ΜΠΑΣΚΕΤ

Οικονόμου: "Η απόφαση του "χωρισμού" με τον Παναθηναϊκό ήταν κοινή"

Οικονόμου: "Η απόφαση του "χωρισμού" με τον Παναθηναϊκό ήταν κοινή"

Ο Νίκος Οικονόμου μίλησε για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό και την απόφαση να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακό, με διαφορά ενός χρόνου. Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά...

Ο Νίκος Οικονόμου έδωσε μία απολαυστική συνέντευξη στο Oneman , στο οποίο μίλησε για το σύνολο της καριέρας του, τόσο της αθλητικής όσο και της προπονητικής. Από τα χρόνια που άρχισε να σκάει την μπάλα στα ανοιχτά της Νίκαιας μέχρι την κατάκτηση της EuroLeague και από τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό, το καλοκαίρι του 2000, μέχρι την προπονητή του πορεία που τον έφερε πέρσι στον Πανιώνιο.

Διαβάστε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης που έδωσε στον Κωνσταντίνο Αμπατζή:

Για τον Παναθηναϊκό: "Αν δεν υπήρχε η οικογένεια των Γιαννακόπουλων δεν θα γινόταν ο Παναθηναϊκός αυτό που είναι σήμερα. Αγαπούσαν τον Παναθηναϊκό, δεν τους ένοιαζε η προβολή τους, ήταν απλοί άνθρωποι. Η αγάπη τους για το σύλλογο τους οδήγησε να κάνουν τόσα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Δεν κέρδιζαν κάτι, δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη στο μυαλό τους, όλα τα έκαναν για τον Παναθηναϊκό".

Για την αποχώρησή του από την ομάδα: "Η απόφαση να χωρίσουμε τους δρόμους μας με τον Παναθηναϊκό ήταν κοινή. Πάντα φταίνε κι οι δύο πλευρές, μπορεί να είχε γίνει λάθος χειρισμός κι απ’ τους δύο. Από εκεί και πέρα, όταν έφυγα, πάντα είχα στο μυαλό μου να γυρίσω στον Παναθηναϊκό, αυτή ήταν η σκέψη μου. Εγώ είχα αρχίσει να σκέφτομαι ότι θα φύγω από την ομάδα επειδή δεν έβλεπα και τρομερές προσπάθειες για να μείνω. Όπως και δεν έγινε καμία προσπάθεια απολύτως για να γυρίσω".

Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: "Όταν βλέπεις μια πόρτα κλειστή, ότι δεν σε θέλουν και δεν έχει γίνει καμία προσέγγιση και τα περιθώρια είναι στενά από ομάδες, δεν έχεις και πολλές επιλογές. Λένε πολλοί γιατί δεν πήγες στην μία ομάδα και στην άλλη. Γιατί δεν κάνατε εσείς κάτι για να έρθω στην ομάδα σας αφού με αγαπούσατε τόσο πολύ, είναι η δική μου απάντηση. Γιατί δεν βγήκατε να πείτε, "εμείς τον Οικονόμου τον θέλουμε πίσω"; Ούτε απ’ τον κόσμο, ούτε απ’ τη διοίκηση είπε κανείς κάτι. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού συνέχεια με ρωτούσε γιατί πήγα στον Ολυμπιακό. Στη ζωή έρχονται κάποιες αποφάσεις που εκείνη τη στιγμή κρίνεις πως είναι οι σωστές. Και για μένα δεν ήταν εύκολο, υπήρχε μεγάλη αντιπαλότητα".

Για τη φήμη με το περιβόητο τατουάζ: "Υπήρχε τότε μια φήμη πως είχα ένα τατουάζ με το τριφύλλι. Ποτέ δεν ίσχυε αυτό το πράγμα. Θυμάμαι στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είχε μαζευτεί κόσμος και περίμεναν να βγάλω τη μπλούζα για να δουν αν έχω το τατουάζ. Τους είπα να μην αγχώνονται και πως ποτέ δεν το είχα".

Διαβάστε ΟΛΗ τη συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Οικονόμου στο Oneman .

Photo Credits: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ