ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπανικολάου: "Η Εθνική ομάδα δεν πρέπει να παρακαλά κανέναν"

ΑΡΗΣ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Α1 ΑΝΔΡΩΝ - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
(ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΡΗΣ - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Α1 ΑΝΔΡΩΝ - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) MOTIONTEAM

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για το "Ios 3on3" του οποίου αποτέλεσε εμπνευστής και την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο EuroBasket (audio).

Ο εμπνευστής του Ios 3on3 basketball tournament, προπονητής και πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, Δημήτρης Παπανικολάου φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103.3 και το μαγκαζίνο του σταθμού με τον Αντρέα Παλομπαρίνι. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Για το Ios 3on3: " Τα καλοκαίρια είναι γεμάτα διακοπές, αλλά κανείς δε χάνει τίποτα με το να παίξει και δύο ώρες μπάσκετ. Το 3on3 είναι ένα τρομερά αναπτυσσόμενο άθλημα και θα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020. Οπότε θέλει δε θέλει, θα διαδοθεί. Στην Ίο ήταν μία ευκαιρία για να δει ο κόσμος τους παίκτες, που βλέπει στους αγώνες Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και Άρης-ΠΑΟΚ, πιο χαλαρούς. Να δει πόσο καλοί άνθρωποι είναι, διότι οι αθλητές είναι κοινωνικά πρότυπα για τα παιδιά. Μακάρι το τουρνουά να γίνει μεγαλύτερο του χρόνου, ενώ πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον Sport24 Radio 103,3 που ήταν χορηγός επικοινωνίας. Η Ίος τα προηγούμενα χρόνια είχε αποκτήσει τη φήμη του νησιού με… πιτσιρικαρία και ναρκωτικά, αλλά όσοι ήρθαν στο νησί άλλαξαν γνώμη. Και θα αλλάξουν όλοι, αρκεί να επισκεφτούν το νησί έστω και μία φορά, διότι στην Ίο έχουν γίνει σοβαρές επενδύσεις. Γενικότερα όλη η χώρα μας είναι πανέμορφη και όλοι αξίζει να την επισκεφθούν".

Για την εθνική ομάδα: " Ελπίζουμε η επίσημη αγαπημένη να μας φέρει μία επιτυχία. Κάθε χρονιά είναι μία καινούρια ευκαιρία. Το 2003 και το 2004 είχαμε μεγάλες απαιτήσεις, μας έβαζαν στα φαβορί και δεν τα καταφέραμε την επόμενη σεζόν, όμως, που δεν το περίμενε κανείς, πήραμε το χρυσό. Έχουμε παίκτες που είναι από τους καλύτερους της Ευρώπης, ακόμα και του κόσμου, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Υλικό υπάρχει, χρειάζεται τύχη και ικανότητα. Έχουμε προπονητή με μεγάλη εμπειρία τον κ. Μίσσα, που έχει μιλήσει με τους παίκτες ξεχωριστά. Άλλωστε στην εθνική δεν πρέπει να παρακαλάς και να επιβάλλεις. Αν θέλει κάποιος να έρθει στην ομάδα, πρέπει να είναι ψυχή τε και σώματι στην εθνική".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ