ΕΟΚ

Βασιλακόπουλος: "Τα όσα συμβαίνουν στην ΕΟΕ διασύρουν το αθλητικό κίνημα"

Βασιλακόπουλος: "Τα όσα συμβαίνουν στην ΕΟΕ διασύρουν το αθλητικό κίνημα"
Βασιλακόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εξέφρασε την ενόχληση του για τις παρασκηνιακές ενέργειας που εξελίσσονται στην ΕΟΕ, τονίζοντας πως όσα συμβαίνουν διασύρουν το σύνολο του αθλητικού κινήματος.

Μετά από οκτώ μήνες έντονων αντιπαραθέσεων και δικαστικών διαμαχών, βρέθηκε οριστικά η λύση για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Λάμπης Νικολάου παρά την αρχική του άρνηση έστειλε τελικά τις προσκλήσεις στους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και την ερχόμενη Παρασκευή (20/10) θα έχουμε τελικά εκλογές στην ΕΟΕ.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια είναι προγραμματισμένο να συγκληθεί στις 17.30 με στόχο την ανάδειξη νέας διοίκησης. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο χρειάστηκε να βάλουν νερό στο κρασί τους και οι δύο πλευρές με τον Γιώργο Βασιλειάδη να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Εδώ και αρκετό καιρό ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε αναλάβει προσωπικά το συγκεκριμένο ζήτημα κάτι για το οποίο ήταν ενήμερη και η ΔΟΕ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν αρκετά μυστικά ραντεβού τόσο με τον Σπύρο Καπράλο όσο και Ισίδωρο Κούβελο ξεχωριστά πριν από τις γραπτές δηλώσεις των δύο ανδρών που βγήκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Καθοριστικό ήταν και το προηγούμενο τριήμερο κατά το οποίο οι τρεις άνδρες βρέθηκαν στη Ταραγόνα στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Πάτρας για τους Παράκτιους αγώνες του 2019. Οι τρεις άνδρες κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με στόχο να λυθούν οι όποιες διαφωνίες υπήρχαν, να συμφωνηθεί το πλαίσιο κάτω από το οποίο θα υπάρξει η επόμενη ημέρα στην ΕΟΕ και όλες οι λεπτομέρειες για τη σύμπραξη των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ως μέλος της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, προέβη στην πιο κάτω δήλωση: "Με αφορμή παρασκηνιακές ενέργειες και διαβουλεύσεις που εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της Ε.Ο.Ε. και οι οποίος έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπιασμού και της Δ.Ο.Ε. επανέρχομαι σε δήλωση που είχα κάνει από 17/2/2017 και η οποία γίνεται και πάλι επίκαιρη: "Τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Ε.Ο.Ε., τα οποία εκθέτουν διεθνώς και διασύρουν το σύνολο του αθλητικού κινήματος του τόπου μας, με υποχρεώνουν, λόγω της μακράς ενασχόλησης μου με την αθλητική και κοινωνική ζωή εντός και εκτός της χώρας μου να κάνω δημόσια γνωστό ότι δεν μετέχω σε καμία διαδικασία και πράξη που βρίσκεται σε αυτήν την κατεύθυνση".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ