ΜΠΑΣΚΕΤ

Σταυρίδου: "Πλέον καλύτερη χημεία, πιο συμπαγή άμυνα"

Σταυρίδου: "Πλέον καλύτερη χημεία, πιο συμπαγή άμυνα"
Σταυρίδου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ναυσικά Σταυρίδου μίλησε στο Sport24.gr για την νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, τονίζει πως ο "Δικέφαλος" πλέον έχει καλύτερο "δέσιμο" σαν ομάδα ενώ αναφέρεται στους στόχους του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ κατάφερε να "γονατίσει" την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού κερδίζοντας εντός έδρας με 57-49. Η Ναυσικά Σταυρίδου ήταν πολύ καλή στο ματς πετυχαίνοντας 13 πόντους και έτσι "έσπρωξε" τον "Δικέφαλο" σε αυτήν την σπουδαία νίκη. Η ίδια μίλησε στο Sport24.grγια το συγκεκριμένο παιχνίδι ενώ ανέλυσε την πορεία του ΠΑΟΚ αλλά και τους στόχους που υπάρχουν στο εξής.

"Η άμυνα έδωσε το θετικό αποτέλεσμα"

Αρχικά για το 57-49 απέναντι στο "τριφύλλι", είπε: "Ηταν ένα σκληρό ματς, όπως μαρτυρά το σκορ. Σίγουρα η άμυνα μας βοήθησε πολύ στο να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στους 49 πόντους. Πέρα από το ότι ενδεχομένως να μην ήταν σε καλή μέρα ο αντίπαλος, εμείς δεν αφήσαμε τα όπλα του Παναθηναϊκού να σκοράρουν όσο στα προηγούμενα ματς. Κρατήσαμε την Ντέλβα στους 14 πόντους. Αυτή αποτελεί το κύριο όπλο του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με την Αλμπάνεζ που πέτυχε 10 πόντους. Στα τελευταία ματς οι δυο μαζί σκόραραν πάνω από 40 πόντους και εμείς καταφέραμε να τις κρατήσουμε στους 24 πόντους. Ηταν ένα καλό ματς. Στο σκοράρισμα ήμασταν στα επίπεδα που είμαστε σε κάθε εντός έδρας ματς, δηλαδή κοντά στους 60 πόντους. Δεν ήταν κάποια εξαιρετική επίδοση οι 57 πόντοι που πετύχαμε αλλά η άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε το θετικό αποτέλεσμα".

"Άλλος ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο, έχουμε δεθεί σαν ομάδα"

Στο ξεκίνημα της σεζόν, στον ΠΑΟΚ τόνιζαν πως η είσοδος στην τετράδα του πρωταθλήματος αποτελεί τον στόχο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο "Δικέφαλος" πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση ενώ έχει προκριθεί και στο Final Four του Κυπέλλου. Ο Σταυρίδου για την φετινή πορεία της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ, ανέφερε:

"Αυτό που έχω να πω είναι πως η ομάδα είναι διαφορετική στον δεύτερο γύρο. Για όσους ασχολούνται με το γυναικείο πρωτάθλημα και βγάζουν τα προγνωστικά, ήμασταν μια ομάδα που η παρουσία μας στην τετράδα αποτελούσε κάτι το αναμενόμενο. Με τις φετινές προσθήκες στο ρόστερ και τις ξένες μας, όλοι οι μπασκετικοί περίμεναν μια καλή πορεία. Δεν ξέρω αν αυτό μας άγχωσε στον πρώτο γύρο. Θα έπρεπε να είχαμε πάρει κάποια αποτελέσματα που δεν τα πήραμε. Υπήρχαν δύο ήττες εκτός προγράμματος. Η μία από τον Κρόνο που χάσαμε εντός έδρας και η άλλη μέσα στην Λευκάδα που ενώ προηγούμασταν 10 πόντους, είχαμε ένα μπλακ άουτ στο τέλος με συνέπεια να χάσουμε.

Αν είχαμε κάνει αυτές τις δύο νίκες, η τρίτη θέση θα ήταν σίγουρη. Ο πρώτος γύρος θεωρώ πως ήταν αναγνωριστικός. Χρειαζόταν να ενσωματωθούμε περισσότερο στο σύνολο εγώ και η Ταρπάγκου. Εγώ παλιά είχα συνεργαστεί με την Τελίδου και την Σπανίδου αλλά θέλαμε κάποιο χρόνο στο να δεθούμε. Επίσης η Κατωπόδη προερχόταν από τραυματισμό και μπήκε τον Νοέμβριο. Τώρα η ομάδα αρχίζει να δείχνει το πραγματικό αγωνιστικό της πρόσωπο. Έχουμε δείξει πως έχουμε ομοιογένεια. Έχουμε δεθεί σαν ομάδα. Επίσης έχουμε πιο συμπαγή άμυνα, κάτι που είναι θέμα διάθεσης αλλά αυτό έρχεται όσο η ομάδα βρίσκεται περισσότερο μεταξύ της. Η διάθεση φυσικά υπήρχε από την αρχή, αλλά μετά τα Χριστούγεννα έχουμε βελτιωθεί σε σχέση με τον πρώτο γύρο και έχουμε πάρει νίκες δείχνοντας ανταγωνιστικές. Θεωρώ πως με το δέσιμο, θα είμαστε όλο και καλύτερα σαν ομάδα".

"Για την δεύτερη θέση, μόνο αν νικήσουμε τον Ολυμπιακό"

Ο ΠΑΟΚ πλέον είναι έναν βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η κατάκτηση της δεύτερης θέσης είναι μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Ο "Δικέφαλος" μπορεί να τα καταφέρει; " Ποιος δεν θα το ήθελε αυτό (σ.σ. να κατακτηθεί η δεύτερη θέση)... Έχουμε το ματς με τον Ολυμπιακό μετά τον Κρόνο και αυτό το παιχνίδι είναι μια ήττα για όλες τις ομάδες. Αν κάνουμε την έκπληξη και κερδίσουμε, τότε μόνο μπορούμε να σκεφτούμε την δεύτερη θέση. Το πρόγραμμα στο εξής έχει δύσκολα ματς αλλά είναι παρόμοιο με το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού. Εμείς αν χάσουμε από τον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός κερδίσει όλα τα επόμενα ματς, έχουμε διαφορά δυο βαθμών από τον Παναθηναϊκό γιατί είχαμε χάσει με 38 πόντους εκτός έδρας και κερδίσαμε με 8 (σ.σ. τον Παναθηναϊκό). Είναι δύσκολη η αποστολή για την δεύτερη θέση.

Δεν θα την έλεγα ακατόρθωτη. Το πιθανότερα έτσι όπως έχουν τα πράγματα, είναι να καταλήξουμε στην τρίτη θέση. Η τρίτη θέση μας και το γεγονός πως έχουμε 1-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό γιατί τα ματς της κανονικής περιόδου μετράνε και στα πλέι οφ, μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε πως στα πλέι οφ μπορεί να παίξουμε πάλι με τον Παναθηναϊκό και τότε θα κυνηγήσουμε την εκτός έδρας νίκη, στον 'Τάφο του Ινδού'. Μεταξύ μας αυτό που θέλαμε στο ξεκίνημα της σεζόν είναι πως ό,τι και να γίνει, να έχουμε 1-1 νίκες με τις άλλες ομάδες στα πλέι οφ και ουσιαστικά να είμαστε από μηδενική βάση. Ετσι με βάση το ποιος θα είναι πιο φορμαρισμένος, μπορεί να διεκδικήσει την εκτός έδρας νίκη".

"Θεσμός των εκπλήξεων το Κύπελλο, γιατί όχι κορυφή;"

Η συζήτησή μας "πήγε" και στο Final Four του Κυπέλλου και τι μπορεί να καταφέρει εκεί ο ΠΑΟΚ. Η Σταυρίδου τόνισε: " Αν θέλουμε να μιλήσουμε με πραγματικά στοιχεία, όλες οι ομάδες θέλουμε να αποφύγουμε στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό. Σίγουρα αυτή την ομάδα, δεν θέλεις να την βγάλει η κλήρωση απέναντί σου. Το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Όταν έφυγα για το εξωτερικό, ο ΠΑΟΚ στον ημιτελικό είχε κερδίσει τον Αθηναϊκό και μετά στον τελικό έχασε από μια ομάδα Α2, τον Πρωτέα Βούλας (σ.σ. το 2013 είχε γίνει το ματς). Πέρυσι ήμουν στην Αναγέννηση Ν. Ρυσίου και παίξαμε στο Κύπελλο με το Ελληνικό. Η έννοια του νοκ άουτ αγώνα στο Κύπελλο, δίνει άλλη ψυχολογία στους παίκτες. Μια έκπληξη μπορεί να γίνει. Είτε στον ημιτελικό, είτε στον τελικό. Όποια κι αν είναι η κλήρωση, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικές. Έχουμε βελτιωθεί και αυτό μας δίνει ώθηση και γιατί όχι να μην φτάσουμε στην κορυφή".

"Δύσκολη η έδρα του Κρόνου ο οποίος μας κέρδισε στον πρώτο γύρο"

Την επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου. Ποια η εκτίμηση της Σταυρίδου για το ματς που "έρχεται"; " Είναι η ομάδα που άλωσε την έδρα μας στον πρώτο γύρο σε εντός έδρας ματς. Ενώ κερδίσαμε άλλες δυνατές ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, είχαμε χάσει από τον Κρόνο. Αυτό δείχνει πως όλες οι ομάδες μπορεί να είναι ανταγωνιστικές αν είναι σε καλή μέρα και μπορούν να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε την σωστή δουλειά και να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικές. Η έδρα του Κρόνου είναι δύσκολη. Δεν έχει χάσει εύκολα. Επίσης με βάση την δομή του πρωταθλήματος, μπορεί να τον συναντήσουμε στα πλέι οφ. Είναι κρίμα να είμαστε στο 0-2 (σ.σ. νίκες-ήττες) με τον Κρόνο και πρέπει να μείνουμε στο αρχικό μας πλάνο που είναι να είμαστε με τις άλλες ομάδες στο 1-1 (σ.σ. νίκες-ήττες). Από την στιγμή που χάσαμε στο εντός έδρας ματς, θέλουμε την νίκη για να είμαστε στο 1-1 με τον Κρόνο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ