ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπουρούσης: "Εγώ και ο Ζήσης δεν αρέσουμε, ευγνώμων που έπαιξα με τον Σπανούλη"

Μπουρούσης: "Εγώ και ο Ζήσης δεν αρέσουμε, ευγνώμων που έπαιξα με τον Σπανούλη"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Μπουρούσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για την αποχώρηση του Σπανούλη από την Εθνική Ελλάδος, τη δήλωση του μετά το τέλος του αγώνα με τη Λετονία αλλά και την αγάπη προς την Εθνική που πρέπει να έχουν όλοι όσοι είναι μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Στην "Ώρα των πρωταθλητών", την τηλεοπτική εκπομπή της "NOVA" φιλοξενήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο σέντερ της Εθνικής Ελλάδος από το σπίτι του μίλησε σε λάιβ σύνδεση για την πορεία της Εθνικής Ελλάδος στο πρόσφατο Eurobasket και όσα συνέβησαν στην διάρκεια του. Ο πρώην άσος της Ρεάλ φυσικά αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη ενώ είπε μια ατάκα που θα συζητηθεί όσον αφορά το αν και ο ίδιος είχε πει ότι θα αποχωρήσει λέγοντας πως ποτέ δεν είχε πει κάτι τέτοιο και πως ο ίδιος και ο Ζήσης... δεν αρέσουν.

Μάλιστα έδωσε συνέχεια και στη δήλωση που έκανε μετά το τέλος του αγώνα με τη Λετονία λέγοντας πως δεν ήταν επίθεση προς τους δημοσιογράφους αλλά γενική επίθεση και άφησε με νόημα να εννοηθεί πως ο Ζήσης θα πει περισσότερα στην πορεία. Ο Μπουρούσης μίλησε και για το ματς με τους Ισπανούς και τον φόβο και των δυο ομάδων.

Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουρούσης είπε στη συνέντευξη του στη "NOVA":

Για τον Βασίλη Σπανούλη:
"Είμαι ευγνώμων που έτυχα να παίξω μαζί με τον Βασίλη, είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Όταν έμαθαν ότι ο Βασίλης θα αποχωρήσει ο Πιανιτζιάνι, ο Σκαριόλο και ο Γκασόλ έστειλαν τα μηνύματά τους. Είναι "σκύλος" και δεν τα παράτησε ποτέ, πάντα προσπαθούσε να κάνει και μένα καλύτερο και για αυτό τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Ζήσαμε καλές και κακές στιγμές. Οι καλές σου δίνουν τη χαρά και τη δύναμη να προχωρήσεις".

Για τα γεμάτα καλοκαίρια:
"Όταν κάποιος παίζει τόσα χρόνια σερί όπως ο Βασίλης χωρίς να σταματάει τα καλοκαίρια είναι λογικό να καταβάλει τον οργανισμό του. Ο Σπανούλης είχε σοβαρούς τραυματισμούς πέρυσι στα γόνατα. Το πρόβλημα υπάρχει και θα συνεχίσει, δεν λύνεται έτσι απλά, θέλει χρόνο, ώστε το καλοκαίρι να λύσεις το πρόβλημα το ιατρικό και το ψυχολογικό. Μέσα στη διάρκεια των διακοπών θες να φτιάχνεις τα προβλήματά σου. Αυτό είναι το θέμα όχι μόνο για τον Βασίλη. Για να είσαι στην Εθνική επί 18 χρόνια δεν είναι τυχαίο τίποτα".

Για το αν ήξερε την απόφαση του Σπανούλη:
"Ναι το γνωρίζαμε ότι θα σταματήσει ο Σπανούλης. Είμαι ευαίσθητος και σκληρός, το ήξερα από το προηγούμενο βράδυ".

Για όσα δήλωσε μετά τη Λετονία:
"Η δήλωσή μου έχει ουσία και δεν έγινε επειδή ήθελα να κάνω επίθεση στους δημοσιογράφους. Είναι μια επίθεση γενική. Θα καταλάβετε περισσότερα στην πορεία από τον αρχηγό της Εθνικής".

Για το δημοσίευμα πως ο ίδιος και ο Ζήσης θα αποχωρήσουν:
"Δεν έχει ειπωθεί από εμένα και τον Ζήση κάτι τέτοιο, ότι σταματάμε. Απλά δεν αρέσουμε".

Για τη νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα: "Έχουμε πολλές μεγάλες ομάδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης και όλο το χρόνο οι οπαδοί τσακώνονται μεταξύ τους για τους παίκτες που παίζουν. Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως στην Εθνική ομάδα θέλουμε να πετύχουμε κάτι για τη χώρα μας. Δεν έχει σχέση που παίζει ο καθένας μας. Υπάρχει μικρόβιο, αυτή είναι η αλήθεια, αλλά δεν θέλετε να την παραδεχθείτε. Όταν είμαστε στην Εθνική είμαστε ένα. Θέλουμε να τους εκπροσωπήσουμε όλους".

Για τον αποκλεισμό από την Ισπανία και αν υπάρχει στεναχώρια:
"Φυσικά και υπάρχει. Θεωρώ ότι οι Ισπανοί φοβόντουσαν μην κερδίσουν εμάς και εμείς φοβόμασταν να κερδίσουμε εκείνους. Ήμουν μαζί με τον Ρέγιες και ούτε εκείνος το πίστευε. Φοβηθήκαμε να κερδίσουμε, αυτή είναι η αλήθεια. Το ματς θα κρινόταν σε ένα σουτ ή ένα λάθος, όπως και έγινε. Έτσι εξελίχθηκε το παιχνίδι".

Για την κριτική στον Κατσικάρη και αν είναι άδικη:
"Τον κόουτς τον συνάντησα πάλι μετά το 2004. Αυτός με πήρε στην ΑΕΚ το 2000. Δεν μπορώ να πω κάτι κακό για αυτόν αλλά σίγουρα δεν αξίζει αυτή την κριτική. Όλοι μας φταίμε στην ήττα. Στην νίκη κερδίζουμε και είμαστε όλοι χαρούμενοι. Και εγώ φταίω για την ήττα που έκανα τα πέντε φάουλ και βγήκα. Αν είχαμε κερδίσει τι θα έλεγαν όμως; Αυτή είναι η... ανωμαλία στο άθλημά μας".

Για το ματς με τους Λετονούς:
"Ήταν πάρα πολύ δύσκολο, ιδιαίτερα στον ψυχολογικό τομέα, έχω παίξει ένα αντίστοιχο παιχνίδι και το 2011. Έπρεπε να βρούμε τις δυνάμεις για να κερδίσουμε, δεν θα ήταν ωραίο να χάναμε".

Για την επόμενη μέρα της Εθνικής ομάδας:
"Πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον και μάλιστα λαμπρό στο ελληνικό μπάσκετ. Η Εθνική U18 πήρε πριν από λίγους μήνες το χρυσό μετάλλιο. Υπάρχουν ταλέντα και παίκτες με εμπειρία όπως ο Χαραλαμπόπουλος που τον είδα στο ξενοδοχείο καθώς θα έπαιζε στο All Star Game. Υπάρχουν παίκτες και εύχομαι να πλαισιώσουν την ομάδα, την οποία πρέπει να την πονέσεις για να είσαι εκεί. Για παράδειγμα όταν έχεις να κάνεις ένα χειρουργείο και το αναβάλεις συνέχεια για να είσαι εκεί σημαίνει ότι αγαπάς την ομάδα και τη φανέλα. Παρά τα κακά που έχω θέλω να δώσω στα νέα παιδιά αυτό το μήνυμα και να το ακούσουν. Να αγαπήσουν την ομάδα και να μην την παρατήσουν. Θυμάμαι το μετάλλιο που πήραμε το 2009. Είναι τόσο γλυκό συναίσθημα, το λέω και ανατριχιάζω. Το 2005 δεν ξεχνιέται ποτέ. Για να είσαι δέκα χρόνια στην Εθνική δεν είσαι τεμπέλης, ούτε γλείφεις για να βρίσκεσαι εκεί".

Για τον κόσμο:
"Ο κόσμος είναι αρνητικός προς το πρόσωπο μου, είτε επειδή θυμάται ακόμα το "δέκα μέρες" από το Βερολίνο, είτε για όσα έγινα με τον Ολυμπιακό".

Για την αγάπη προς την ομάδα και την "οικογένεια":
"Φυσικά και δεν χρυσώνεται το χάπι αλλά το γεγονός ότι δεν έχουμε φέρει μετάλλιο δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε οικογένεια"

Για το τι θα κάνει ο ίδιος:
"Δεν υπάρχει κάτι νεότερο, δεν ισχύει αυτό που είχε ακουστεί για την ΑΕΚ. Περιμένω και θα δούμε τι θα γίνει".

Για την Εθνική αντί επιλόγου:
"Η Εθνική πρέπει να ενώνει και όχι να χωρίζει. Τσακωνόμαστε όλο το χρόνο και η Εθνική πρέπει να ενώνει τους οπαδούς, ακόμα και τους κάφρους να το πω έτσι, για δύο μήνες έστω. Έχω ησυχάσει εδώ και τέσσερα χρόνια που παίζω στο εξωτερικό".

Για το ποιος θα πάρει το Ευρωμπάσκετ:
"Η Ισπανία είχε το άγχος στο παιχνίδι που έδωσε με εμάς. Από εκεί και πέρα αν και δεν θα είναι εύκολο ίσως μπορούν να είναι και νικητές. Ας δούμε τι θα γίνει στην αναμέτρηση της Λιθουανίας με τη Σερβία. Εγώ είμαι... Γιόνας".

Για τα όσα έχει προσφέρει στην Καρδίτσα και δεν έχουν γίνει γνωστά:
"Δεν είναι πράγματα που χρειάζεται να τα πεις. Έτυχε μετά από αρκετά χρόνια να περάσω έξω από τα γήπεδα και τα είδα ότι ήταν σε άθλια κατάσταση και πήρα την απόφαση να τα αλλάξω για να παίζουν τα παιδιά. Ήταν κάτι που το έκανα από την καρδιά μου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ