EUROBASKET

Απάντηση στον Μεσίνα από τον Πρόεδρο της αργεντίνικης ομοσπονδίας

Απάντηση στον Μεσίνα από τον Πρόεδρο της αργεντίνικης ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος της αργεντίνικης ομοσπονδίας απάντησε στον Έτορε Μεσίνα, λέγοντας πως "το μπάσκετ είναι παγκόσμιο προϊόν που πρέπει να μεγαλώσει".

Πριν από τρεις μέρες, ο Έτορε Μεσίνα εξερράγη εναντίον της FIBA για το νέο καλεντάρι και τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. " Είναι ντροπιαστικό για τις ομοσπονδίες να επιλέξουν αθλητές, να τους δουν να προκρίνονται και να τους λένε "ευχαριστούμε, κάποιος άλλος, καλύτερος από εσάς θα παίξει στη διοργάνωση". Είναι ντροπιαστικό για τους αθλητές" είχε πει ο τεχνικός της Εθνικής Ιταλίας και σήμερα, ο Πρόεδρος της αργεντίνικης ομοσπονδίας μπάσκετ του απάντησε μέσω Twitter.

" Προσωπικά βρίσκω ατυχείς τις δηλώσεις του Ετορε Μεσίνα σχετικά με το σύστημα διεξαγωγής των διοργανώσεων της FIBA. Αντιλαμβανόμαστε την παγκόσμια ανάπτυξη που θα έχει το μπάσκετ όταν οι Εθνικές θα παίζουν εντός έδρας σε επίσημες διοργανώσεις; Δεν τίθεται ζήτημα ότι, επειδή το σύστημα είναι καλό, κάποιοι, έχοντας σκοτεινά συμφέροντα, συνομωτούν εναντίον του, αποκλείοντας τους παίκτεςαπό τη συμμετοχή τους σεαυτό; Μας ενδιαφέρει η μαζική ανάπτυξη του μπάσκετ, η προσέλκυση νέων φιλάθλων, οιχορηγοί, οι νέοι παίκτες που θα βάλουν μπροστά τη μηχανή της εξέλιξης του μπάσκετ σε κάθεχώρα ξεχωριστά;

Αυτοί που δε θέλουν τονέο σύστημα να ευδοκιμήσει είναι οι ιδιοκτήτες των μεγάλωνμπασκετικών επιχειρήσεων. Τομόνο που τους ενδιαφέρει είναιτα εισιτήρια. Γιατί μπορούν όλεςοι ποδοσφαιρικές λίγκες νασταματούν τις διοργανώσεις τους, λαμβάνοντας υπόψιν και τηνκίνηση του χρήματος πουσυνεπάγεται αυτό, και ηΕυρωλίγκα δεν μπορεί; Δεν μπορούν νακαταλάβουν ότι το μπάσκετ είναιένα παγκόσμιο προϊόν, κι αν αυτόμεγαλώσει, τότε αυτόματα και ηδική τους επιχείρηση θα γίνειμεγαλύτερη; Πως μπορούν να είναιτόσο εγωιστές; Ελπίζω να τοξανασκεφτούν. Από την πλευρά μας, ωςΟμοσπονδία Μπάσκετ τηςΑργεντινής, επιβεβαιώνουμε καιπάλι την υποστήριξή μας στο νέοσύστημα της FIBA χωρίς καμίααμφιβολία τη βαθιά αλλαγή πουείναι απαραίτητη για ένακαλύτερο μέλλον" αναφέρει ο Φεντερίκο Σουσμπιέλες, Πρόεδρος της αργεντίνικης ομοσπονδίας μπάσκετ.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ