EUROBASKET

Ανεβάζει στροφές η Εθνική Πολωνίας

Ανεβάζει στροφές η Εθνική Πολωνίας

Η Εθνική Πολωνίας μετά την αποτυχία του EuroBasket 2013, ανεβάζει στροφές και με νέο πλέον προπονητή περιμένει το EuroBasket του 2015 πιο έτοιμη από ποτέ.

Μπορεί η Εθνική ομάδα της Πολωνίας να πήρε πολύ χαμηλή θέση στο EuroBasket του 2013, ωστόσο φαίνεται πως οι παίκτες έχουν αφήσει αυτή την απογοήτευση πίσω τους.

Πέρυσι το καλοκαίρι με τον Μάικ Τέιλορ να αντικαθιστά τον Ντιρκ Μπάουερμαν ως προπονητή, η Πολωνία επέστρεψε στην καλή της ψυχολογία και τερμάτισε πρώτη στο γκρουπ της στον δεύτερο προκριματικό γύρο του EuroBasket 2015 με πέντε νίκες και 1 ήττα.

Η Γερμανία (με 4-2) επίσης προκρίθηκε από το γκρουπ. Αποδείχθηκε πως ήταν ένα εξαιρετικό καλοκαίρι για την Πολωνική ομάδα.

Ακόμη και ενώ η Πολωνία κέρδισε μία θέση στο EuroBasket, εξακολουθεί να πρέπει να αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει στον τελικό γύρο αυτής της σεζόν, κάτι που έχει να συμβεί από τότε που φιλοξένησε την εκδήλωση το 2009. Στη φάση των ομίλων θα αγωνιστούν με τις Γαλλία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Φιλανδία, Ρωσία και Ισραήλ. Η Γαλλία, πρωταθλήτρια του EuroBasket και η ομάδα που τερμάτισε τρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, θα είναι τα φαβορί.

"Είμαστε στο Α' γκρουπ δυναμικότητας με τη Γαλλία, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο τελευταίο Παγκόσμιο κύπελλο στην Ισπανία", είπε ο Τέιλορ και συνέχισε: "Κοιτάζοντας και τα τέσσερα γκρουπ, είναι όλα πραγματικά ισχυρά".

"Δεν έχει σημασία σε ποιο γκρουπ είσαι, θα πρέπει να παίξεις καλά για να κερδίσεις. Ανυπομονώ για το EuroBasket 2015. Θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε να χτίζουμε το προηγούμενο καλοκαίρι. Είμαστε έτοιμοι γι' αυτή την πρόκληση".

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά του Τέιλορ σαν προπονητής στο EuroBasket. Υπήρξε βοηθός προπονητή στην ομάδα της Τσεχίας, η οποία έπαιξε και νίκησε την Πολωνία πριν από δύο χρόνια, στην Σλοβενία.

Ο Τέιλορ είχε να κάνει επίσης χωρίς τους Μάτσει Λάμπε, Μίκαλ Ιγκνέρσκι, Λούκας Κοζάρεκ και Τόμας Κελάτι. Με άλλα λόγια κανένα από τα σημαντικά ονόματα, από αυτά που ξεκίνησαν το EuroBasket 2013, δεν έπαιξαν. Ο Κοζάρεκ αποσύρθηκε μετά το τουρνουά στη Σλοβενία.

Ένας παίκτης, ο οποίος επέστρεψε στην Εθνική ομάδα για τον Τέιλορ, ήταν ο Σίμον Σέβτσικ. Ο 2.09 ύψους πάουερ φόργουορντ, είχε παίξει για την Πολωνία και τα πήγε εξίσου καλά και στο EuroBasket 2009 και στο EuroBasket 2011. Άλλος ένα ς που ξεχώρισε, ήταν ο Άνταν Βαζίνσκι, μέλος του EuroBasket 2013, ο οποίος ηγήθηκε της Πολωνίας σκοράροντας 14 πόντους κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι το περσινό καλοκαίρι.

Ο Βαζίνσκι έπαιζε στην Ισπανία για την Rio Natura Monbus αυτή τη σεζόν, πήρε την πρόκληση του παγωμένου κουβά κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, αλλά αυτό δεν τον πτόησε. Αυτός, ο Σέβτσικ και οι άλλοι Πολωνοί παίκτες πέρασαν ένα τρομερό καλοκαίρι και φάνηκε να διασκεδάζουν κάθε λεπτό παρέα.

Ακόμα ένας παίκτης που είναι ζωτικής σημασίας για τους Πολωνούς είναι ο Πρζιέμισλαβ Καρνόβσκι, ο 2.15 ύψους σέντερ, ο οποίος παίζει κολλεγιακό μπάσκετ για το Γκοζαάνκα.

Δεν πρόκειται να είναι εύκολα τα πράγματα για την Πολωνία στο EuroBasket, αλλά και πάλι για καμία από τις ομάδες που συμμετέχουν δεν είναι.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ