ΜΠΑΣΚΕΤ

Μέλος ενός κλειστού κλαμπ ο Γλυνιαδάκης

Μέλος ενός κλειστού κλαμπ ο Γλυνιαδάκης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης γίνεται μέλος του κλειστού κλαμπ παικτών που έχουν παίξει στους 4 από τους 5 "μεγάλους" του ελληνικού μπάσκετ. Ποιοι είναι οι άλλοι.

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ( που ανακοινώθηκε από τον ΠΑΟΚ ) δεν είναι μόνο ένας από τους λιγοστούς παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στις τρεις ομάδες του πάλαι ποτέ ΠΟΚ (Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ), αλλά και πλέον μέλος του κλειστού κλαμπ των παικτών που έχουν αγωνιστεί στους τέσσερις από τους πέντε μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ. Σ' αυτή την κατηγορία τοποθετούνται Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ, οι πέντε πρωταθλήτριες ομάδες της τελευταίας 60ετίας. ΟΙ τέσσερις εκ των οποίων (με εξαίρεση) την ΑΕΚ παραμένουν οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί από καταβολής Α Εθνικής και Α1.

  • Ο Γλυνιαδάκης καταρχάς είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Ξεκίνησε ως έφηβος στους "πράσινους", πήρε την ευκαιρία που του έδωσε ο Φώτης Κατσικάρης στην ΑΕΚ (χρίζοντας τον βασικό) και εν συνεχεία φόρεσε και τη φανέλα του Ολυμπιακού, κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο της Euroleague (2012). Οι άλλοι είναι ο Άριαν Κόμαζετς (ο μοναδικός ξένος), ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και αισίως ο Γιάννης Μπουρούσης.
  • Ο Γλυνιαδάκης, λοιπόν, έχει παίξει στους τέσσερις από τους πέντε μεγάλους. Δεν έχει αγωνιστεί, δηλαδή, μόνο στον Άρη. Κανείς όμως παίκτης δεν έχει κάνει το "απόλυτο" πέντε στα πέντε. Το έχει κάνει μόνο προπονητής, ο Λευτέρης Σούμποτιτς, που έχει καθίσει μάλιστα ακόμη και στον πάγκο του Ηρακλή και του Πανιωνίου!

Από εκεί και πέρα υπάρχουν άλλοι εφτά παίκτες που έχουν καταφέρει το 4/5 ως τώρα. Ο λόγος για τους:

Νάσο Γαλακτερό (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Άρη) που δεν έχει παίξει μόνο στον Παναθηναϊκό.

Γιάννης Γκαγκαλούδη (Παναθηναϊκό, Άρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) που δεν έχει παίξει μόνο στον Ολυμπιακό.

Λουκά Μαυροκεφαλίδη (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ) που δεν έχει παίξει μόνο στον Άρη.

Σοφοκλή Σχορτσιανίτη (Άρη, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ) που δεν έχει παίξει μόνο στην ΑΕΚ.

Βασίλη Ξανθόπουλο (Ολυμπιακό*, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Άρη) που δεν έχει παίξει μόνο στην ΑΕΚ

Δήμο Ντικούδη (ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Άρης) που δεν έχει παίξει μόνο στον Ολυμπιακό.

Αλέξη Κυρίτση (Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό) που δεν έχει αγωνιστεί μόνο στον Ολυμπιακό.

*Ο Βασίλης Ξανθόπουλος αγωνίστηκε στα παιδικοεφηβικά του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ