ΕΟΚ

Πρωτοβουλία για Πρωτάθλημα Βαλκανικών χωρών

Πρωτοβουλία για Πρωτάθλημα Βαλκανικών χωρών

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα προτείνει την διοργάνωση πρωταθλήματος Βαλκανικών χωρών για τις μικρές ηλικίες και θα αναλάβει την πρωτοβουλία για την υλοποίηση της πρότασης.

Έπειτα από συζήτηση στο ΔΣ η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφάσισε να προτείνει την διοργάνωση Πρωταθλήματος Βαλκανικών χωρών για τις "μικρές" ηλικίες. Με αυτή την πρόταση η ομοσπονδία θέλει να πετύχει την όσο καλύτερη προετοιμασία των Εθνικών ομάδων U15, U16, U18 πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις τους σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Αναλυτικά η πρόταση της ΕΟΚ αναφέρει

" Η Ε.Ο.Κ. προτείνει τη διοργάνωση Πρωταθλημάτων Βαλκανικών χωρών για τις "μικρές" ηλικίες και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της πρότασης.

Όπως συζητήθηκε σήμερα στο Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας, η κίνηση αυτή έχει ως σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των ομάδων U15, U16 και U18 για τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στις οποίες θα λάβουν μέρος. Η Ε.Ο.Κ. θα προσκαλέσει εκπροσώπους των ομοσπονδιών μπάσκετ των βαλκανικών χωρών, ώστε το θέμα αυτό να συζητηθεί και να προχωρήσει στην υλοποίησή του".

TAGS ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ