ΜΠΑΣΚΕΤ

Σπανού: "Πρώτος στόχος να περάσουμε στους "12"

Σπανού: "Πρώτος στόχος να περάσουμε στους "12"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η σέντερ της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Άρτεμις Σπανού, αλλά και ο προπονητής, Κώστας Κεραμιδάς, μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 για τους στόχους που έχουν θέσει στο Eurobasket της Πράγας.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ Γυναικών ετοιμάζεται για τη νέα της πρόκληση, αφού σε μερικές ημέρες μπαίνει στη "μάχη" του Ευρωμπάσκετ της Πράγας, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 16-25 Ιουνίου.

Έχοντας καλή παρουσία στα τελευταία της φιλικά, η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά ελπίζει ότι θα σταθεί στο ύψος των προσδοκιών. Και αυτό ακριβώς τόνισαν η σέντερ της ομάδας, Άρτεμις Σπανού, αλλά και ο κόουτς Κεραμιδάς σε δηλώσεις τους στον Sport24 Radio 103,3.

Η Άρτεμις Σπανού δήλωσε συγκεκριμένα:

Για τον όμιλο της Εθνικής: "Είμαστε στον τρίτο όμιλο με Γαλλία, Σλοβενία και Σερβία. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Φαβορί είναι η Γαλλία και μετά η Σερβία".

Για την διαδικασία πρόκρισης στη επόμενη φάση: "Οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο περνάνε στους οκτώ και οι δεύτεροι με τους τρίτους θα παίξουν μεταξύ τους. Γίνεται χιαστί. Εμείς αν προκριθούμε στην δεύτερη ή τρίτη θέση θα παίξουμε με τις ομάδες του τέταρτου ομίλου που είναι οι Ρωσία, Λευκορωσία και το Μοντενέγκρο”.

Για την ψυχολογία της ομάδας: “Σούπερ. Είχαμε παίξει και ένα τουρνουά στην Πάτρα και κερδίσαμε Ουκρανία, Ρωσία και Λευκορωσία".

Για τα δυνατά σημεία της ομάδας: "Έχουμε πολύ καλά γκαρντ, την Καλτσίδου και τη Μάλτση. Από την περιφέρεια είναι φοβερές. Εγώ είμαι το πεντάρι της ομάδας".

Για τα σχέδια στο μέλλον: "Πρώτος στόχος είναι να κερδίσουμε ένα παιχνίδι και να περάσουμε στους 12″.

Για το πότε είναι το πρώτο παιχνίδι: "Το πρώτο παιχνίδι είναι την Παρασκευή με Σερβία. Από την προηγούμενη εβδομάδα μελετάμε τον αντίπαλο".

Για το μέλλον της σε συλλογικό επίπεδο: "Έφυγα από την ισπανική Τζιρόνα. Τώρα είμαι ελεύθερη και πάμε για κάτι καλύτερο".

Για το ποια ομάδα στην Ελλάδα έχει τις περισσότερες παίκτριες στην Εθνική Ομάδα: "Είναι πολλές αθλήτριες του Oλυμπιακού μέσα στην ομάδα".

Ο τεχνικός της Εθνικής, Κώστας Κεραμιδάς, δήλωσε από την πλευρά του:

Για τις πιθανότητες για μια καλή πορεία: «Είναι πολύ δύσκολο. Τύχαμε στον πιο δύσκολο όμιλο. Παίζουμε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία, την δευτεραθλήτρια Γαλλία και με την Σλοβενία που είναι πολύ ισχυρή. Στα φιλικά τα πήγαμε μια χαρά, μακάρι να ήταν αυτά τα επίσημα(σ.σ γέλια). Πάντως δείξαμε καλά δείγματα».

Για τους στόχους της ομάδας: «Οι στόχοι είναι μικροί. Θέλουμε να κάνουμε πρώτα μια νίκη για να έχουμε ελπίδα να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους οκτώ. Μετά θέλουμε να φτιάξουμε μια δυνατή ομάδα».

Για το σκεπτικό της επιλογής της ομάδας: «Στηρίχθηκα σε παλιές παίκτριες που έχουν εμπειρίες όπως η Μάλτση, η Καλτσίδου, η Λύμουρα, Κοσμά και η Σωτηρίου. Στη συνέχεια πρόσθεσα μικρές ταλαντούχες παίκτριες, όπως η Άρτεμης(σ.σ Σπανού). Πήραμε και άλλες μικρότερες σε ηλικία παίκτριες με την ελπίδα ότι αυτές θα είναι το μέλλον».

Για της Ελληνίδες που αγωνίζονται στο εξωτερικό: «Έχουν κερδίσει υποτροφία σε Κολέγια, σπουδάζουν και παίζουν. Πήγαν έξω για να βελτιωθούν και να σπουδάσουν. Τις περισσότερες παίκτριες τις έχει πάρει τώρα ο Ολυμπιακός όπως την Μάλτση, την Καλτσίδου».

Για το επίπεδο του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να σταθεί άνετα σε Ευρωλίγκα. Οι υπόλοιπες ομάδες είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Γίνεται πρωτάθλημα του ενός. Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ