ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιστορία στην Τρίπολη, θρίλερ στην Πυλαία

Ιστορία στην Τρίπολη, θρίλερ στην Πυλαία
INTIME SPORTS

Δείτε τι έγινε σε Βasket Legue ΣΚΡΑΤΣ, Α2 και Α1 Γυναικών. Ημέρα όπου τα ντέρμπι δεν έλειψαν σε κανένα από τα τρία πρωταθλήματα. Ιστορική νίκη για Αρκαδικό, νίκη-θρίλερ για Ολυμπιακό.

Η τελευταία μέρα του Οκτωβρίου ήταν κι η καλύτερη σε Basket League ΣΚΡΑΤΣ και Α2 αφού τα ντέρμπι ήταν πάρα πολλά. Είναι χαρακτηριστικό πως τέσσερα παιχνίδια της δεύτερης κατηγορίας κρίθηκαν στο σουτ, την ώρα που στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ είδαμε τον Αρκαδικό και τον Απόλλωνα Πατρών να κατακτούν το πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς.

Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μετρούσε τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με το Ρέθυμνο όμως να γίνεται η πρώτη ομάδα που μπαίνει στη λίστα των θυμάτων της. Με τον Τοντ Μπράουν να ηγείται, οι νεοφώτιστοι επικράτησαν με 75-70 , για να "γράψουν ιστορία" αφού αυτό ήταν το πρώτο δίποντο που κατέκτησαν στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Κολοσσός Ρόδου στάθηκε ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς στη συνέχεια οι πράσινοι πάτησαν... γκάζι, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, παίρνοντας τη νίκη με το επιβλητικό σκορ 107-66 στο ΟΑΚΑ. Ομαδικό μπάσκετ από το "τριφύλλι" καθώς οι παίκτες του μοίρασαν 33 (!) ασίστ.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό, δημιούργησε προβλήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα, έφτασε κοντά στη νίκη, αλλά ο Χάκετ με λέι-απ έστειλε το ματς στην παράταση (87-87) δευτερόλεπτα πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού, σε έναν αγώνα που είχε εξέλιξη... θρίλερ. Οι Πειραιώτες στη παράταση έδειξαν χαρακτήρα, απέκτησαν προβάδισμα και στο τέλος κατάφεραν να "αποδράσουν" από την Πυλαία, παίρνοντας τη νίκη με σκορ 99-104.

Από την άλλη, ο Απόλλων Πατρών πήρε με άνεση τη νίκη απέναντι στην Καβάλα (72-91) . Το ντεμπούτο του Κώστα Μέξα συνδυάστηκε με επιβλητική εμφάνιση από τους "μελανόλευκους", οι οποίοι "ξεκόλλησαν" από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα.

Στο παιχνίδι του Λαυρίου με τον Άρη, οι παίκτες χρειάστηκε να περιμένουν περίπου μία ώρα μέχρι να αλλαχτεί το ταμπλό στη μία μπασκέτα ( ελέω του καρφώματος του Ουσμάν Κρουμπαλί ). Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που επηρεάστηκαν λιγότερο από την εξέλιξη που είχε το παιχνίδι, με το τελικό +8 (76-68) να σηματοδοτεί την πέμπτη σερί νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Ιστορία στην Τρίπολη, θρίλερ στην Πυλαία
INTIME SPORTS

εκτός έδρας νίκη επί του Κοροίβου με 76-67 .

Μετά τη "σφαλιάρα" από το Λαύριο, η Κηφισιά επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών, επικρατώντας εκτός έδρας των Τρικάλων (76-73) . Αυτή είναι η τρίτη νίκη για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου που βάζει από νωρίς τις βάσεις για την εξασφάλιση της παραμονής, που αποτελεί το βασικό ζητούμενο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ιστορία στην Τρίπολη, θρίλερ στην Πυλαία
INTIME SPORTS

τέσσερα παιχνίδια κρίθηκαν στο σουτ . Αυτό από μόνο του αρκεί για να καταλάβετε τι έγινε στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την Κύμη να συνεχίζει την αήττητη πορεία της, αν και έχασε με τραυματισμό τους Ιγκόρ Μιλόσεβιτς και Αλέξανδρο Σιγκούνα. Ο Φάρος Κερατσινίου πήρε πάντως τη σπουδαιότερη νίκη της ημέρας, αφού άλωσε την έδρα του Προμηθέα Πατρών, με αποτέλεσμα να εδραιωθεί στην κορυφή.

Τέλος, με δύο παιχνίδια συνεχίστηκε η Α1 Γυναικών . Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες (σε βάρος του Αθηναϊκού), ενώ η Τερψιθέα υπέταξε εντός έδρας τον Πρωτέα Βούλας, για να πανηγυρίσει το πρώτο δίποντο της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο... έπρεπε στο "Μάκης Λιούγκας" προκειμένου να επικρατήσει του Κρόνου Αγ. Δημητρίου και να παραμείνει αήττητος στην Α1 Γυναικών , μετά από τέσσερις αγωνιστικές. Επιβλητικός ο ΠΑΟΚ, συνεχίζει να εκπλήσσει η Νίκη Λευκάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ