EUROBASKET

Αν παραστεί ανάγκη, θα αλλάξει άποψη η Κροατία

Αν παραστεί ανάγκη, θα αλλάξει άποψη η Κροατία

Ο Ντάνκο Ράντιτς είναι πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας και εκ των ιδιοκτητών της ΑΒΑ Liga, εξ ου και αντιτίθεται στη FIBA. Ποια είναι όμως, η λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά;

Η FIBA έχει ενημερώσει πως όποια ομοσπονδία από τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, δεν δεχθεί να αφήσει την ABA Liga για το δικό της project, θα αποβληθεί από όλες τις διοργανώσεις. Η μόνη που το έκανε ήταν αυτή της Κροατίας, χώρα που είναι μεταξύ των τεσσάρων που θα διοργανώσουν το προσεχές Eurobasket. Η εύλογη ερώτηση που τίθεται είναι αν τελικά, θα τεθούν εκτός οι Κροάτες και παράλληλα θα "χάσουν" τη διοργάνωση του ομίλου που αφορά και την Ελλάδα.

Οι πληροφορίες του Sport24.gr από την Κροατία, αναφέρουν ότι ο κύριος λόγος που αντιτίθεται στη FIBA η συγκεκριμένη χώρα, είναι διότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ντάνκο Ράντιτς είναι και εκ των ιδιοκτητών της ΑΒΑ Liga και άρα έκρινε πως πρέπει να στηρίξει το project του. Μόνο που η θητεία του ολοκληρώνεται στις 12/6 -έως τις εκλογές του Σεπτέμβρη, ο γενικός γραμματέας Ζέλικο Ντράκσιτς θα είναι ο υπεύθυνος, διότι είναι ο μόνος που πληροί τις νομικές προϋποθέσεις. Πράγμα που σημαίνει ότι αν τεθεί θέμα "ή έρχεστε με τη FIBA ή δεν θα διοργανώσετε τον όμιλο του Eurobasket", αυτομάτως θα υπάρξει και ζήτημα επανεκλογής του. Και όπως διαβεβαιώνουν οι πηγές μας "κάποια πράγματα είναι πολύ μεγαλύτερα από άλλα", ήτοι η χώρα θέλει να αποτελέσει μέρος του Eurobasket -και με τη συμμετοχή της χώρας, αλλά και με τη διοργάνωση του γκρουπ.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ