ΕΟΚ

Το πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής αντρών

Το πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής αντρών
INTIME SPORTS

Η Ελληνική Ομοσπονδία ανακοίνωσε το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η Εθνική ομάδα προκειμένου να είναι έτοιμη για το προσεχές Ευρωμπάσκετ. Πρώτο ραντεβού την Παρασκευή 31 Ιουλίου, ενώ η ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει στις 24

Δεν αργεί η ημέρα που θα αρχίσουμε να κινούμαστε σε ρυθμούς Ευρωμπάσκετ. Σήμερα (29/6) η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε το πρόγραμμα της προετοιμασίας που θα ακολουθήσουν οι διεθνείς και το προπονητικό τιμ προκειμένου να παρουσιαστούν όσο πιο καλά προετοιμασμένοι γίνεται στα γήπεδα της Κροατίας. Την Παρασκευή 24 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινώσει ο Φώτης Κατσικάρης τους εκλεκτούς του, ενώ το πρώτο ραντεβού θα δοθεί στις 31 του ίδιου μήνα.

Έπειτα από πολλά χρόνια οι διεθνείς δεν θα ακολουθήσουν το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας στο Καρπενήσι κι αυτό γιατί στα συμβόλαια των ΝΒΑερς προβλέπονται λιγότερες ημέρες προετοιμασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει

" Η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Ανδρών, που θα πάρει μέρος φέτος στο Ευρωμπάσκετ (5-20/9) με πρώτη στάση το Ζάγκρεμπ, για τους αγώνες της πρώτης φάσης, θα γίνει την Παρασκευή 31/7.

Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στο ΟΑΚΑ, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει από νωρίς φιλικά παιχνίδια εκτός Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στις 8 Αυγούστου η αποστολή θα ταξιδέψει με προορισμό την Αμβέρσα, όπου θα αντιμετωπίσει την Εθνική Βελγίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 10 Αυγούστου και θα ταξιδέψει στις 13 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα πάρει μέρος σε διεθνές τουρνουά στις 14 και 15 Αυγούστου και θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 16 Αυγούστου. Θα ακολουθήσουν δύο τουρνουά σε ελληνικό έδαφος.

Το πρώτο θα φιλοξενηθεί στην Ξάνθη, 21-23 Αυγούστου, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της Τσεχίας. Το δεύτερο είναι το καθιερωμένο τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ΟΑΚΑ, 27-29 Αυγούστου, με τη συμμετοχή ακόμη της Τουρκίας, της Λιθουανίας και της Ολλανδίας.

Η ανακοίνωση των ονομάτων των παικτών που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία θα γίνει από τον προπονητή της Εθνικής, Φώτη Κατσικάρη, σε συνέντευξη Τύπου για την οποία θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση, με πιθανότερη ημερομηνία αυτήν της Παρασκευής 24ης Ιουλίου".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ