ΜΠΑΣΚΕΤ

Γαλάνης: "Έτσι έζησα τους Σακραμέντο Κινγκς"

Γαλάνης: "Έτσι έζησα τους Σακραμέντο Κινγκς"

Ο Δημήτρης Γαλάνης σχολίασε την ολιγοήμερη παρουσία του στις ΗΠΑ, ξεχωρίζοντας τις στιγμές που έζησε στο πλευρό του Τζορτζ Καρλ, στα πλαίσια της επιμόρφωσης πάνω στο κομμάτι της προπονητικής.

Στις ΗΠΑ βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Δημήτρης Γαλάνης, ως καλεσμένος των Σακραμέντο Κινγκς, προκειμένου να δει από κοντά τον τρόπο δουλειάς και τις προπονήσεις υπό τον Τζορτζ Καρλ. Ο πρώην προπονητής της Καβάλας μίλησε στο Sport24.gr για το διάστημα που βρέθηκε στις ΗΠΑ, με στόχο την επιμόρφωση και την απόκτηση εμπειριών πάνω στο κομμάτι της προπόνησης και της προετοιμασίας μιας ομάδας.

" Αυτό που εισέπραξα από όλους στο Σακραμέντο ήταν εκτίμηση και σεβασμός. Με τον Τζορτζ Καρλ και τον βοηθό του, Βανς Ουόλμπεργκ γνωριζόμαστε τα τελευταία εφτά χρόνια περίπου. Τα Χριστούγεννα που πρότειναν να επισκεφθώ τους Κινγκς. Επέλεξα αυτή τη χρονική περίοδο γιατί θεωρώ ουσιώδες να βλέπεις και να ζεις κάθε ομάδα μέσα στη χρονιά, όταν "τρέχουν" τη σεζόν", ήταν οι πρώτες κουβέντες του Δημήτρη Γαλάνη, ο οποίος εξήγησε πως διάλεξε τη συγκεκριμένη περίοδο για να βρεθεί στις ΗΠΑ " επειδή υπάρχει διαχείριση καταστάσεων και προσώπων, προσαρμογή και κάθε είδους λεπτομέρεια και ανάλυση του κάθε αγώνα. Με τον Τζον Ουέλς (α' βοηθός) κάναμε μαζί το scouting, την προπόνηση και τα meetings με τους υπόλοιπους προπονητές".

Γαλάνης: "Έτσι έζησα τους Σακραμέντο Κινγκς"

Στα διπλανά γραφεία κάθονταν ο Βλάντε Ντίβατς (αφεντικό της ομάδας) και ο Πέτζα Στογιάκοβιτς (τζένεραλ μάνατζερ της θυγατρικής). Οι αγώνες στο ΝΒΑ είναι μία εντελώς διαφορετική διαδικασία. Οι τέσσερις γραμμές είναι για τους παίκτες και τους προπονητές, κι εντός αυτών διεξάγεται ένα υπέροχο happening. Η χαρά και η διασκέδαση είναι απόλυτα συνυφασμένα με την εικόνα που βλέπει κανείς στις εξέδρες", σχολίασε σχετικά για να προσθέσει πως " αυτή τη στιγμή, οι Σακραμέντο Κινγκς σχεδιάζουν το νέο τους γήπεδο, το οποίο θα είναι στο κέντρο της πόλης και γύρω από αυτό θέλουν να συγκεντρώσουν όλα τα events της πόλης".

Μεταξύ άλλων, είχε την ευκαιρία να τα... ξαναπεί με έναν παλιό του φίλο, τον Ίγκορ Κοκόσκοφ: " Με τον κόουτς είχαμε να τα πούμε από το Final Four της Μαδρίτης, ενώ δεν έχασα την ευκαιρία να επισκεφτώ το John Wooden Center, το γήπεδο του UCLA, για να πάρω αύρα από τη March Madness. Με προσκάλεσε κιόλας στο Summer League του Ορλάντο και είναι πιθανό πως με τον Τζον Ουέλς θα βρεθούμε νωρίτερα".

Γαλάνης: "Έτσι έζησα τους Σακραμέντο Κινγκς"

Όπως λέει ο Δημήτρης Γαλάνης " πρόκειται για ένα ευγενέστατο παιδί με αξιοσημείωτη παιδεία και ευγένεια. Του προσέφερα μια συλλεκτική μπλούζα της Εθνικής ομάδας, χάρη στη βοήθεια του Λάκη Τσάβα, με τον Κώστα να την προβάρει και να μου λέει χαρακτηριστικά πως αυτή η μπλούζα αξίζει περισσότερα απ όλα τα εκατομμύρια του ΝΒΑ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ