Στην επόμενη φάση, στην οποία προκρίνονται οι 4 πρώτοι κάθε ομίλου, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ''διασταυρώνει'' με τον Δ' όμιλο, στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Το πρόγραμμα της Ελλάδας

05/09 Σκόπια - Ελλάδα
06/09 Ελλάδα - Κροατία
08/09 Γεωργία - Ελλάδα
09/09 Ελλάδα - Σλοβενία
10/09 Ελλάδα - Ολλανδία
TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ