ΜΠΑΣΚΕΤ

Πετυχημένο σεμινάριο από Χατζηχρήστο

Πετυχημένο σεμινάριο από Χατζηχρήστο
TAFFPICTURES

Το σεμινάριο που διοργάνωσε ο γυμναστής της ΤΣΣΚΑ, Κώστας Χατζηχρήστος είχε μεγάλη ανταπόκριση με πλήθος κόσμο να γεμίζει την αίθουσα. Πολλές οι αναφορές σε Αντρέι Κιριλένκο και στον τρόπο δουλειάς της πρωταθλήτριας Ρωσίας

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε το σεμινάριο του Performance 22 και του Κώστα Χατζηχρήστου το Σάββατο (27/06) στις εγκαταστάσεις του στο ΟΑΚΑ. Τι και αν ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε εβδομήντα συμμετέχοντες, στο τέλος, η αίθουσα γέμισε με 120 άτομα που "διψούσαν" να μάθουν μυστικά εκγύμνασης, προπόνησης αλλά και ενδυνάμωσης σε ομαδικά αθλήματα.

Ο καταξιωμένος Έλληνας γυμναστής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ευδιάθετος και γεμάτος ενέργεια, μπήκε δυναμικά στη παρουσία/ θεωρία μέσω video wall και στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στους συνεργάτες του, για να μετατρέψουμε όσα είχαν ειπωθεί στη θεωρία, σε πράξη. Ο Νίκος Παπαβασιλείου μαζί με τον Πέτρο Συρακόπουλο και τον γυμναστή της ΤΣΣΚΑ ήταν οι κεντρικοί ομιλητές και ανέλυσαν τη μεθοδολογία του Performance22 στη προπόνηση με αντιστάσεις. Στη πρακτική εξάσκηση συνέβαλαν τα μέγιστα με τη παρουσία τους οι αθλητές Δημήτρης Τσικάτος, Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Κώστας Εζόμο και Στράτος Λούτας. Το σεμινάριο ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί και διήρκησε μέχρι τις 16:30 το απόγευμα.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, προπονητές μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλεϊ, στίβου καθώς και γυμναστές αλλά και φοιτητές ΤΕΦΑΑ και συναφών σχολών. Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα, που ο γυμναστής της ΤΣΣΚΑ αναφέρθηκε στους αθλητές του στη ρωσική ομάδα, και δη, στον Αντρέι Κιριλένκο, ο οποίος όπως εκμυστηρεύτηκε, θεωρεί το μασάζ θεραπευτικό μέσο για να διατηρεί το κορμί του σε άριστη φυσική αλλά και αγωνιστική κατάσταση.

Στο σεμινάριο συζητήθηκαν θέματα όπως: 1) η μεθοδολογία διδασκαλίας βασικών & προχωρημένων ασκήσεων για ανάπτυξη δύναμη και ισχύος, 2) ο συνδυασμός τους με άλλες μορφές προπόνησης, 3) η σωστή κλιμάκωση βασικών ασκήσεων, 4) τεχνικές όπως contrast training, complex training, 5) η οργάνωση της προπόνησης ανά περίοδο και πολλά άλλα. Το dvd της παρουσίσης αναμένεται να κυκλοφορήσει σε διάστημα, περίπου, είκοσι ημερών μέσω της ιστοσελίδα του Performance 22

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ