ΜΠΑΣΚΕΤ

Η επιστροφή του Αργοναύτη

Η επιστροφή του Αργοναύτη

Χρειάστηκε να περάσουν 29 χρόνια μέχρι ο Αργοναύτης να επιστρέψει και πάλι στη Β' Εθνική. Διαβάστε τι λένε στο Sport24.gr οι πρωταγωνιστές της ανόδου.

Μετά από 29 χρόνια ο Αργοναύτης θα αγωνίζεται και πάλι την νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με έδρα το κλειστό της Καλαμαριάς κατάφερε να αντεπεξέλθει στον δύσκολο 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής με τις μετακινήσεις στην επαρχία και το Sport24.gr έδωσε τον λόγο στους πρωταγωνιστές της ανόδου.

Στην τελευταία παρουσία του Αργοναύτη στην Β΄ Εθνική, την τριετία ΄81-΄84, μεταξύ των παικτών που είχανε φορέσει την φανέλα του ήταν ο Γιώργος Δοξάκης πριν πάρει μεταγραφή στον Άρη και ακόμη οι Γιώργος Ζαφειρούδης, Παναγιώτης Ζωντός και Σωτήρης Γιαννόπουλος.

Ο Αργοναύτης πανηγύρισε την περασμένη Κυριακή την δεύτερή του άνοδο μέσα σε τρία χρόνια, πρόπερσι από την Α΄ ΕΚΑΣΘ στην Γ΄ Εθνική και στην φετινή χρονιά από την Γ΄ Εθνική στην Β΄ Εθνική, με στόχο του πλέον να μην έχει ρόλο κομπάρσου αλλά να κάνει μία καλή πορεία.

Η επιστροφή του Αργοναύτη

Με το ίδιο μυστικό με την φετινή χρονιά. Την εύρεση της απαιτούμενης χημείας ώστε σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα που θα οριοθετηθούνε, και φέτος το μπάτζετ δεν ήταν το μεγαλύτερο του 1ου ομίλου του Βορρά της Γ΄ Εθνικής, να αντεπεξέλθει.

Ο Γιώργος Καραμουσαλίδης ήταν ο τεχνικός της φετινής πορείας και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας Λάκη Βελισσαρίδης, στην διοίκηση από το 1974 όταν και ιδρύθηκε ο Αργοναύτης, θα είναι ο τεχνικός της ομάδας και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Στην καλύτερη δυνατή επιβράβευση για την φετινή άνοδο.

«Το 8-0 στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος μας άνοιξε την όρεξη και παρά την ήττα στην έδρα μας από τον Ηρακλή Κοζάνης με αποτέλεσμα να ισοβαθμήσαμε μαζί του δεν το βάλαμε κάτω. Συνεχίσαμε την σκληρή δουλειά και μένοντας ενωμένοι καταφέραμε να την ξεπεράσουμε όπως και τους τρεις σοβαρούς τραυματισμούς των Παπαδόπουλου, Ζώτου και Παναγιωτίδη και με 9 εκτός έδρας να πανηγυρίσουμε την άνοδό μας.

Η επιστροφή του Αργοναύτη

Σε μία πορεία όπου αποδείξαμε ότι τα μπάτζετ δεν παίζουνε μπάσκετ. Για αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια καταρχήν στην διοίκηση, στους δύο συνεργάτες μου τους Θωμά Καραγιάννη και Τάσο Στογιαννούδη αλλά και σε όλους τους παίκτες που στο τέλος είδαμε τους κόπους μας να δικαιώνονται.

Καταφέραμε με πρώτο στόχο την παραμονή μας στον πιο δύσκολο από τους δύο ομίλους της Γ΄ Εθνικής να κάνουμε πράξη κάτι που φάνταζε όνειρο και ο Αργοναύτης να επιστρέψει στην Β΄ Εθνική μετά από το 1984», επεσήμανε ο πρόεδρος του Αργοναύτη Λάκης Βελισσαρίδης, ενώ ο αντιπρόεδρός του Στάθης Παναγιωτόπουλος υποστήριξε: «Η άνοδός μας αποτελεί υπέρβαση και δικαίωση».

Ο αρχηγός του Αργοναύτη, Ηλίας Καλπακτσίδης, δήλωσε: «Είναι τιμή μου που είμαι αρχηγός του Αργοναύτη βρισκόμενος έξι χρόνια στην ομάδα και πάμε για μία αξιοπρεπή πορεία στην Β΄ Εθνική», ενώ ο Φώτης Ζώτος υποστήριξε: «Αποδείξαμε ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία αφού ποτέ δεν πέσαμε από την πρώτη θέση και άξια πήραμε το πρωτάθλημα».

Η επιστροφή του Αργοναύτη

Κι όσον αφορά τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που πανηγύρισε με τον Αργοναύτη την πέμπτη του άνοδο από την Γ΄ Εθνική στην Β΄ Εθνική μετά από αυτές που είχε με τους Μαντουλίδη, Χαλκηδόνα, Δόξα Λευκάδας και Απόλλων Καλαμαριάς είπε: «Αν δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρουμε δεν θα έπαιζα με πόνους μέχρι που είχα την ρήξη αχίλλειου τένοντα».

Φωτογραφίες: Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ