ΕΟΚ

Τυνησία - Ελλάδα 48-100

Τυνησία - Ελλάδα 48-100
INTIME SPORTS

Επιβλητική και χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο ελπίδας η Ελλάδα επικράτησε με το επιβλητικό .... της Τυνησίας και προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Πεισμωμένη και με σαρωτική διάθεση παρουσιάστηκε η Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Τυνησία. Η ελληνικό ομάδα επικράτησε με το επιβλητικό 100-48 κι έτσι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U19. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έδειξαν αλτρουισμό σε όλη τη διάρκεια του ματς μοιράζοντας 34 ασίστ και σε συνδυασμό με την πλήρη υπεροχή στους αιθέρες (44 ριμπάουντ έναντι 25) κατάφερε να κάνει εύκολη τη ζωή της. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (3/7) την Ισπανία με στόχο να βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Θυμηθείτε το Live της αναμέτρησης

Ο αγώνας

Μόνο στην αρχή του αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν με 3-0 οι Τυνήσιοι, καθώς από εκεί και πέρα ήρθε ένας ελληνικός non stop μονόλογος. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου τρέχοντας ένα επιμέρους 38-11 στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφεραν να δείξουν από το ξεκίνημα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν χώρο ελπίδας στους τυπικά γηπεδούχους. Το μεγάλο επιθετικά όπλο της ελληνικής ομάδας ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος στα πρώτα 12 λεπτά συμμετοχής του είχε σημειώσει 20 πόντους με εντυπωσιακά καρφώματα και 4 κλεψίματα. Χαρακτηριστικό της ελληνικής επικράτησης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ ήταν πως τα ριμπάουντ στο ημίχρονο ήταν 25 έναντι μόλις 5 των Αφρικανών.

Το παιχνίδι πλέον είχε κριθεί και ο Έλληνας τεχνικός προσπάθησε να δοκιμάσει σχήματα ενόψει το αγώνα που έρχεται με την Ισπανία και είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά είδαμε να αγωνίζονται μαζί οι Παπαγιάννης και Τσαλμπούρης. Η Ελλάδα στο δεύτερο ημίχρονο έριξε ρυθμούς αφήνοντας για λίγο το πόδι από το γκάζι, όμως και πάλι η διαφορά ήταν μεγάλη ποιότητας ήταν μεγάλη. Τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 100-48 και την Ελλάδα να τελειώνει το ματς με 34 ασίστ και 44 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 22-59, 37-84, 48-100.

Τυνησία (Κχελίλ): Αουΐτσι, Μετνανί, Γκανούνι 10, Μπουρί, Ντιφ 7, Τζαουάντι 9, Ρασίλ 2, Χαΐρι 3, Αντάμι 6, Σαϊντάνι 4, Μακλούφ 5, Γκεμπελαουί 2.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 9 (9 ασίστ), Λούντζης 8, Κώττας 5, Ντόρσεϊ 25, Μήτογλου 6, Μουράτος (7 ασίστ), Σκουλίδας 11, Τσαλμπούρης 8, Μπιλλής 9, Σταμάτης 5, Παπαγιάννης 10 (9 ριμπάουντ), Χαραλαμπόπουλος 4.

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ