ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Συνέντευξη Τύπου του Πανελληνίου Παίδων

Η Συνέντευξη Τύπου του Πανελληνίου Παίδων
EUROKINISSI

Με αφορμή την έναρξη της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων (20/6) η ΕΟΚ διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου.

Ξεκινάει σήμερα (20/6) στο Αγρίνιο η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων με την συμμετοχή του Παναθηναϊκού, του Πανιωνίου, του Αρίωνα Ξάνθης, του Ηρακλείου, του Προμηθέα και του ΔΕΚΑ.

Με αφορμή την έναρξη της τελικής φάσης παραχωρήθηκε Συνέντευξη Τύπου από την ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Συνέντευξη Τύπου επ' ευκαιρία της αυριανής έναρξης των αγώνων του 45ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων παραχώρησαν οι διοργανωτές στο Δημαρχείο του Αγρινίου.

Στο πάνελ παραβρέθηκαν ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και πρόεδρος της ΕΣΚΑΒΔΕ Κώστας Νικάκης και ο τεχνικός σύμβουλος Κώστας Μίσσας. Από την πλευρά του Δήμου Αγρινίου το παρών έδωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης. Οι δηλώσεις:

Κώστας Νικάκης (πρόεδρος ΕΣΚΑΒΔΕ, μέλος ΔΣ ΕΟΚ):«Είμαι χαρούμενος που αναλάβαμετο 45ο Πανελλήνιο παίδων. Οι συμπολίτες μας θα νοιώσουν αυτό που έζησαν κάποιο άλλοι πριν 32 χρόνια σε ίδια διοργάνωση, με τελείως διαφορετικό επίπεδο αθλητών χωρίς τα σημερινά τεχνολογικά μέσα. Εξι πολύ καλές ομάδες, θα συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με πολύ κόσμο και παράπλευρες εκδηλώσεις (παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Σκουντή κ.λ.π.). Καλούμε τους φιλάθλους να δώσουν το παρών, για να ενισχύσουν τη νέα γενιά του αθλήματος. Εύχομαι καλό πρωτάθλημα και καλή διαμονή σε όλους».

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γ.γ. ΕΟΚ):«Ευχαριστώ τον Δήμο Αγρινίου για την φιλοξενία. Στις δύσκολες αυτές εποχές δεν έχουμε αρκετούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης πρόθυμους να βοηθήσουν. Ο κόσμος του Αγρινίου θα είναι δίπλα μας καθώς η περιοχή είναι κοντά στο μπάσκετ και υπάρχουν προοπτικές για μεγαλύτερη εξέλιξη σε αγωνιστικό επίπεδο. Είναι ένα σημαντικό γεγονός για τα νέα παιδιά που πρέπει να βρεθούν κοντά στο άθλημα. Θέλουμε να τα προσελκύσουμε έτσι ώστε να έχουμε και περισσότερες επιτυχίες και διακρίσεις. Το ελληνικό μπάσκετ και η ΕΟΚ πενθεί την απώλεια του Κώστα Πολίτη καθώς ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε πάρα πολύ στην ανάπτυξή του».

Κώστας Μίσσας (τεχνικός σύμβουλος ΕΟΚ):«Ευχαριστούμε τον Δήμο Αγρινίου, την ΕΣΚΑΒΔΕ και όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση. Ημουν παίκτης στην Εθνική ανδρών με προπονητή τον Κώστα Πολίτη και πολύ κοντά του στο αναπτυξιακό πρόγραμμα και φυσικά είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την απώλειά του. Σε ότι αφορά τους αγώνες, θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα καθώς φέτος υπάρχει μια καλή “φουρνιά” παικτών. Είναι πολύ θετικό ότι διεξάγονται τέτοιες διοργανώσεις στην περιφέρεια και χρειάζονται για να δώσουμε κίνητρο στην ανάπτυξη. Η Ενωση δίνει μεγάλη βαρύτητα στις νεαρές ηλικίες και μέσω αυτών των διοργανώσεων είναι σίγουρο ότι θα βγάλουμε νέους αθλητές».

Νίκος Γκρίζης (αντιδήμαρχος αθλητισμού Αγρινίου):Καλωσορίζω εκ μέρους του Δήμου τους τρεις επισήμους της ΕΟΚ και όλες τις αποστολές. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας για την μεγάλη απώλεια του Κώστα Πολίτη που έβαλε το μπάσκετ στη ζωή μας με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού του 1987 και όχι μόνο. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες σε συνεργασία με την Ενωση αναλάβαμε την διοργάνωση στην οποία αγωνίζονται μικροί σε ηλικία παίκτες. Επενδύουμε στον αθλητισμό και στα νέα παιδιά. Η περιοχή έχει επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα, θέλουμε να συνεχιστούν αυτές και σε αυτό θα συμβάλει η τελική φάση των αγώνων. Είναι μια ευκαιρία να δούμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου στηνπεριοχή μας».

Η τεχνική σύσκεψη

Παρουσία του γ.γ. της ΕΟΚ Παναγιώτη Τσαγκρώνη και του μέλους του ΔΣ της ΕΟΚ και προέδρου της ΕΣΚΑΒΔΕ Κώστα Νικάκη διεξήχθη η τεχνική σύσκεψη των αγώνων στην οποία το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των έξι ομάδων. Αναλύθηκαν λεπτομέρειες που αφορούν διαδικαστικά θέματα όπως η βιντεοσκόπηση, οι φανέλες που θα φοράνε σε κάθε παιχνίδι, η ανταλλαγή τηλεφώνων των υπευθύνων των συλλόγων, η διατροφή των αποστολών και άλλα".

Το πρόγραμμα της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων:

Τετάρτη 20 Ιουνίου

16.00 Παναθηναϊκός ΑΟ - ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης

18.00 ΔΕΚΑ - Ηράκλειο ΟΑΑ

19.30 Τελετή έναρξης

20.00 Πανιώνιος ΓΣΣ - ΑΣΠ Προμηθέας

Πέμπτη 21 Ιουνίου

16.00 ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης - ΔΕΚΑ

18.00 ΑΣΠ Προμηθέας - Παναθηναϊκός ΑΟ

20.00 Ηράκλειο ΟΑΑ - Πανιώνιος ΓΣΣ

Παρασκευή 22 Ιουνίου

15.00 ΑΣΠ Προμηθέας - ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης

17.00 Πανιώνιος ΓΣΣ - ΔΕΚΑ

19.00 Παναθηναϊκός ΑΟ - Ηράκλειο ΟΑΑ

Σάββατο 23 Ιουνίου

14.00 ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης - Πανιώνιος ΓΣΣ

16.00 Ηράκλειο ΟΑΑ - ΑΣΠ Προμηθέας

18.00 ΔΕΚΑ - Παναθηναϊκός ΑΟ

Κυριακή 24 Ιουνίου

09.30 Ηράκλειο ΟΑΑ - ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης

11.30 Παναθηναϊκός ΑΟ - Πανιώνιος ΓΣΣ

13.30 ΑΣΠ Προμηθέας - ΔΕΚΑ

15.00 Τελετή Λήξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ