ΜΠΑΣΚΕΤ

Ντόρσεϋ: "Τιμή μου! Να παίξω και στους Άνδρες"

Ντόρσεϋ: "Τιμή μου! Να παίξω και στους Άνδρες"

Ο Τάιλερ Ντόρσεϋ και οι γονείς του, Τζέριντ και Σάμια μίλησαν αποκλειστικά στο Sport24 για το μεγάλο ταξίδι του γιου τους από το Λος Αντζελες μέχρι την Ελλάδα και τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο με την Εθνική U 19.

Μέχρι πριν από δύο περίπου εβδομάδες ο Τάιλερ Ντόρσεϋ ήταν σχεδόν άγνωστος στο Ελληνικό κοινό. Την ιστορία του και το πώς ήρθε στη χώρα μας, αφού πρώτα τον ανακάλυψε στις ΗΠΑ, ο «δικός» μας, Νίκος Παπαϊωάννου, τη διαβάσατε εδώ . Eπαιξε στα πρώτα του φιλικά, «βγάζοντας μάτια» στο πιο πρόσφατο με την Εθνική Κροατίας U20, σημειώνοντας 23 πόντους και δείχνει να προσαρμόζεται στο νέο του περιβάλλον.

Tώρα όμως, αφού ο 19χρονος γκαρντ έγινε Έλληνας και με τη βούλα κι ετοιμάζεται για να παίξει, ήρθε η ώρα ν’ αφηγηθούν την ιστορία, οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές.

Ξεκινώντας από την μητέρα του, Σάμια Κωνσταντινίδη, που γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ. Η Σάμια, που έχασε πριν τέσσερα χρόνια τον πατέρα της, Ιωάννη εδώ και τρία περίπου χρόνια ήθελε να δει τον Τάιλερ να παίζει με την Εθνική Ελλάδος. Για να τιμήσει τον παππού του: "Όταν έχασα τον πατέρα μου, σκέφτηκα πόσο περήφανος θα ένιωθε αν έβλεπε τον Τάιλερ να παίζει για την Ελλάδα. Να που είμαστε τώρα εδώ και το όνειρο έγινε πραγματικότητα".

Ντόρσεϋ: "Τιμή μου! Να παίξω και στους Άνδρες"

Η μητέρα του 19χρονου γκαρντ, ο οποίος αποφοίτησε από το σχολείο Maranatha και θα παίξει στο πανεπιστήμιο του Oregon, εξιστορεί πώς ξεκίνησαν όλα: "Πριν από λίγους μήνες, όταν ο κόουτς Altman και ο κόουτς Stubblefield βρέθηκαν στην Ελλάδα, μου έστειλαν μήνυμα, ενώ έτρωγαν με έναν Ελληνα φίλο τους, τον δημοσιογράφο Νίκο Παπαϊωάννου. "Βρήκαμε τον άνθρωπο που θα βοηθήσει να πραγματοποιηθεί το όνειρό σας για να παίξει ο Τάιλερ στην Εθνική Ελλάδος". Τοτε άρχισα να ψάχνω παντού για να βρω τα Ελληνικά διαβατήρια του πατέρα μου και τα δικά μου. Μόλις τα βρήκα τα έστειλα στο Νίκο, εκείνος γνωστοποίησε στην Ελληνική Ομοσπονδία την ιστορία με τον Τάιλερ και τότε άρχισε η διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως το στέλεχος της ομοσπονδίας τον κ. Φασούλα για το καθημερινό του ενδιαφέρον και την μεθοδική δουλειά του, όπως φυσικά και τον κ. Φιλίππου. Πραγματικά μας σκλάβωσαν με την προσπάθεια που κατέβαλαν, για να πάρει εγκαίρως ο Τάιλερ το διαβατήριο, αλλά και με τη φιλοξενία τους. Η Ελληνική Ομοσπονδία μας φέρθηκε άψογα και θέλω να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον Τάιλερ. Δεν θα το μετανιώσουν. Αφησα στο τέλος το Νίκο Παπαϊωάννου και την οικογένειά του, που φρόντιζαν όλο αυτόν τον καιρό τον Τάιλερ σα να ήταν δικό τους παιδί".

Η Σάμια, εξηγεί πως ο Τάιλερ, όχι απλά μεγάλωσε στο Λος Αντζελες γνωρίζοντας για τις Ελληνικές του ρίζες, αλλά σε ηλικία περίπου πέντε ετών είχε επισκεφθεί την Ελλάδα με τον παππού του: "Ο Τάιλερ λάτρευε τον παππού του και ασφαλώς γνώριζε πως είναι Ελληνας. Μεγάλωσε τρώγοντας Ελληνικά φαγητά μαγειρεμένα από τα χέρια της γιαγιάς του. Είναι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκεται στην Ελλάδα".

Ντόρσεϋ: "Τιμή μου! Να παίξω και στους Άνδρες"

Κάπου εδώ έρχεται η σειρά του ίδιου του πρωταγωνιστή της ιστορίας, του Τάιλερ Ντόρσεϋ, που στη 2 επίσκεψή του στην Ελλάδα, ήρθε μόνος του και όχι με τον παππού του: "Εχουν γίνει όλα τόσο γρήγορα, που δεν μπορώ να το χωνέψω. Πιθανότατα να μην ήμουν εδώ, αν δεν είχα πάρει την απόφαση να παίξω στο Oregon. Το οφείλω στις επαφές που έχουν ο κόουτς Altman και ο κόουτς Stubblefield. Αν δεν ήξεραν το Νίκο (Παπαϊωάννου), πιθανότατα να μην έβρισκα άκρη για να φτάσω στο σημείο να παίξω για την Εθνική Ελλάδος. Όταν ήρθαν αυτοί οι δύο πελώριοι κύριοι, ο κ. Φασούλας και ο κ. Φιλίππου να με παραλάβουν από το αεροδρόμιο, ένιωσα αμέσως πολύ οικεία μαζί τους. Στάθηκαν στο πλευρό μου αυτοί οι δύο άνθρωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας και καταλαβαίνω πόσο σκληρά δούλεψαν για να προλάβουν τις προθεσμίες. Γενικότερα η Ομοσπονδία, ο κόουτς Ηλίας (Παπαθεοδώρου), το υπόλοιπο προπονητικό τιμ, οι συμπαίκτες μου, με αγκάλιασαν όλοι και τους ευχαριστώ. Περνάω υπέροχα όλες αυτές τις μέρες και μαθαίνω συνεχώς νέα πράγματα. Εχουμε την αυτοπεποίθηση για να κάνουμε πολύ θόρυβο στο Παγκόσμιο. Ελπίζω κάποια στιγμή να παίξω και στην Εθνική Ανδρών".

Ο Ντόρσεϋ, έπαιξε στα φιλικά της Εθνικής σε Σερβία και Κροατία και μέρα με την μέρα δείχνει να βελτιώνεται. Ο ίδιος εξήγησε στο Sport24.gr πόσο μεγάλη τιμή νιώθει που θα παίξει με την Εθνική ομάδα: "Νιώθω υπέροχα που εκπροσωπώ πλέον την πατρίδα της μητέρας μου και του παππού μου. Είναι μεγάλη τιμή κι ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Κάθε μέρα γνωρίζομαι όλο και καλύτερα με τους συμπαίκτες μου και θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαι εντυπωσιασμένος με το ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα μας".

Ντόρσεϋ: "Τιμή μου! Να παίξω και στους Άνδρες"

Για τον πάτερ- φαμίλια, Τζέριντ Ντόρσεϋ, που όχι μόνο έπαιζε παλαιότερα μπάσκετ, αλλά αναγνώρισε και τον Παναγιώτη Φασούλα ως «αντίπαλο του Σαμπόνις», η έλευση του γιου του στην Ελλάδα, αποτελεί ευλογία: "Είναι τρελό αυτό που γίνεται. Η κουβέντα που έκανα με τη σύζυγό μου, για να παίξει ο Τάιλερ στην Εθνική Ελλάδος, δεν ανήκει πια στη σφαίρα της φαντασίας. Είμαστε εδώ στην Ελλάδα, στην πατρίδα της γυναίκας μου και ο γιος μας θα παίξει στην Εθνική Ελλάδος. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Νιώθουμε πολύ τυχεροί που είμαστε στην Αθήνα και χαρούμενοι γιατί ένα οικογενειακό όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελληνική Ομοσπονδία μπάσκετ, για τη φιλοξενία και τη διάθεση να βοηθήσει για να πάρει ο Τάιλερ το διαβατήριο".

Την ώρα που ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, κατέβαινε στην Κρήτη με την υπόλοιπη ομάδα για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας, εν όψει του Παγκοσμου Πρωταθλήματος 2014, οι γονείς του είχαν ήδη επιστρέψει στη βάση τους, την Καλιφόρνια. Για λίγο όμως, αφού ψάχνουν για εισιτήρια, για να έρθουν στο Ηράκλειο, μαζί με την κόρη τους, για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες της Εθνικής Ελλάδος και του γιου τους στο Παγκόσμιο U 19.

Ντόρσεϋ: "Τιμή μου! Να παίξω και στους Άνδρες"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ