ΜΠΑΣΚΕΤ

Το Hoop Group δεν είναι "ένα ακόμη πρόγραμμα", είναι ευκαιρία ζωής

Το Hoop Group δεν είναι "ένα ακόμη πρόγραμμα", είναι ευκαιρία ζωής

Το ήξερες ότι οι κορυφαίοι NBAers της εποχής μας είχαν κοινή αφετηρία, πολύ πριν φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο; Το Hoop Group δεν ήταν "ένα ακόμη πρόγραμμα" γι αυτούς, αλλά η ευκαιρία που αναζητούσαν για την... απογείωση (Vid & Pics).

Τι κοινό έχει ο Kyrie Irving με τον James Harden; Δεν αναφερόμαστε στην επιθυμία τους να αλλάξουν ομάδα επειδή ήθελα να είναι πρωταγωνιστές. Τι κοινό έχει ο John Wall με τον Damian Lillard; Δεν αναφερόμαστε στο γεγονός πως είναι δύο εκ των κορυφαίων "άσων" του ΝΒΑ. Τι κοινό έχει ο Kevin Durant με τον Carmelo Anthony; Δεν στεκόμαστε στο γεγονός πως αμφότεροι έχουν φορέσει τη φανέλα των Oklahoma City Thunder.

Όλοι οι παραπάνω έχουν περάσει από το Hoop Camp, βελτιώνοντας σημαντικά τις δεξιότητές τους. Το ότι μιλάμε για μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες της εποχής μας προφανώς δεν είναι τυχαίο. Όπως επίσης το ότι χρησιμοποίησαν την εμπειρία που είχαν από αυτό για να καταλήξουν σε ένα πολύ καλό κολεγιακό πρόγραμμα, κι από εκεί να φτάσουν μέχρι το ΝΒΑ. Το Hoop Group, βλέπετε, δεν είναι μια ακόμη προσπάθεια για να βοηθήσει τους νεαρούς αθλητές να πλησιάσουν στα όνειρά τους. Είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ για αυτό το κομμάτι.

Κι εδώ και μία διετία, υπάρχει η δυνατότητα για τα ελληνικά ταλέντα να έχουν ανάλογες δυνατότητες. Για δεύτερη χρονιά, το Hoop Camp θα βρεθεί στην Ελλάδα, από τις 27 έως τις 29 Οκτωβρίου, στο κλειστό της Νέας Πεντέλης. Παιδιά που είναι γεννημένα από το 2000 έως το 2006, έχουν πάθος με την πορτοκαλί μπάλα και θέλουν να τη συνδυάσουν με σπουδές στις ΗΠΑ, δεν έχουν παρά να δώσουν το "παρών", διεκδικώντας υποτροφίες.

Το Hoop Group δεν είναι "ένα ακόμη πρόγραμμα", είναι ευκαιρία ζωής

Το πρόγραμμα του Hoop Camp δεν είναι... χθεσινό. Το κάθε άλλο, μιλάμε για μία ενέργεια που έχει ξεκινήσει από το 1963 με διαρκή εξέλιξη και πρόοδο, σε σημείο να θεωρείται πλέον ένα από τα κορυφαία προγράμματα παγκοσμίως, και το κορυφαίο στις ΗΠΑ. Ο Bob Kennedy αποτέλεσε τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε την δράση και σταδιακά δημιούργησε κάτι τόσο πρωτοποριακό, όσο και απαραίτητο για μια σειρά από ταλέντα που το χρησιμοποίησαν για να πετύχουν το όνειρό τους.

Το Hoop Group δεν είναι "ένα ακόμη πρόγραμμα", είναι ευκαιρία ζωής

Φυσικά όλα αυτά τα αστέρια δεν θα μπορούσαν παρά να "εκκολαφθούν" υπό την καθοδήγηση έμπειρων και καταρτισμένων προπονητών, με τον Herb Magee (ο πρώτος που προπόνησε στο Hoop Camp) να εντάσσεται μάλιστα το 2011 στο Basketball Hall of Fame, ένα ακόμη δείγμα της ποιότητας της δουλειάς που γίνεται εδώ και πέντε δεκαετίες στα γήπεδα της Hoop Group.

Το Hoop Group δεν είναι "ένα ακόμη πρόγραμμα", είναι ευκαιρία ζωής

Δεν φτάνουν όλοι οι παίκτες λοιπόν στο κορυφαίο επίπεδο, αλλά αυτό δεν τους απαγορεύει να κυνηγήσουν μια διαφορετική καριέρα, βάσει του προγράμματος σπουδών που ακολουθούν στις ΗΠΑ. Το Hoop Group επιστρέφει στην Ελλάδα, με σκοπό να αφήσει ξανά το στίγμα του. Πιο έντονα αυτή τη φορά. Στην εποχή μας δεν είναι εύκολο να λες "όχι" σε τέτοιες ευκαιρίες...

Για εγγραφές στο event: http://hoopcamp.gr/event/hoop-camp-october-2017/

Περισσότερες πληροφορίες: www.hoopcamp.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ