ΜΠΑΣΚΕΤ

"Χοντραίνει" η κόντρα των διαιτητών της EuroLeague με ΚΕΔ και ΕΟΚ

"Χοντραίνει" η κόντρα των διαιτητών της EuroLeague με ΚΕΔ και ΕΟΚ
EUROKINISSI

Οι Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης προχωρούν τις διαδικασίες για εξώδικο και ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΚΕΔ και της ΕΟΚ, με ένα δεδικασμένο να αποτελεί το νέο στοιχείο της υπόθεσης. Το tweet που κάνει λόγο για φυλάκιση δύο (2) ετών!

Η κόντρα ανάμεσα στους διαιτητές της EuroLeague και την ΚΕΔ/ΕΟΚ δεν έχει κοπάσει, με τις επόμενες κινήσεις των "κομμένων" να είναι αυτές που είχαν προαναγγείλει. Το εξώδικο που έφτασε στα γραφεία της ομοσπονδίας πριν από μία εβδομάδα αποτελούσε την προειδοποίηση των Σπύρου Γκόντα και Γιάννη Φούφη (σ.σ.: υπενθυμίζουμε πως οι Πέτρος Παπαπέτρου και Ηλίας Κορομηλάς προσδοκούν σε μία άλλη -πιο ήπια- λύση του προβλήματος).

Από την στιγμή όμως που τα ονόματά τους δεν προστέθηκαν ούτε στη λίστα με τους διεθνείς διαιτητές που εστάλη στη VTB League ούτε στην κληρωτίδα για τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League , ήταν δεδομένο πως θα προχωρούσαν σε όσα είχαν καταστήσει σαφή από την πρώτη στιγμή: σε ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές.

Οι δύο διαιτητές της EuroLeague συνεχίζουν τον αγώνα για δικαίωση, προσδοκώντας σε νίκη. Τόσο ηθική όσο και οικονομική, αφού θα διεκδικήσουν ένα σημαντικό ποσό αφενός λόγω ηθικής βλάβης αφετέρου για διαφυγόντα κέρδη.

Το νέο "όπλο" των δύο διαιτητών στη διαδικασία είναι ένα... δεδικασμένο. Πάνω σε αυτό θα πατήσουν για να διεκδικήσουν με μεγαλύτερες πιθανότητες τη δικαίωσή του. Ένα δεδικασμένο του 2014, όταν άλλος διεθνής διαιτητής (με άλλη ομοσπονδία, λόγω διπλής υπηκοότητας) δεν οριζόταν από την ΚΕΔ/ΕΟΚ, οδηγώντας την υπόθεση στα δικαστήρια. Εκεί όπου δικαιώθηκε τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο χρόνο, με την ομοσπονδία να τον αποζημιώνει. Αυτό το δεδικασμένο λοιπόν αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο "συν" που έχουν στο πλευρό τους οι Σπύρος Γκόντας και Γιάννης Φούφης.

Παρεμπιπτόντως, το μεσημέρι της Τρίτης (17/10) ο Σπύρος Γκόντας "ξαναχτύπησε" μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ρίχνοντας στο τραπέζι ένα νέο δεδομένο. Πολύ διαφορετικό από την απλή αποζημίωση, αφού κάνει λόγο για ποινή φυλάκισης δύο ετών των εμπλεκομένων, βάσει νόμου, αφού υπάρχει -εκτός όλων των άλλων- παράβαση καθήκοντος για τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΟΚ.

"Χοντραίνει" η κόντρα των διαιτητών της EuroLeague με ΚΕΔ και ΕΟΚ

Η συνέχεια αναμένεται να είναι ακόμη πιο "ζεστή" για τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές, αφού όσο περνούν οι μέρες το τοπίο γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο. Τόσο από αυτά που ζητούν οι δύο διαιτητές της EuroLeague, όσο και από αυτά που καταλογίζουν και με τα οποία κατηγορούν την ΕΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ