EUROBASKET

Αγώνας δρόμου για Μοτιεγιούνας

Lithuania's Donatas Motiejunas reacts during the EuroBasket European Basketball Championship semifinal match against Croatia in Ljubljana, Slovenia, Friday, Sept. 20, 2013. (AP Photo/Petr David Josek)
Lithuania's Donatas Motiejunas reacts during the EuroBasket European Basketball Championship semifinal match against Croatia in Ljubljana, Slovenia, Friday, Sept. 20, 2013. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας ξεκίνησε την Τετάρτη (30/8) το ταξίδι για το Τελ Αβίβ, αλλά μοιάζει απίθανο να αγωνιστεί στην πρεμιέρα του Eurobasket με τη Γεωργία (31/8, 18:30). Προφυλάσσεται ο Αντουάν Ντιό στη Γαλλία.

Το όνομα του Ντονάτας Μοτιεγιούνας εξακολουθεί να "παίζει" ως πρώτο θέμα σε όλες τις λιθουανικές ιστοσελίδες, ελέω του αγώνα δρόμου που κάνει να προλάβει την πρεμιέρα του Eurobasket με τη Γεωργία (31/8, 18:30). Όπως διέρρευσε, ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ ταξίδεψε οδικώς από το Χιούστον στο Ντάλας, κι από εκεί θα μπει στο αεροπλάνο με προορισμό το Τελ Αβίβ, όπου διεξάγονται οι αγώνες του Β' Ομίλου της διοργάνωσης.

Ακόμη κι αν καταφέρει να βρίσκεται εγκαίρως στο Ισραήλ, μοιάζει αδύνατο να αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα του Ηλία Ζούρου, αφενός λόγω της κούρασης από το πολύωρο ταξίδι, αφετέρου από την στιγμή που είναι πέντε μέρες απροπόνητος. Μιλώντας στους δημοσιογράφους την Τετάρτη (30/8) ο Νταΐνιους Αντομάιτις θέλησε να τραβήξει την προσοχή από τον άλλοτε NBAer και να την στρέψει στην ομάδα, εξηγώντας πως " πρέπει να αφήσουμε λίγο ήσυχη την ομάδα. Να αφήσουμε και τον ίδιο σε ηρεμία, να του δώσουμε θετική ενέργεια. Τη χρειάζεται. Δεν είναι ανάγκη να πιέζουμε ή να γκρινιάζουμε για κάτι".

Θυμίζουμε πως ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας πήρε ειδική άδεια για να κάνει ταξίδι - αστραπή στο Χιούστον προκειμένου να δώσει το "παρών" στη γέννηση του πρώτου παιδιού του, αλλά η τροπική καταιγίδα (ονόματι "Harvey") που έπληξε την πολιτεία του Τέξας, άλλαξε τα δεδομένα, καθιστώντας αδύνατη την πραγματοποίηση πτήσεων. Γι αυτό κιόλας, ο παίκτης αναγκάστηκε να πάει οδικώς μέχρι το Ντάλας, για να πετάξει για την Ευρώπη.

Προφυλάσσεται ο Ντιό

Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία (αντίπαλος της Ελλάδας), ο Βενσάν Κολέ ενημέρωσε την Τετάρτη (30/8) πως προσανατολίζεται να προστατεύσει τον Αντουάν Ντιό από το παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Φινλανδία (31/8, 21:00). Ο πλεϊμέικερ της Βαλένθια έχασε το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού, παρόλ' αυτά η κατάστασή του παρουσίασε βελτίωση τις τελευταίες ημέρες, κι έτσι συμπεριλήφθηκε στη δωδεκάδα των "μπλε". Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας σκέφτεται σοβαρά να μην τον χρησιμοποιήσει απέναντι στη Φινλανδία, με σκοπό να κερδίσει λίγο χαμένο έδαφος μέσα από την προπόνηση και να είναι σε καλύτερη κατάσταση, για τη δεύτερη αγωνιστική και τον αγώνα με την Ελλάδα (2/9, 16:30).

AP Photo/Petr David Josek

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ