ΜΠΑΣΚΕΤ

Παταβούκας: "Είχαμε σχεδιασμό, τίποτα δεν είναι τυχαίο"

Παταβούκας: "Είχαμε σχεδιασμό, τίποτα δεν είναι τυχαίο"
STOLISVAGGELIS

Ο Κώστας Παταβούκας φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων με την Teleunicom BAC, τον Νίκο Αρσενόπουλο και τις προοπτικές που έχει η Εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό στο Τορίνο.

Ο προπονητής της Teleunicom BAC που κατέκτησε τον τίτλο στο Πανελλήνιο Παίδων, Κώστας Παταβούκας, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για την εντυπωσιακή πορεία της ομάδας του, μέχρι την κορυφή της Ελλάδας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προπονητικές του εμπειρίες, αλλά και την προσπάθεια των παικτών του, οι οποίοι ήταν... αγέννητοι όταν ακόμη ήταν ενεργός αθλητής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ:

Για το τι είναι δυσκολότερο, να κατακτάς τίτλο σαν παίκτης ή σαν προπονητής: " Αν και τα δύο υπηρετούν το ίδιο άθλημα, είναι διαφορετική διαδικασία να είσαι παίκτης, να ιδρώνεις και να κοπιάζεις σωματικά για ένα τίτλο, απο το να είσαι προπονητής και να προσπαθείς με στρατηγικές κινήσεις και την εμπειρία σου να φθάσεις στο τίτλο. Η διαφορά είναι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με παιδιά".

Για το αν έβλεπε στα παιδιά της Ακαδημίας ελαττώματα που έκανε ο ίδιος σαν παίκτης: " Εξ' αρχής είχα ξεκαθαρίσει ότι αυτό που κάνουν τα παιδιά δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έκανα εγώ. Μακάρι να με φθάσουν και να με ξεπεράσουν. Αυτό τους το είπα γιατί έχουν μπροστά τους χρόνια και θα κάνουν την δική τους διαδρομή και προσπάθεια. Θα χαράξουν την δική τους πορεία. Δουλεύαμε ατομικά και ομαδικά για να βελτιωθούν σε όλους τους τομείς".

Για τη δομή της Teleunicom BAC: " Αρκετά από αυτά τα παιδιά ήρθαν σε πολύ μικρή ηλικία. Έχουμε ένα σχεδιασμό σε ότι κάνουμε, δεν είναι τυχαίο. Υπήρχε συγκροτημένη δουλειά στο τμήμα και δουλεύουμε με συγκεκριμένο τρόπο, με αποτέλεσμα η ομοιογένεια να λειτουργεί υπέρ μας. Αυτά τα παιδιά είναι πολλά χρόνια φίλοι, κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου και για αυτό τους είπα όταν πήγαμε στο Πανελλήνιο: "Σας πιστεύω, τα πήγατε πολύ καλά και τώρα θέλω να το διασκεδάσετε γιατί αυτές τις στιγμές θα τις θυμάστε στην υπόλοιπη ζωή σας".

Για την πορεία της Ακαδημίας στο πρωτάθλημα Παίδων: " Η σειρά με τον Δούκα ήταν δίχως αύριο, κάθε αγώνας ήταν τελικός. Εγώ εκείνη την περίοδο την θεωρώ πιο δύσκολη από την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ακόμη και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έχει ιδιαιτερότητες γιατί είναι πέντε αγώνες σε πέντε μέρες, σε ένα κλειστό χωρίς κλιματισμό και με αντιπάλους με διαφορετική φιλοσοφία. Τα παιδιά δούλεψαν πολύ. Μπορώ να πω ότι δούλεψαν περισσότερο από επαγγελματικές ομάδες".

Για το μέλλον που έχουν αυτά τα παιδιά: " Τα παιδιά κερδίζουν αυτή την στιγμή μπασκετική εμπειρία. Γεμίζουν με γνώσεις για την διαδρομή τους. Σε όποιον προπονητή και να πάνε, για την ηλικία τους θα έχουν έναν υψηλό μπασκετικό παρελθόν. Πριν τον τελευταίο αγώνα τους είπα: "Θα κατακτήσετε ένα τίτλο που δεν θα σας πάρει ποτέ κανείς. Θα είστε Πρωταθλητές". Είναι μια παρέα που δεν θα διαταράξει τις σχέσεις της όπου και αν καταλήξουν στο μέλλον, έγιναν γνωστοί στον μπασκετικό κόσμο και αυτό θα είναι εφόδιο για την διαδρομή τους, ότι και αν επιλέξουν".

Για τον Νίκο Αρσενόπουλο που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό: " Έχει ξεκάθαρους στόχους στην ζωή του. Έχει δουλέψει σκληρά, έχει προσανατολισμό στην ζωή του, με αναμφισβήτητες ικανότητες. Πιστεύω ότι θα φθάσει πολύ ψηλά, γιατί είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Δεν ψάχνει δικαιολογίες, είναι ένα παιδί που χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί του".

Για την Εθνική στο Προολυμπιακό: " Η Εθνική πάει με δυσκολίες γιατί δεν κατάφερε να ξεπεράσει βασικές απουσίες. Ωστόσο, έχει παίκτες με ταλέντο, παρά το γεγονός ότι έχει μια περιφέρεια χωρίς βάθος. Θα βρει απέναντι της λογικά την Ιταλία, η οποία έχει κατέβει με ότι καλύτερο διαθέτει, όμως πιστεύω ότι παρά τα προβλήματα η Εθνική μπορεί να τα καταφέρει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ