ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζούρος: "Δείχνουμε πάντα χαρακτήρα"

Ζούρος: "Δείχνουμε πάντα χαρακτήρα"
INTIME SPORTS

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ αναχώρησε με προορισμό την Βραζιλία για να δώσει μια σειρά φιλικών παιχνιδιών με τα οποία θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία για το προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στην Βενεζουέλα.

Κατά την αναχώρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για την Βραζιλία οπού θα δώσει τα τελευταία φιλικά προετοιμασίας, ο ομοσπονδιακός προπονητής Ηλίας Ζούρος δήλωσε όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τις ομάδες που τελικά θα αντιμετωπίσουμε εκεί αλλά αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας στο προολυμπιακό τουρνουά.

Ο αρχηγός Αντώνης Φώτσης που ενσωματώθηκε και αυτός στην ομάδα δήλωσε αισιόδοξος όπως και ο Γ. Πρίντεζης και έδωσαν το σύνθημα για σκληρή δουλεία από όλους. Τις ευχές τους για τον αποψινό(22/06) αγώνα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου έστειλαν όλοι τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Ηλία Ζούρου:

"Μπαίνουμε στο αεροπλάνο με ελάχιστες προπονήσεις, αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Δυστυχώς, μετά την επιστροφή από την Λιθουανία ενώ θεωρητικά είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε δύο πολύ καλές προπονήσεις απογευματινές, δεν μπορέσαμε να τις κάνουμε γιατί είχαμε πέντε παίκτες έξω, με γαστρεντερίτιδα, δύο παίκτες με κάποια προβλήματα στα πόδια, οπότε δεν μπορέσαμε να προπονηθούμε καθόλου. Ευελπιστώ, και εύχομαι οι παίκτες να είναι πολύ συγκεντρωμένοι τουλάχιστον στο κομμάτι της τακτικής, και με την εμπειρία τους και με τον ενθουσιασμό τους οι νέοι παίκτες να βοηθήσουν την ομάδα να προκριθεί.

Η Εθνική δείχνει χαρακτήρα πάντα. Αυτό είναι το σημαντικό κομμάτι. Δυστυχώς όμως σε τέτοια τουρνουά και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τουρνουά εκτός Ευρώπης είναι πιο δύσκολα, σε αυτά τα τουρνουά σημασία έχει πως θα βρεθείς εκείνη την ημέρα γιατί ειδικά στο χιαστί παιχνίδι που είναι νοκ άουτ δεν έχεις περιθώριο λάθους και μέσα σε σαράντα λεπτά πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και μια και δεν θα υπάρχουνε οι κατάλληλες συνεργασίες γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχουνε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και χωρίς να είναι όλοι μαζί, θα υπάρξουν κάποια προβλήματα δυσλειτουργίας θα έλεγα, θεωρητικά τουλάχιστον στην επίθεση αλλά ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρουμε.

Δεν είναι τόσο χρήσιμα τα φιλικά στην Βραζιλία. Θα έλεγα ότι είναι ένα τουρνουά απλά που προσπαθούμε να βρεθούμε πιο κοντά στο Καράκας αλλά δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι το τουρνουά αυτό θα γινόταν με πιο δυνατές ομάδες η Βραζιλία άλλαξε τις ομάδες, όχι άλλαξε αλλά τελευταία στιγμή μας έδωσε τις ομάδες και δεν είναι τόσο δυνατά τα τεστ όσο περιμέναμε εμείς.

Παρόλο που βρίσκονται ομάδες από το προολυμπιακό πιο σημαντικά θεωρώ τα φιλικά με την Ρωσία και την Λιθουανία που παίξαμε που είναι ομάδες πολύ πιο δυνατές και πιο κοντά στην πρόκριση από τις τουλάχιστον άλλες δύο ομάδες που θα συναντήσουμε εκεί.

Είμαστε με όλη μας την καρδία με την Εθνική ποδοσφαίρου, και θα θέλαμε πάρα πολύ να πανηγυρίσει όλη η Ελλάδα μια πρόκριση σήμερα το βράδυ. Πάντα μπορείς. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο παίζεις για να κερδίσεις. Πάντα μπορείς."

Δηλώσεις του αρχηγού Αντώνη Φώτση:

"Η Εθνική ομάδα είναι διαφορετική φέτος. Όλοι έχουμε ένα κοινό στόχο. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια πέρυσι, προκριθήκαμε στο προολυμπιακό και θέλουμε σε αυτό το τουρνουά να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για αυτό θα πάμε και στη Βενεζουέλα.

Σίγουρα η ομάδα είναι πιο ενισχυμένη από πέρυσι. Κάθε χρόνο έχουμε μερικούς παίκτες οι οποίοι φεύγουνε άλλοι οι οποίοι έρχονται, πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, όλα τα παιδιά έχουν τεράστια όρεξη και όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να καταφέρουμε κάτι καλό.

Όλοι οι Έλληνες περιμένουμε να τα πάει καλά η Εθνική στο ποδόσφαιρο, είμαστε όλοι μαζί τους και τους ευχόμαστε καλή τύχη γιατί έχουν ένα δύσκολο έργο απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.

Πιστεύω ότι πιο πολύ με τη Μέρκελ ασχολούνται οι οπαδοί και οι άνθρωποι έξω από την ομάδα και όχι οι παίκτες που έχουν σαν στόχο να κερδίσουν τον αντίπαλο τους ανεξαρτήτως από πια χώρα προέρχεται ή το τι συμβαίνει έξω από το γήπεδο και πιστεύω ότι έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορούν να τα καταφέρουν."

Δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζη:

"Υπάρχουν κάποιοι παλιοί, είναι κάποια πιο νέα παιδιά πιστεύω ότι αυτή η Εθνική έχει δείξει κάποια δείγματα γραφής δεν νομίζω ο΄τι αλλάζει πάρα πολύ η φιλοσοφία από τα προηγούμενα χρόνια, πάνω κάτω θεωρώ ότι το δείγμα γραφής θα ναι ίδιο. Πάμε εκεί πέρα να παίξουμε κάποια παιχνίδια σοβαροί, με μυαλό, να προσπαθήσουμε να εγκλιματίστουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, να συνεχίσουμε αυτή την καλή παράδοση που υπάρχει ουσιαστικά τα τελευταία χρόνια.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, το προολυμπιακό τουρνουά δεν είναι μια εύκολη διοργάνωση, έχει ένα πολύ σοβαρό και νοκ άουτ παιχνίδι αφού περάσεις από τους ομίλους και σίγουρα υπάρχουν πολλοί νέοι, η Εθνική ομάδα χρειάζεται αλλού είδους εμπειρία από του συλλόγου και θέλει μια πιο ιδιαίτερη προσοχή.

Κανείς δεν το βλέπει δύσκολο. Προσωπικά εγώ έχω πάρα πολύ όρεξη και δεν νοιώθω κουρασμένος, είμαι καλά, τα περισσότερα παιδιά είναι καλά, έχουμε ένα τεχνικό επιτελείο που γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσει και μέχρι που μπορούμε να προπονηθούμε αυτή τη στιγμή . Σίγουρα δεν είμαστε σε περίοδο που θα κάνουμε μια σκληρή προετοιμασία αλλά προσπαθούμε και εμείς και κυρίως το τεχνικό επιτελείο να μας έχει όσο πιο έτοιμους γίνεται σωματικά στο προολυμπιακό.

Ας πούμε ότι συγκαταλέγομαι στη μέση από νέους και έμπειρους.

Χαίρομαι που ξαναπαίζω και που μου ξανά δίνεται η δυνατότητα να βρεθώ σε μια Ολυμπιάδα. Είναι μεγάλη τιμή, μην λέμε τα ίδια κάθε καλοκαίρι, εννοείται ότι είναι μεγάλη τιμή το εθνόσημο για όλους όπως και για μένα έτσι και για τους παλιούς έτσι και για τους πιο νέους φαντάζομαι ότι πιστεύουνε το ίδιο.

Πιστεύω ότι έχει άστρο η Εθνική ποδοσφαίρου και ότι θα κάνει κάτι καλό. Γενικότερα δεν θέλω να λέω πολλά γιατί είμαι λίγο γρουσούζης και όποτε λέω κάτι καλό βγαίνει ανάποδο οπότε πάμε να χάσουμε και βλέπουμε."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ