EUROBASKET

Άντεξαν οι Σέρβοι, νίκησαν τη Λετονία του Πορζίνγκις

Άντεξαν οι Σέρβοι, νίκησαν τη Λετονία του Πορζίνγκις

Αν και τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους φιλόδοξους Λετονούς, οι Σέρβοι πήραν τη νίκη (92-82) στην πρεμιέρα τους στο Eurobasket 2017 (VIDEO).

Δεν έπαιζαν με τον πιο εύκολο αντίπαλο, δέχθηκαν έντονη πίεση από αυτόν, όμως στο τέλος έμειναν όρθιοι. Οι Σέρβοι επικράτησαν της Λετονίας (92-82) στην πρεμιέρα τους στο Eurobasket 2017, με τον Αλεκσάνταρ Τζόρτζεβιτς να στηρίζεται στην τριάδα των Μπογκντάνοβιτς - Μάτσβαν - Μαριάνοβιτς και να "λυγίσει" την αντίσταση της παρέας του Κρίσταπς Πορζίνγκις που είχε εντυπωσιακά διαστήματα, αλλά ταλαιπωρήθηκε πολύ από τα φάουλ και δεν κατάφερε να διατηρήσει τον ρυθμό που ήθελε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

O MVP

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς μεγάλωσε. Και πλέον παίζει για όλους, σαν αληθινός ηγέτης. Στην πρεμιέρα του στο Eurobasket 2017 σκόραρε 30 πόντους με 6/8 δίποντα, 3/9 τρίποντα και 9/10 βολές, έδωσε 4 ασίστ, μάζεψε 3 ριμπάουντ, έκανε ένα κλέψιμο και μόλις ένα λάθος στα 35 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, για να διαλύσει κάθε όνειρο, κάθε σύστημα και κάθε ελπίδα των Λετονών για την έκπληξη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ακούγεται απίστευτο, μα είναι πέρα για πέρα αληθινό. Σε ένα τόσο κλειστό ματς, με άγχος για το αποτέλεσμα, οι Σέρβοι έκαναν μόλις πέντε λάθη. ΠΕΝΤΕ σε 40 λεπτά αγώνα. Δυο από αυτά έκανε ο Μαριάνοβιτς και από ένα οι Μίτσιτς, Μπογκντάνοβιτς, Μάτσβαν. Τι κατάφεραν με την προσοχή τους; Να εκτελέσουν 52 σουτ, την ώρα που οι Λετονοί έκαναν μόλις 39.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην κλάση του Μπογκντάνοβιτς που έμοιαζε με άνδρα ανάμεσα σε εφήβους, αλλά και στις σχεδόν διπλάσιες βολές που σούταραν οι Σέρβοι από τους Λετονούς (40-23). Αν ο Πορζίνγκις δεν είχε φορτωθεί με τέσσερα φάουλ από το 23', ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά για την ομάδα του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Πορζίνγκις να μοιάζει κάποιες στιγμές ανίκητος (και στην άμυνα με τα κοψίματά του, αλλά και στην επίθεση), η Λετονία είχε συνεχώς το προβάδισμα στο πρώτο μέρος. Ο Μπέρτανς έκανε τρομερή δουλειά στο σκοράρισμα, ο Πέινερς (πρώην του ΠΑΟΚ) έκλεισε εντυπωσιακά τη δεύτερη περίοδο με πέντε πόντους σε ενάμιση λεπτό, την ώρα που και οι Σέρβοι είχαν ένα δίδυμο να ξεχωρίζει από το σύνολο. Ο Μπογκντάνοβιτς προσπαθούσε να κάνει τα πάντα και τα κατάφερνε περίφημα, ο Μαριάνοβιτς πάλευε να είναι αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι και το 45-47 του ημιχρόνου άφηνε υποσχέσεις για μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος.

Τα φάουλ του Πορζίνγκις στην τρίτη περίοδο, σε συνδυασμό με τους Μάτσβαν - Μπογκντάνοβιτς που τράβηξαν το περισσότερο κουπί στην επίθεση, έδωσαν στους Σέρβους το προβάδισμα και αέρα πέντε πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου (65-60). Και όμως, όταν ο Πορζίνγκις επέστρεψε στο παρκέ, η Λετονία έκανε την αντεπίθεσή της με αποτέλεσμα να περάσει και μπροστά (73-75) στο 37' χάρη σε τρίποντο του άσου των Knicks! Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς απάντησαν με ένα σερί 7-0 για το 80-75 και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω για να πάρουν την πρώτη τους νίκη σε ένα τουρνουά που θα έχει πολλά εμπόδια, μερικά από τα οποία θα είναι αρκετά ψηλά γι' αυτούς.

Οι διαιτητές: Τσμικίεβιτζ, Γιασεβίτσιους, Χορόζοφ

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 45-47, 65-60, 92-82

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 14 (10ριμπ.), Μπογκντάνοβιτς 30(3), Λούτσιτς 7(2), Μιλοσάβλιεβιτς 4, Μπίρτσεβιτς, Στίματς 2, Λάζιτς 2, Μίτσιτς, Γκούντουριτς 9(1), Γιόβιτς 5 (8ασ.), Κούζμιτς 6 (2/9διπ.), Μαριάνοβιτς 13.

ΛΕΤΟΝΙΑ (Μπαγκάτσκις): Πορζίνγκις 18 (7/16 σουτ), Μπλουμς, Ντάιρις Μπέρτανς 16(1), Ντάβις Μπέρτανς 23(3), Τίμα 5(1), Σμιτς 3(1), Γιανιτσένοκς, Στρέλνιεκς 4, Σκέλε 4, Γκραζούλις, Πέινερς 9, Μέιερς.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ