EUROBASKET

Αποσύρεται από το Eurobasket 2017 η Ουκρανία

Αποσύρεται από το Eurobasket 2017 η Ουκρανία

Ο Υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της Ουκρανίας, Ιχόρ Ζντάνοφ, επιβεβαίωσε σήμερα (18/6) ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να διεκδικήσει το Eurobasket 2017. Εν συνεχεία εξήγησε τους λόγους.

O πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, εξήγησε πρόσφατα ότι η χώρα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει έναν όμιλο του Eurobasket 2017 , ζητώντας μάλιστα να επισπευσθούν οι διαδικασίες ανάληψης. Φαίνεται, όμως, πως η πραγματικότητα είναι κάπως... διαφορετική!

Σήμερα (18/6), λοιπόν, ο Υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας της Ουκρανίας, Ιχόρ Ζντάνοφ, είπε στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η χώρα του αποσύρεται από τη διαδικασία.

"Αρνούμαστε να αναλάβουμε τη διεξαγωγή του Eurobasket. Όσο είμαστε σε πόλεμο, δεν θα μπορέσουμε να αναλάβουμε κάποια διοργάνωση. Όσο είμαστε στην κατάσταση που είμαστε, θα ήταν ουτοπικό να διεκδικούμε το Eurobasket. Κυρίως, γιατί χρειάζεται χρήματα" ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι αναταραχές στο εσωτερικό της Ουκρανίας και η έλλειψη οικονομικών πόρων δεν επιτρέπουν στη χώρα να προχωρήσει στη διαδικασία.

Η κρίση στην Κριμαία δεν επέτρεψε στην Ουκρανία να διοργανώσει το φετινό Eurobasket. Η FIBA Europe επενέβη, αναθέτοντας τη διοργάνωση σε Γαλλία, Κροατία, Γερμανία και Λετονία, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να την "απλώσει" για να μεγαλώσει την εμπορικότητα της.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ