ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζούρος: "Έπρεπε να γυρίσω στην Ελλάδα"

Ζούρος: "Έπρεπε να γυρίσω στην Ελλάδα"

Ο Ηλίας Ζούρος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει άρον άρον από τον πάγκο της Μπουντούτσνοστ.

Με την ομάδα να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά της ΑΒΑ Liga, έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Μαυροβουνίου και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος ο Ηλίας Ζούρος πέτυχε και με το παραπάνω τους στόχους που είχαν τεθεί όταν ανέλαβε την Μπουντούτσνοστ, όμως δεν κατάφερε να τελειώσει όπως θα ήθελε τη σεζόν. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για το θέμα υγείας που τον οδήγησε στην παραίτηση, για την κατάσταση της υγείας του, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει τον δικό του απολογισμό από μία συνεργασία που αποδέχτηκε πετυχημένη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη συνεργασία του με την Μπουντούτσνοστ και τον απολογισμό που κάνει: "Από την αρχή που μίλησα με την ομάδα κατάλαβα ότι είχα απέναντι μου έναν πολύ φιλόδοξο πρόεδρο, όπως είναι ο Dragan Bokan κι έτσι κατάφερα να ταυτιστώ με αυτή την προσπάθεια. Οι απαιτήσεις ήταν πολλές και μεγάλες, όμως μέσα από σωστή δουλειά και υπομονή ήρθαν τα αποτελέσματα που νομίζω ότι καθιστούν τη συνεργασία μας κάτι παραπάνω από πετυχημένη. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Μαυροβουνίου κόντρα στη γηπεδούχο και ισχυρή Μόρναρ, η παρουσία μας στην ΑΒΑ Liga όπου φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά κερδίζοντας κιόλας τον Ερυθρό Αστέρα αλλά κι η παρουσία της ομάδας στους τελικούς του πρωταθλήματος που είναι σε εξέλιξη, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές".

Για την παρουσία της ομάδας στην ΑΒΑ Liga: "Γενικά η ομάδα είχε καλές και κακές στιγμές. Όταν πρωτοπήγα είχαμε να αντιμετωπίσουμε για ένα μήνα την απουσία του βασικού μας πάουερ φόργουορντ, του Σάβοβιτς, τον τραυματισμό του Σον Τζέιμς, ο οποίος ουσιαστικά ήταν σε μία μεταβατική περίοδο κι έτσι για μεγάλο διάστημα αγωνιζόμασταν με μόλις δύο ψηλούς στο ρόστερ. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες η ομάδα στάθηκε όρθια, έδειξε χαρακτήρα και πήρε μεγάλες νίκες όπως ήταν αυτή κόντρα στην Παρτιζάν. Περίπου τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας είχαμε κλειδώσει την παρουσία μας στο Final Four της διοργάνωσης κι αυτό αποδείκνυε πόσο θέλαμε να κάνουμε μία υπέρβαση. Στα ημιτελικά κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τον μετέπειτα πρωταθλητή και μία εκ των εκπλήξεων της φετινής Euroleague, τον Ερυθρό Αστέρα. Αν και είχαμε τον τίτλο του αουτσάιντερ και παίζοντας χωρίς τον βασικό μας πλέι μέικερ, τον Μάρκους Ουίλιαμς καταφέραμε να κοιτάξουμε στα μάτια τον Ερυθρό και να φτάσουμε τη σειρά στο 1-1, όμως μετά στη Σερβία δεν μπορέσαμε να κάνουμε την μεγάλη έκπληξη. Όπως και να έχει, όμως, η νίκη μας ήταν μόλις η δεύτερη ήττα του Ερυθρού Αστέρα σε όλη την φετινή διαδρομή του στην ΑΒΑ Liga, καθώς και στον τελικό στέφθηκε πρωταθλητής με 3-0".

Ζούρος: "Έπρεπε να γυρίσω στην Ελλάδα"

Για τους λόγους της παραίτησης του: "Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον πρόεδρο της ομάδας, τον Dragan Bokan, ο οποίος φέρθηκε εξαιρετικά ως επαγγελματίας αλλά ακόμα περισσότερο ως άνθρωπος. Η αλήθεια είναι ότι με την ομάδα στον τελικό του πρωταθλήματος όλοι είχαμε βάλει στόχο το νταμπλ, όμως προς απογοήτευση όλων, ένα σοβαρό πρόβλημα στο πόδι με ανάγκασε να παραιτηθώ. Έπρεπε να επιστρέψω άμεσα στην Ελλάδα και να υποβληθώ σε επέμβαση, καθώς δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια. Με βαριά καρδιά τόσο από την πλευρά μου όσο κι από την πλευρά της ομάδας έπρεπε να διακόψουμε τη συνεργασία μας λίγο πρόωρα. Θα ήθελα, όμως να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη διοίκηση της ομάδας, τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους για το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξαν για την υγεία μου αποδεικνύοντας ότι δεν ήταν μία απλή συνεργασία αλλά μία ουσιαστική ανθρώπινη σχέση".

Για την κατάσταση της υγείας του, πλέον: "Πλέον βρίσκομαι στην Ελλάδα έχοντας κάνει μία πολύωρη επέμβαση και τώρα θα ξεκινήσω την αποκατάσταση. Το χειρουργείο έγινε από έναν εκ των κορυφαίων ορθοπεδικών σε Ελλάδα κι Ευρώπη, τον Ηρακλή Πατσόπουλο, ο οποίος έκανε πραγματικά εξαιρετική δουλειά και μπορώ να πω ότι είμαι τυχερός που βρέθηκε στον δρόμο μου. Παρότι όλα έδειχναν ότι θα οδηγηθώ σε μία πολύμηνη περίοδο αποκατάστασης τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα κι έτσι σύντομα θα είμαι και πάλι έτοιμος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Πατσόπουλο για όλα όσα έκανε με μεγάλη μεθοδικότητα αλλά και για τον άψογο κι απόλυτα επαγγελματικό τρόπο που χειρίστηκε όλη αυτή την δύσκολη περίοδο για εμένα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ