ΕΟΚ

Συνεχίζεται η σκληρή δουλειά στις μικρές Εθνικές

Συνεχίζεται η σκληρή δουλειά στις μικρές Εθνικές

Οι μικρές Εθνικές συνεχίζουν τη δουλειά εν όψει των ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωταθλημάτων που ακολουθούν το επόμενο καλοκαίρι σε κάθε ηλικία

Οι μικρές εθνικές μας απασχολούν κάθε χρόνο από την ώρα που η... θερμοκρασία θα ανέβει.

Όλοι εστιάζουν την προσοχή τους σε αυτές το καλοκαίρι και λογικό, αφού τότε διεξάγονται οι μεγάλες διοργανώσεις: Ευρωπαϊκά Παίδων, Εφήβων, Νέων Ανδρών και αντίστοιχα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ο δρόμος όμως για να φτάσουμε ως εκεί, στην επίσημη διοργάνωση, ανοίγει πολύ νωρίτερα.

Οι διεργασίες αρχίζουν από τον Οκτώβριο του προηγούμενου χρόνου. Η επιλογή των παιδιών που θα στελεχώσουν τις μικρές Εθνικές, μαζί και αυτή των Παμπαίδων, ξεκινά και σταδιακά λιγοστεύει ο αριθμός μέχρι να φτάσουμε στους 12 παίκτες που θα φορέσουν τη φανέλα με το Εθνόσημο στις επίσημες διοργανώσεις. Η ίδια διαδικασία προχωρά και φέτος και αρκετά είναι τα παιδιά που εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται στο παρκέ.

Παμπαίδες

Έχει ήδη διεξαχθεί το Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά με τη συμμετοχή 50 παιδιών από όλη την Ελλάδα. Έγιναν προπονήσεις, αλλά και αγώνες σε ένα πενθήμερο τουρνουά με την επίβλεψη 12 προπονητών, ενώ αναμένεται να γίνει και ένα αντίστοιχοι τουρνουά το Πάσχα, τετραήμερο, με τη συμμετοχή 40 παιδιών και 10 προπονητών. Παράλληλα, γίνονται τρία κλιμάκια. Δύο στην Αθήνα κι ένα στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα παίρνουν μέρος 35 παιδιά και στη Θεσσαλονίκη 25, τα οποία προπονούνται μία φορά την εβδομάδα.

Παίδες

Συνολικά 34 παιδιά, 18 στο κλιμάκιο της Αθήνας και 16 σε αυτό της Θεσσαλονίκης, προπονούνται για την Εθνική Παίδων. Συναντιούνται μία φορά την εβδομάδα, έχουν πάρει ήδη μέρος σε ένα προπονητικό τριήμερο καμπ, ενώ στο πρόγραμμα υπάρχουν και διεθνείς αγώνες.

Έφηβοι

Συνολικά 33 παιδιά, 17 στο κλιμάκιο της Αθήνας και 16 σε αυτό της Θεσσαλονίκης προετοιμάζονται για την Εθνική Εφήβων. Τα παιδιά αυτά προπονούνται μία φορά την εβδομάδα, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί δύο προπονητικά τριήμερα.

Η δουλειά θα συνεχιστεί σε όλες τις ηλικίες. Σκοπός δεν είναι μόνο η διάκριση, αλλά κυρίως το να μάθουν αυτά τα παιδιά μπάσκετ, να μάθουν να συνεργάζονται και να δρουν ομαδικά. Και να προετοιμαστούν μέσα από στις συνεχείς προπονήσεις και τους φιλικούς αγώνες για τις επίσημες διοργανώσεις.

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ