ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα χρηματοοικονομικά νίκησαν το μπάσκετ

Τα χρηματοοικονομικά νίκησαν το μπάσκετ

Μετά από μια μακρά πορεία στα παρκέ της Β' και της Γ' Εθνικής, ο Μιχάλης Κουρής πήρε την απόφαση να πει "αντίο" στη δράση, με σκοπό να μετακομίσει στη Σκωτία. Ο λόγος; Διαβάστε.

Την τελευταία οκταετία αποτέλεσε έναν από τους πιο αξιόπιστους πλεϊμέικερ της Β' και της Γ' Εθνικής. Γι αυτό άλλωστε ήταν περιζήτητος μεταξύ των ομάδων που έκαναν πρωταθλητισμό στις δύο κατηγορίες. Ο Μιχάλης Κουρής, πάντα συνεπής στον ρόλο που του έδιναν οι προπονητές του, φρόντιζε κάθε φορά να ολοκληρώνει με επιτυχία την αποστολή του. Ανεξαρτήτως της φανέλας που φορούσε.

Όντας... απόφοιτος των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού, ο 27χρονος πλεϊμέικερ αγωνίστηκε κατά σειρά σε Πειραϊκό, Σπόρτιγκ, Ιωνικό Ν.Φ., Αγία Παρασκευή, Κορωπί, Φάρο Κερατσινίου και Τρίτωνα. Για το ποσοστό επιτυχίας του, μιλήσαμε παραπάνω. Αυτό που ενδεχομένως να μην περίμενε να μάθει κάποιος για εκείνον είναι ότι το μπάσκετ αποτελεί πλέον τη δεύτερη προτεραιότητά του. Ποια είναι η πρώτη εσχάτως; Τα χρηματοοικονομικά!

Μετά από μια ακόμη καλή αγωνιστική περίοδο (με τα χρώματα του Τρίτωνα), ο έμπειρος πόιντ γκαρντ κλήθηκε να πάρει ίσως την πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας του. Αυτή του προσωρινού "stop" με σκοπό να συνεχίσει αυτό που άφησε -λόγω συνθηκών- στη μέση τα τελευταία χρόνια. Τις σπουδές του στα χρηματοοικονομικά.

Σε δύο μήνες λοιπόν, θα κληθεί να κάνει κάτι που δεν έχει συνηθίσει. Να αφήσει κατά μέρους το μπάσκετ και την προετοιμασία κάποιας ομάδας, για να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό τη Σκωτία. Στη Γλασκώβη βρίσκεται το πανεπιστήμιο στο οποίο θα ζει για τον επόμενο -τουλάχιστον- χρόνο, θα ζει ελέω του μεταπτυχιακού που θα κάνει. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει πριν μερικά χρόνια κι ο -φίλος και πρώην συμπαίκτης του- Πέτρος Απέργης, ο οποίος όμως απαρνήθηκε την καριέρα στα ελληνικά παρκέ, για επαγγελματικούς λόγους που τον έστειλαν στην Αγγλία.

Ταιριάζουν λοιπόν κάπως οι δύο περιπτώσεις, μα πάνω απ όλα δείχνουν πως σιγά σιγά οι σπουδές (ή κάποιο άλλο επάγγελμα) κερδίζουν την μπασκετική καριέρα στην Ελλάδα. Σημεία των καιρών; Σίγουρα. Όπως επίσης και ανάγκη που προκύπτει από το γεγονός πως πλέον δεν υφίσταται εν πολλοίς η έννοια του "επαγγελματία μπασκετμπολίστα" στις "μικρές" κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ