EUROCHALLENGE

Γλυνιαδάκης: "Δικαιωμένος για την Ροβινάρι"

Γλυνιαδάκης: "Δικαιωμένος για την Ροβινάρι"

Η Ροβινάρι ζει μεγάλες στιγμές με την πρόκρισή της στο Final Four του EuroChallenge και ο ηγέτης του συνόλου, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, εκφράζει -μέσω του Sport24.gr- τη δικαίωσή του για την μεταγραφή του στη ρουμανική ομάδα.

Η 17η Μαρτίου είναι μια ιστορική ημερομηνία για την Ενέργκια Ροβινάρι. Η ομάδα από την Ρουμανία, με τον Αντώνη Κωνσταντινίδη στον πάγκο της, επικράτησε της ΛεΜάν με 79-64 και προκρίθηκε στο final four του EuroChallenge, για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Ο παίκτης που ηγήθηκε της προσπάθειας αυτής ήταν ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Ο 33χρονος σέντερ πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, όντας ο παίκτης στον οποίο στηρίχθηκε το οικοδόμημα που ονομάζεται Ροβινάρι.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Έλληνα σέντερ, ο οποίος μίλησε για την μεγάλη πρόκριση της ομάδας του, καταγράφει τις πρώτες εντυπώσεις από τη Ρουμανία και το πρωτάθλημα της χώρας, αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στον Αντώνη Κωνσταντινίδη, ενώ απαντάει στο ερώτημα εάν είναι "μήνυμα" ενόψει καλοκαιριού οι φετινές εμφανίσεις του.

Μεγάλη νίκη και πρόκριση στο final foul του EuroChallenge. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή, ήταν όπως τα φανταζόσουν;

"Ήρθα στην ομάδα στο Top 16. Από την πρώτη μέρα βελτιωνόμαστε και φτάσαμε να διεκδικούμε την πρόκριση στο final four. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην ΛεΜάν. Η σειρά ήταν ισόπαλη, οπότε το παιχνίδι αυτό ήταν καθοριστικό. Παίζουμε πολύ καλά στην έδρα μας και το αποδείξαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε λύσεις, πήραμε διαφορά 10 πόντων και πήραμε την πρόκριση".

Για ένα ακόμα παιχνίδι είχες ηγετικό ρόλο...

"Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο. Ήξερα ότι οι πιθανότητες να περάσουμε ήταν αρκετές και ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να βοηθήσω την ομάδα να περάσει στην επόμενη φάση και μαζί κι εγώ να κάνω το καλύτερο δυνατό".

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι στιγμής από τη Ροβινάρι;

"Η ομάδα ήταν στην 7η θέση όταν ήρθα και τώρα βρίσκεται στην 3η. Έχουμε 3 παιχνίδια ακόμα και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, τον Αντώνη Κωνσταντινίδη. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και εξ αιτίας του, σε μεγάλο βαθμό, έχουμε φτάσει εδώ. Το ρουμανικό πρωτάθλημα είναι παρα πολύ δυνατό. Δεν υπάρχουν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, όμως υπάρχουν υψηλά μπάτζετ, ψηλότερα μάλιστα από την Ελλάδα, όσον αφορά την τρίτη θέση και πάνω. Αυτό κάνει το πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό".

Η συνεργασία με τον Αντώνη Κωνσταντινίδη πώς είναι;

"Είχα μια άψογη συνεργασία μαζί του πέρυσι στο ΑΠΟΕΛ, όπου κατακτήσαμε τίτλους. Και φέτος όμως έχουμε εξαιρετική συνεργασία εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Ξέρει τι ζητάω από το παιχνίδι, με χρησιμοποιεί με τον σωστό τρόπο και εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ να του ανταποδώσω την εμπιστοσύνη".

Οι στόχοι για φέτος ποιοι είναι;

"Ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε μέχρι τέλους την τρίτη θέση και να μπούμε στα play offs. Φυσικά, να κάνουμε ό,τι καλύτερο δυνατό. Είναι 1 παιχνίδι ο ημιτελικός, οπότε όλα μπορούν να γίνουν".

Στη Ρουμανία παίζει ένας ακόμα Έλληνας, ο Μιχάλης Πελεκάνος. Μιλήσατε καθόλου μέχρι να πάρεις την απόφαση να έρθεις;

"Με τον Μιχάλη μίλησα πριν πάρω την απόφαση. Είμαστε χρόνια φίλοι. Το πρωτάθλημα είναι αρκετά καλό και παίζουν πολλοί καλοί παίκτες. Υπάρχουν πολλά ταξίδια με πούλμαν και χρειάζονται αρκετές ώρες στον δρόμο. Για τα ταξίδια στο εξωτερικό δε, απαιτούνται ακόμα περισσότερες ώρες. Συμβαίνουν αυτά όμως. Το ρουμανικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και δυνατό. Η γνώμη του Μιχάλη έπαιξε ρόλο".

Νιώθεις δικαιωμένος για την απόφαση να συνεχίσεις την καριέρα σου στη Ρουμανία;

"Μπορώ να πω πως νιώθω δικαιωμένος. Δεν ήξερα τι συνθήκες θα συναντήσω, όμως όλα πηγαίνουν καλά. Είμαι ευχαριστημένος με την πορεία της ομάδας αλλά και με τον τρόπο που δουλεύει αυτή. Ανυπομονώ για τη συνέχεια της σεζόν, όπου θα διεκδικήσουμε τους στόχους που έχουν τεθεί".

Τι το διαφορετικό έχει η Ροβινάρι από τις ομάδες που έχεις αγωνιστεί στο παρελθόν;

"Το διαφορετικό είναι πως παίζουμε σαν ομάδα. Κανείς δεν κοιτάει τα στατιστικά του και είναι δύσκολο να βρεις συμπαίκτες που θα νοιάζονται για το εμείς και όχι για το εγώ. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, που έχει ταιριάξει όλους τους παίκτες και τους έχει δώσει ρόλους. Η ομάδα είναι πολύ καλή, ξεκινώντας από την άμυνα και με τα στοιχεία αυτά θα συνεχίσουμε ως το τέλος".

Οι εμφανίσεις σου φέτος είναι κάποιου είδους μήνυμα για το καλοκαίρι;

"Όχι δεν είναι κάποιο μήνυμα. Προσπαθώ να τα καταφέρνω, κάποιες φορές περισσότερο και κάποιες λιγότερο. Θέλω να διεκδικώ κάθε ευκαιρία που μου παρουσιάζεται και αν βοηθάω την ομάδα στην οποία αγωνίζομαι κάθε φορά, να πετυχαίνει τους στόχους της".

TAGS EUROCHALLENGE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ