ΜΠΑΣΚΕΤ

Πιστή στη FIBA η ΕΟΚ

Πιστή στη FIBA η ΕΟΚ

Έτοιμη να προβεί σε όποια ενέργεια της ζητηθεί δήλωσε η ΕΟΚ, η οποία με επιστολή που έστειλε στη FIBA ξεκαθάρισε ότι δεν υποστηρίζει την Euroleague και είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να μην υπάρξουν επιπτώσεις στις εθνικές ομάδες

Η FIBA είχε ενημερώσει ότι μέχρι σήμερα (20/4) θα περιμένει την επίσημη απάντηση των ομοσπονδιών που ομάδες τους θα βρίσκονται στο Eurocup της επόμενης περιόδου με την ΕΟΚ να στέλνει σήμερα απαντητική επιστολή. Η απάντηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας προς την Διεθνή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα γίνει σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ ξεκαθάρισε ότι παραμένει πιστή στη FIBA και πως είναι έτοιμη να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια της ζητηθεί.

Αναλυτικά η επιστολή που έφυγε από τα γραφεία της ΕΟΚ αναφέρει

" Αγαπητέ Κύριε Νόβακ,

Σε απάντηση της επιστολής σας με ημερομηνία 15 Απριλίου 2016, είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι η Ομοσπονδία μας ΔΕΝ υποστηρίζει με κανέναν τρόπο τις παράνομες δεσμευτικές πρακτικές της ECA ή επιτρέπει σε κάποιο Σωματείο να συνάψει οποιασδήποτε μορφής συμφωνία με την ECA, που να συνδέεται με τέτοιες πρακτικές .

Σεβόμαστε πάντα το Καταστατικό, κανόνες, κανονισμούς και σχετικές αποφάσεις της FIBA και είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια σε όλα τα επίπεδα για να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις αυτές. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε σθεναρά το δικαίωμα να συμμετέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις εθνικών ομάδων που οργανώνει η FIBAEuropeκαι η ίδια η FIBA.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας για να γίνει επίσημη επικύρωση αυτής μας της θέσης, η οποία θα σας διαβιβαστεί αμέσως".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ