EUROBASKET

Αγγίζει την πρώτη θέση του Α' Ομίλου η Σλοβενία

Αγγίζει την πρώτη θέση του Α' Ομίλου η Σλοβενία

Περίπατο έκανε η Σλοβενία απέναντι στην αδύναμη Ισλανδία, καθώς τη νίκησε (102-75) στην προετοιμασία της για το ματς με τη Γαλλία που θα κρίνει την πρώτη θέση του Α' Ομίλου.

Ο αγώνας με την Ισλανδία, ουραγό του Α' Ομίλου, αποδείχθηκε μια καλή προπόνηση για τη Σλοβενία που πήρε με άνεση τη νίκη (102-75), έκανε το 4/4 και θα διεκδικήσει την πρώτη θέση απέναντι στη Γαλλία αν φυσικά οι "τρικολόρ" επικρατήσουν των Πολωνών. Ο Γκόραν Ντράγκιτς κι ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν και πάλι οι δυο που ξεχώρισαν από την ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, η οποία δυσκολεύτηκε στο πρώτο δεκάλεπτο να... χαλιναγωγήσει τον ενθουσιασμό των Ισλανδών, αλλά στη συνέχεια δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντί τους.

Οι Ισλανδοί με τρομερό ενθουσιασμό, αλλά και καλά ποσοστά, ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και μάλιστα στο φινάλε της πρώτης περιόδου είχαν και το προβάδισμα με 25-23. Δεν το κράτησαν όμως για πολύ, δέχθηκαν 37 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και στο ημίχρονο βρέθηκαν στο -17 (43-60). Από εκεί και πέρα, η παρέα του Ντράγκιτς και του Ντόντσιτς έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, έβαλε τα σουτ από την περιφέρεια και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Ο Κοκόσκοφ έδωσε αρκετό χρόνο στην τέταρτη περίοδο σε παίκτες που δεν έχουν πάρει φέτος πολλές ευκαιρίες, ο Πέντερσεν έκανε το ίδιο με τον νεαρό Χλίνασον που κέρδισε το χειροκρότημα και στο τέλος της βραδιάς ήταν όλοι ευχαριστημένοι.

Οι διαιτητές: Γκλίσιτς, Γιλμάζ, Καλπάκας

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 43-60, 59-81, 75-102

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Πέντερσεν): Χέρμανσον 18 (2), Στέιναρσον 2, Άκοξ 4, Μπαέρινγκσον 14 (2), Στέφανσον 6, Φρίντρικσον 9 (2), Βίλιαλμσον, Γκούναρσον, Ερμολίνσκι, Πάλσον 14 (1), Χλίνασον 8, Μπγιόρνσον

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Κοκόσκοφ): Ράντολφ 8, Ρέμπετς 4 (1), Ντράγκιτς 21 (1), Πρέπελιτς 14 (4), Μούριτς 11 (1), Μπλάζιτς 15 (1), Βίντμαρ 9, Ζάγκορατς 2, Ντίμετς, Τσάντσαρ 5 (1), Ντόντσιτς 13 (3)

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ