Βασιλακόπουλος: "Μόνιμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα"

Βασιλακόπουλος: "Μόνιμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα"

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επαναφέρει το αίτημα της ισόβιας τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία.

Ήταν 11 οι πόλεις που διεκδίκησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και εν τέλει η Αθήνα ήταν η νικήτρια. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια και βλέπουμε ότι το ενδιαφέρον για την ανάληψη της κορυφαίας γιορτής του αθλητισμού έχει πέσει κατακόρυφα. Από το 2004 και μετά οι πόλεις που φιλοξένησαν τους Αγώνες αντιμετώπισαν ουκ ολίγα προβλήματα και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 μόλις δύο πόλεις έχουν καταθέσει φακέλους, το Λος Αντζελες και το Παρίσι.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, λοιπόν, βρίσκει την ευκαιρία και επαναφέρει το αίτημα της ισόβιας τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία. Θεωρεί χρυσή ευκαιρία για τη χώρα μας και το εξηγεί με την πρόταση που κατέθεσε μέσω της εφημερίδας "Καθημερινή".

Τι είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής;

"Οι Ελληνες χρειάζονται ένα όραμα για να του δώσει προσδοκία ό,τι κάτι δημιουργείται. Προσωπικά βλέπω μόνο δύο τέτοιες περιπτώσεις. Η μία θα μπορούσε να είναι η προοπτική να γίνει ο λιμένας του Πειραιά το μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο της Ευρώπης, μετά το Brexit, όμως αυτός ο τομέας δεν είναι του αντικειμένου μου για να επεκταθώ. Ο άλλος όμως που αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι όχι του χώρου στον οποίο κινούμαι ενεργά επί της δεκαετίες, αλλά και ακριβώς ένα θέμα για το οποίο έχω μιλήσει και έχω αναπτύξει τις θέσεις μου στα διεθνή φόρα στα οποία συμμετέχω ενεργά. Είναι υποχρέωση της χώρας μας και παρά τα προβλήματα, να αντιμετωπίσει ως εθνική ευκαιρία την επαναφορά του αιτήματος της ισόβιας τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία, που είναι η κοιτίδα τους", δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

"Μόνο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών διαθέτει όλες τις θεσμικές και οικονομικές προϋποθέσεις, ώστε να επιστρέψοουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη γη που γεννήθηκαν και να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις αρχές, τις αξίες και τις θέσεις του Ολυμπισμού, κόντρα στις επικρατούσες συνθήκες εμπορευματοποίησης. Το οφείλουμε στην ιστορία και στο αθλητικό κίνημα.

Ο ΟΗΕ μπορεί να δημιουργήσει μια παγκόσμια κοινοπραξία για τη δημιουργία των μόνιμων αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και της συντήρησής τους. Ο επιμερισμός κόστους θα είναι διακρατικός. Είναι γνωστές οι θέσεις μου για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και κατά γενική ομολογία έχουν αποδειχθεί σωστές για τα βάρη που πληρώνει ακόμη ο ελληνικός λαός. Παράλληλα, το συμβούλιο ασφάλειας του ΟΗΕ θα αναλάβει και την επιβολή της ολυμπιακής εκεχειρίας. Τα οφέλη της Ελλάδας θα είναι τεράστια και όχι μόνο οικονομικά, αλλά πολιτιστικά, κοινωνικά και σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων με όλες τις χώρες του πλανήτη μας".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Προσλήψεις 6.667 μονίμων μέσω ΑΣΕΠ: Διαδικασία, ειδικότητες και μοριοδότηση

Η μοριοδότηση για την πρόσληψη του νέου προσωπικού θα είναι διαφορετική από τις άλλες προκηρύξεις - Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα

Είσαι σίγουρος ότι δεν μ' έχεις παρενοχλήσει σεξουαλικά;

Μία δημοσιογράφος αναρωτιέται: κατά πόσο είσαι σίγουρος πως δεν ευθύνεσαι εσύ για κάποιο από τα #metoo που κυκλοφορούν εκεί έξω;

ΒΙΝΤΕΟ

12 διασημότητες που δεν ήξερες ότι είναι μετανάστες

Το γεγονός ότι πολλοί διάσημοι είναι πρόσφυγες ή παιδιά προσφύγων μπορεί να μας ξαφνιάσει ευχάριστα

Η Νικολέττα Ράλλη έρχεται σπίτι σου μετά τα μεσάνυχτα

Η συμμετοχή της στο Late Night με τον Γιώργο Λιάγκα, που ξεκινάει Τρίτη 24/10 στις 24.00 στον Ant1, ήταν η αφορμή για να σου εξηγήσουμε γιατί ήταν και παραμένει σφοδρή αδυναμία μας.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24