EUROBASKET

Απέναντι στον Χάκετ, οι διεθνείς της Ιταλίας

Απέναντι στον Χάκετ, οι διεθνείς της Ιταλίας

Οι Ιταλοί διεθνείς εξέδωσαν ανακοίνωση Τύπου, στην οποία ξεκαθαρίζουν πως ο Ντάνιελ Χάκετ δεν σεβάστηκε τους γραπτούς και τους άγραφους νόμους της "σκουάντρα ατζούρα".

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, κατά τις οποίες ο Ντάνιελ Χάκετ θα μείνει στην Αρμάνι, με μειωμένες αποδοχές (οι πρωταθλητές της γείτονας σκέφτονταν να διακόψουν τη συνεργασία τους, μετά την εξάμηνη αποβολή του από τις εθνικές λίγκες) οι διεθνείς με την Ιταλία έκριναν πως ήλθε η ώρα "να πούμε την αλήθεια στον κόσμο". Ποια ήταν αυτή;

" Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τη θέση μας, σε ό,τι αφορά το θέμα του Ντάνιελ Χάκετ. Δεν θέλουμε να κρίνουμε κανέναν. Πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι και μετά επαγγελματίες παίκτες, οι οποίοι κάναμε το πάθος μας δουλειά, με τύχη και θυσίες, αλλά και με αγάπη για τη φανέλα της εθνικής.

Ακούσαμε πολλά διαφορετικά πράγματα, σχετικά με το τι συνέβη. Περιμέναμε να δούμε το τέλος της ιστορίας, ώστε να σας πούμε τι ξέρουμε. Να σας πούμε την αλήθεια για ό,τι έγινε. Το κάνουμε αυτό, μόνο για να υπερασπιστούμε και για να προστατεύσουμε αυτούς που κάθε χρόνο αποφασίζουν να περάσουν το καλοκαίρι τους, στις υπηρεσίες της εθνικής.

Το να είσαι στην εθνική σημαίνει να σέβεσαι κάποιους κανόνες. Ένας εξ αυτών είναι να επικοινωνείς στη σωστή στιγμή, μέσω των ιατρικών τιμ των συλλόγων, την κατάσταση της υγείας σου. Το να πηγαίνεις στην προετοιμασία της εθνικής και να αφήνεις το ιατρικό τιμ αυτής να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις, επί της κατάστασης σου. Ο Ντάνιελ δεν το έκανε αυτό. Θα ήταν αρκετό να περιμένει κάποιες ημέρες και μετά θα του φέρονταν όπως σε κάθε άλλον, στο παρελθόν. Αν οι υπεύθυνοι βλέπουν πως η κατάσταση σου δεν σου επιτρέπει να παραμείνεις στην εθνική, σου επιτρέπουν να γυρίσεις σπίτι σου.

Μετά υπάρχουν κάποιοι κανόνες, που δεν είναι γραμμένοι και ο Ντάνιελ παραβίασε και αυτούς. Μεταξύ των συμπαικτών, υπάρχει ένας κώδικας σεβασμού. Τον "έσπασε" και αυτόν. Ζητήσαμε και απαιτήσαμε σεβασμό από όλους. Όπως δίνουμε σεβασμό σε όλους. Αν δεν ξεκινάς με αυτό, ως δεδομένο, είναι πολύ δύσκολο να "χτίσεις" μια μακροπρόθεσμη και υγιή διαδρομή.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι στην εθνική ομάδα, ουδείς υποχρεώθηκε να παίξει, χωρίς να το θέλει. Οι ιατρικές εξετάσεις όλων μας ελέγχονταν πάντα πολύ προσεχτικά, από το ιατρικό τιμ της εθνικής. Κάθε φορά οι καθ' ύλην αρμόδιοι είχαν θεραπείες αποκατάστασης, που ταίριαζαν σε κάθε περίπτωση. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που σεβόμαστε απόλυτα την εθνική και όσους δουλεύουν σε αυτή.

Ευχόμαστε στον Ντάνιελ να μάθει από το λάθος του και ότι στο μέλλον δεν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο. Να μην παρουσιαστεί ξανά συμβάν που θα πληγώσει τη χημεία της ομάδας.

Η εθνική ομάδα 2014".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ