ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρογκαβόπουλος: Το βάπτισμα του πυρός

Ρογκαβόπουλος: Το βάπτισμα του πυρός

Το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό του Εσπέρου έκανε το ντεμπούτο του σε ανδρικό επίπεδο ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, το επόμενο μεγάλο αστέρι του ελληνικού μπάσκετ.

Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα που έχει γεννήσει το ελληνικό μπάσκετ (τουλάχιστον) τα τελευταία 15 χρόνια. Και το απόγευμα του Σαββάτου έκανε την επίσημη πρεμιέρα του σε ανδρικό επίπεδο. Το όνομα του είναι Νίκος Ρογκαβόπουλος, είναι γεννημένος το 2001 και παρότι τον περασμένο Αύγουστο δεν βρήκε μία θέση στη 12άδα της Εθνικής Παίδων (η οποία, για την Ιστορία, υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Ευρώπης!), είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Προς το παρόν, ο Ρογκαβόπουλος έκανε απλά το πρώτο βήμα: το επίσημο ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα του Δούκα. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα κυπέλλου Εθνικός-Δούκας, συγκεκριμένα, όταν ο Σάββας Συμεωνίδης τον έριξε στο παρκέ για τα τελευταία 52,4 δευτερόλεπτα. Ο νεαρός φόργουορντ (2,03μ.) δεν χρειάστηκε παραπάνω από μία επαφή με τη μπάλα για να προκαλέσει αίσθηση. Πήρε την πάσα στη weak side, βρήκε ελεύθερο διάδρομο και δεν δίστασε στιγμή. Απογειώθηκε και κάρφωσε με μανία! Και σίγουρα όχι σαν ένας... φυσιολογικός 15χρονος.

Ο Ρογκαβόπουλος δεν πρόλαβε να κάνει κάτι παραπάνω στο παρκέ, ωστόσο το βάπτισμα του πυρός το πήρε σε ανδρικό επίπεδο και αυτό είναι που έχει σημασία. Άλλωστε η ομάδα των Εκαιδευτηρίων Δούκα, παρότι έχει πρωταγωνιστικούς στόχους στη φετινή Α2, έχει μεγάλα σχέδια για αυτόν. Μόλις πριν από 10 ημέρες ο Σάββας Συμεωνίδης τον προώθησε στην ανδρική ομάδα, ώστε να πάρει περισσότερες εμπειρίες και (γιατί όχι;) να παίξει και μερικά λεπτά στην Α2. Χθες ήταν -προφανώς- απλά η αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ