EUROBASKET

Αντίπαλος της Ελλάδας ο Πατσούλια

Αντίπαλος της Ελλάδας ο Πατσούλια

Ο Ζάζα Πατσούλια θα ηγηθεί της Γεωργίας στο προσεχές Eurobasket, έχοντας στο πλευρό του τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, τον Τορνίκε Σενγκέλια και... νατουραλιζέ, τον Τζέικομπ Πούλεν.

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ ανακοίνωσε σήμερα (1/9) την αποστολή της Γεωργίας ενόψει Eurobasket, με το όνομα του Ζάζα Πατσούλια να ξεχωρίζει στη λίστα των 12 παικτών που θα ταξιδέψουν στο Ζάγκρεμπ, για την α' φάση.

Ο 31χρονος σέντερ των Dallas Mavericks ηγήθηκε της πρόκρισης στους ομίλους του Eurobasket 2015 με 17.5 πόντους και 7.8 ριμπάουντ μ.ό. στον β' προκριματικό γύρο. Φέτος είχε 8.3 πόντους, 6.8 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και 1.1 κλεψίματα μ.ό. για το Milwaukee που επέστρεψε στα playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Στη λίστα ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι, Βίκτορ Σανικίτζε, Τορνίκε Σενγκέλια, Γκιόργκι Σερμαντίνι ενώ ο Τζέικομπ Πούλεν θα είναι ξανά ο παίκτης που θα καλύψει τη θέση του νατουραλιζέ.

Η Γεωργία συμμετέχει στον Γ' όμιλο του Eurobasket μαζί με τις Κροατία, Σλοβενία, Ελλάδα, Σκόπια και Ολλανδία. Το EuroBasket 2015 θα διεξαχθεί το διάστημα 5-20 Σεπτεμβρίου ενώ θα δώσει τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο κάτοχος του τίτλου και ο φιναλίστ θα αγωνιστούν απευθείας στους Αγώνες της Βραζιλίας ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-7, θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Παίκτης Ομάδα
Γκεόρκι Τσιντσάντζε ΜΙΑ Τιφλίδας
Τζέικομπ Πούλεν Τσεντεβίτα
Ντούντα Σανάτζε Σαν Ντιέγκο (ΗΠΑ)
Μανουτσάρ Μαρκϊσβίλι Νταρουσάφακα
Μπέσο Λεζχάβα Ντιναμό Τιφλίδας
Λέβαν Πατσάτσια Νίζνι
Βίκτορ Σανικίτζε Ούνικς Καζάν
Τορνίκε Σενγκέλια Λαμποράλ Κούτσα
Μπέκα Μπουρχανάτζε Λέιμα Κορούνια
Νίκα Μετρεβέλι ΜΙΑ Τιφλίδας
Ζάζα Πατσούλια Mavericks
Γκιόργκι Σερμαντίνι Ανδόρα
TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ