ΜΠΑΣΚΕΤ

Teleunicom BAC: Δεν έτυχε, πέτυχε!

Teleunicom BAC: Δεν έτυχε, πέτυχε!
STOLISVAGGELIS

Τι είναι η Teleunicom BAC; Πότε άρχισε να διαφαίνονται οι δυνατότητες της παιδικής της ομάδας; Γιατί η πορεία αυτών των παιδιών έμοιαζε δεδομένο ότι θα ολοκληρωθεί με έναν τίτλο; Το Sport24.gr παρουσιάζει το... παρασκήνιο από την ομάδα που κατέκτησε το Πανελλήνιο Παίδων στα Τρίκαλα.

Η λίστα του Πανελληνίου Παίδων απέκτησε το Σάββατο (2/7) ένα ακόμη όνομα. Αυτό της Teleunicom BAC. Η ομάδα του Κώστα Παταβούκα κατέκτησε τον τίτλο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία της. Τι κι αν μετρά μόλις οκτώ χρόνια ζωής; Τι κι αν μιλάμε για μια ομάδα που δεν έχει τη φανέλα και τα πολλά χρόνια εμπειρίας πίσω της, το δημιούργημα των Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρη Ιτούδη, Κώστα Παταβούκα και Γιώργου Ρεγγίνα εκπλήρωσε την πρώτη της αποστολή. Να κατακτήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Όσοι ασχολούνται με τις μικρές ηλικίες γνωρίζουν καλά πως αυτό που έγινε στα Τρίκαλα τις τελευταίες ημέρες δεν είναι τυχαίο. Ούτε κάτι αναπάντεχο. Είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς, πλάνου και προγράμματος που εκπονήθηκε από το 2008 (υπό τον Κώστα Παπαδόπουλο, για να πάρει τη σκυτάλη ο Κώστας Παταβούκας), οπότε κι άνοιξε τις πύλες της η Teleunicom BAC (Ακαδημία Αθηνών κατά το πιο... ελληνικό), που στεγάζεται στα γήπεδα της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη.

Πάρτε για παράδειγμα το γεγονός πως πολλά από τα παιδιά που σήκωσαν στον αέρα το τρόπαιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος βρίσκονται στην ομάδα από την πρώτη μέρα που αυτή συστάθηκε, οκτώ χρόνια πριν. Αναφερόμαστε στους Πέτρο Δήμο, Ηλία Λουκαΐτη, Αλέξανδρο Προίσκο, Νίκο Παπαγεωργίου και Γιώργο Κόλτηρη που αποτελούν τη βάση των "μελανόλευκων" όλα αυτά τα χρόνια.

Οι άνθρωποι του συλλόγου είχαν καταλάβει από πολύ νωρίς τις δυνατότητες αυτού του συνόλου. Αρκετά χρόνια πίσω, όταν η ομάδα άρχισε να "δένει" και να παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα στα διάφορα τουρνουά μικρών ηλικιών που συμμετείχε. Κατέκτησε την πρώτη θέση σε ουκ ολίγα εξ αυτών, δείχνοντας αφενός πως ξέρει να κερδίζει, αφετέρου πως η δουλειά που γίνεται στην Παλλήνη, πιάνει τόπο.

Teleunicom BAC: Δεν έτυχε, πέτυχε!

Μαθημένοι από (πολύ) μικροί στους τίτλους

Αυτή η ομάδα είχε άστρο

Ο Κλέαρχος Πανούσης ήταν αυτός που άρχισε το "χτίσιμο" της ομάδας των 2000, για να ακολουθήσει για μία τριετία ο Θάνος Κωνσταντόπουλος. Κι ύστερα ήρθε ο Κώστας Παταβούκας.

Ο εκ των ιδρυτών της Teleunicom BAC ανέλαβε τις τύχες της ομάδας πέρσι. Με το σύνολο να είναι καλά δομημένο και τον Νίκο Αρσενόπουλο να αποτελεί την ιδανική προσθήκη στην περιφέρεια, οι "μελανόλευκοι" έδειξαν μέρος των δυνατοτήτων τους, κατακτώντας τον τίτλο στους Παμπαίδες της ΕΣΚΑ. Ήταν μία ακόμη κορυφή που κατέκτησαν, αλλά -πάνω απ όλα- το πρώτο μήνυμα που έστειλαν εν όψει της χρονιάς που θα ακολουθούσε και της απόπειράς τους να τα καταφέρουν στην Α' Κατηγορία των Παίδων.

Στην αφετηρία της σεζόν, ο στόχος ήταν σαφής: η κατάκτηση του τίτλου στην ΕΣΚΑ και η πρόκριση στο Πανελλήνιο Παίδων. Κάτι που μπορεί να μην "φώναζαν" στην Teleunicom BAC, αλλά βρισκόταν στο μυαλό του Κώστα Παταβούκα και των παικτών του.

Το κάτι σαν θαύμα με τον Δούκα που έφερε... τα Τρίκαλα

Έχοντας αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά των playoffs της ΕΣΚΑ, η Teleunicom είχε πλέον μπροστά της έναν Γολγοθά, από την άποψη πως ο αντίπαλός της στους τελικούς (Δούκας) δεν βρισκόταν απλά μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του τίτλου (2-0, από τη regular season), αλλά ταυτόχρονα είχε το πλεονέκτημα της έδρας. Κοινώς δύο ευκαιρίες να πανηγυρίσει τον τίτλο στο Δαΐς. Το πρώτο μπρέικ γίνεται, η σειρά μειώνεται (2-1), αλλά τίποτα απ όσα ακολούθησαν δεν θα είχε γίνει, αν δεν υπήρχε ο Νίκος Παπαγεωργίου.

Ο 16χρονος φόργουορντ των "μελανόλευκων" ήταν ο παίκτης που έκρινε τον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος. Με buzzer beater. Τρίποντο. Από τα δέκα μέτρα. Με τους παίκτες του Δούκα να παίζουν εξαιρετική άμυνα στον Νίκο Αρσενόπουλο, μην επιτρέποντάς του να πάρει την μπάλα, ήταν η σειρά του να κρίνει το αποτέλεσμα του αγώνα. Και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Σκόραρε για τρεις, έφερε τη σειρά στα ίσα (2-2) και μετέφερε όλη την πίεση στην απέναντι πλευρά.

Μία πίεση που, όπως αποδείχθηκε, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το μέχρι τότε φαβορί, με την Teleunicom BAC να κερδίζει για τρίτη σερί φορά τον Δούκα μέσα σε μία εβδομάδα, δεύτερη διαδοχική στο "Δαΐς" και να παίρνει το εισιτήριο για το Πανελλήνιο Παίδων των Τρικάλων.

Ο Αρσενόπουλος και τα άλλα παιδιά

Ο παίκτης που γνωρίζουν οι περισσότεροι από την ομάδα που έφτασε στην κορυφή της Ελλάδας δεν είναι άλλος από τον Νίκο Αρσενόπουλο. Δικαίως αφού πρόκειται για τον ηγέτη της, τον παίκτη που έκανε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να εισηγηθεί την απόκτησή του . Άμεσα. Ο 16χρονος γκαρντ ηγήθηκε της προσπάθειας τόσο στην ΕΣΚΑ όσο και στο Πανελλήνιο Παίδων, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ο πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά.

Από κοντά βέβαια κι ο Νίκος Παπαγεωργίου, ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες αυτής της ομάδας. Γιατί ξεχωρίζει ο ύψους 1μ95 φόργουορντ; Επειδή έχει καλές κινήσεις στο λόου ποστ, αξιόπιστο περιφερειακό σουτ και μπορεί να κάνει τη διαφορά χάρη στην ηρεμία που βγάζει στο παιχνίδι του. Κοινώς χρησιμοποιεί σε υπερθετικό βαθμό το μυαλό του, στη διάρκεια των αγώνων. Όσο για τον τρίτο της... παρέας; Ο Αλέξανδρος Προίσκος διακρίνεται για τα αθλητικά του προσόντα, το καλό σουτ που διαθέτει αλλά και την έφεσή του στα ριμπάουντ. Γι αυτό οι δυο τους συνέθεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο ψηλών στη διάρκεια της χρονιάς.

Teleunicom BAC: Δεν έτυχε, πέτυχε!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ