ΕΟΚ

Στην ΕΟΚ η επιστολή - απειλή από τη FIBA Europe

Στην ΕΟΚ η επιστολή - απειλή από τη FIBA Europe
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η FIBA Europe προώθησε στην ΕΟΚ επιστολή που ήδη έχουν παραλάβει άλλες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, ενημερώνοντάς την για αποκλεισμό από κάθε διεθνή διοργάνωση σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Αφορμή αποτελεί η απόφαση της ΑΕΚ να ταχθεί υπέρ της Euroleague.

Η απόφαση της ΑΕΚ να ταχθεί στο πλευρό της Euroleague και να συμμετάσχει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο στο Eurocup έδωσε στη FIBA την κατάλληλη αφορμή για να ενημερώσει την ΕΟΚ πως αν δεν ξεκαθαρίσει τη θέση της, τότε η Εθνική ομάδα θα αποκλειστεί από κάθε διεθνή διοργάνωση.

Όπως είχε διαρρεύσει από αργά το βράδυ της Παρασκευής (16/4) , η FIBA είχε πάρει την απόφαση να θέσει εκτός του Eurobasket 2017 τη "γαλανόλευκη", μαζί με άλλες δεκατρείς (13) χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Ιταλία, η Τουρκία και άλλες. Πλέον, οι φήμες έγιναν... γεγονότα και η ΕΟΚ έχει προθεσμία δύο ημερών (μέχρι τις 20/4) για να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Τι σημαίνει αυτό; Αν δεν προχωρήσει στην αποβολή της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα (σ.σ.: αυτή είναι η συνέπεια που ζητά η FIBA), τότε η Εθνική ομάδα θα χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Eurobasket 2017, ενδεχομένως και στο Προολυμπιακό της Ιταλίας.

Όπως ενημέρωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/4) η ΕΟΚ: " Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έλαβε από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος FIBA την επιστολή που παραθέτουμε. Τα δεδομένα που αναφέρονται στην επιστολή, όπως φυσικά και οι πιθανές επιπτώσεις, μεταβιβάστηκαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, ο οποίος βάσει του αρ. 26 παρ. 6 του ν. 2725/1999 έχει την αρμοδιότητα μέσω των θεσμοθετημένων υπηρεσιών και κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων για το άθλημα Εθνικών ομοσπονδιών, να χορηγεί άδειες συμμετοχής ελληνικών συλλόγων σε διεθνείς διοργανώσεις. Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις με δεδομένες τις θέσεις της ΕΟΚ και τις σχέσεις της με τους θεσμούς του Παγκόσμιου Αθλητικού Κινήματος και τη ΔΟΕ".

Αναλυτικά η επιστολή που έφτασε στα γραφεία της ΕΟΚ

Στην ΕΟΚ η επιστολή - απειλή από τη FIBA Europe
Στην ΕΟΚ η επιστολή - απειλή από τη FIBA Europe
TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ